Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

What Time Is It? – Part 1 Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "What Time Is It? – Part 1 Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným."— Transkript prezentace:

1 What Time Is It? – Part 1 Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 1) Past/To PAST = PO „past“ znamená „po“, proto ho budeme používat v první půlhodině TO = K, DO „to“ znamená „do“, proto ho budeme používat až v druhé půlhodině PASTPAST TOTO Když je minutová ručička ve žluté polovině, říkáme PAST. Když je naopak v modré polovině, říkáme TO.

3 2) Quarter, Half QUARTER = ČTVRT HALF = PŮL

4 3) „It is...“ Teď si ukážeme, jak se na otázku „Kolik je hodin?“ odpovídá celou větou. otázka: „Kolik je hodin?“ = „What time is it?“ odpověď: „Je...“ = „It is...“

5 4) Celá hodina Slovo „o’clock“ se dává na konec věty a ukazuje nám, že je právě celá hodina. „Je osm hodin“ řekneme anglicky: IT IS EIGHT O’CLOCK. What time is it?

6 Zdroje obrázků Všechny uveřejněné odkazy [cit. 2009-27-01]. Dostupné pod licencí Creative Commons – na http://www.wikipedia.org/.Creative Commons http://www.wikipedia.org/ http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Wall_clock.jpg http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bored_fox.jpg


Stáhnout ppt "What Time Is It? – Part 1 Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným."

Podobné prezentace


Reklamy Google