JÁDROVÉ OVOCE Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: jádrové, ovoce, hrušky, jablka, mišpule, kdoule, jeřabiny.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MINUTKY Z DRŮBEŽE Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: minutky, drůbež, drůbeží maso, před příprava,
Advertisements

VÝROBKY Z OBILOVIN Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: výrobky, obiloviny, mlýnské, mouka, kroupy, vločky.
MINUTKY Z VNITŘNOSTÍ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, vnitřnosti, játra,
MINUTKY Z VEPŘOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: vepřové maso, před příprava,
KLOKANÍ MASO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: klokaní, maso, charakteristika, příprava,
SKLADOVÁNÍ A KONZERVOVÁNÍ ZELENINY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: skladování, konzervování, krecht, chladící.
ZMRZLINY A POHÁRY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: zmrzlina, poháry, mléčná, ovocná, smetanová.
KAKAO A ČOKOLÁDA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: kakao, čokoláda, výroba, výrobky, dělení čokolády Autor:
Zlepšování podmínek pro výuku technických oborů a řemesel Švehlovy střední školy polytechnické Prostějov registrační číslo CZ.1.07/1.1.26/
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_DATLE_FIKY_KIWANO_CHERIMOA_KA RAMBOLA_OPUNCIE__PREZENTACE_17 Název školyStřední.
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Suroviny pro výrobu nealkoholických nápojů Ročník /
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_CHARAKTERISTIKA_SLOZENI_A_PUVOD_ OVOCE_PREZENTACE_01 Název školyStřední.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
MINUTKY ZE SKOPOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, skopová kýta,
TĚSTO PIŠKOTOVÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, piškotové, příprava, omelety, noky Autor:
BOBULOVÉ OVOCE Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: Klíčová slova: bobulové, ovoce,rybíz,angrešt, maliny, ostružiny,
PECKOVÉ OVOCE Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: peckové, ovoce,dělení, meruňky, třešně, višně, broskev Bc.
BRAMBOROVÉ TĚSTO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, bramborové, příprava, šišky, knedlíky.
KÁVA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: káva, pražení, složení, rozdělení, kávoviny Bc. Jana Tvrdíková Autor:
Elektronické učební materiály – I. stupeň Člověk a příroda Autor: Mgr. Romana Martináková HLEDEJ TÉMA!!! VYLUŠTI ČTYŘSMĚRKU A ZJIŠTÍŠ „OČ TU JDE“! X O.
PŠTROSÍ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: pštrosí, maso, charakteristika, vejce, peří, složení Autor:
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE.
SVÍČKOVÉ ŘEZY TOURNEDOS Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: svíčkové řezy, tournedos,
MINUTKY Z MOŘSKÝCH RYB Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, mořské ryby, před.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Využití ovoce v kuchyni
Energetická hodnota potravin (EH)
Potraviny rostlinného původu VY_32_INOVACE_Kaluzova_
EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tématický celek: UMĚLÉ EKOSYSTÉMY
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Peckové ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
TRŽNÍ ČÁSTI TELECÍ MASO TELECÍ DROBY
Alkoholické nápoje - víno
LAHŮDKOVÁ ZELENINA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: lahůdková, zelenina, mangold, kopr, artyčok, bambusové.
ODBORNÝ WORKSHOP EXOTICKÉ OVOCE
TĚSTOVINY Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: těstoviny, charakteristika, význam, výroba, druhy Autor:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Tržní části vepřového masa Vepřové sádlo
NÁKYPY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: nákypy, tvarohové, příprava, žemlovka, knedlíky Autor:
Další jižní ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_567_ Výroba sýrů a jogurtů 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
PUDINKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: pudink Autor: Bc. Jana Tvrdíková.
TEPLÉ SLADKÉ OMÁČKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: teplé, sladké, omáčky Autor:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DARY MOŘE Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: dary moře, mušle, chobotnice, langusta Autor:
Ovoce našich zahrádek VY_32_INOVACE_04_03
KRÁLIČÍ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: králičí, maso, tržní, části, charakteristika Autor:
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova:nízký, roštěnec, charakteristika, rumpsteak,
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Mgr
Třené, jádrové a smetanové výrobky
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_07_ Ovoce
Citrusové plody Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
SKLADOVÁNÍ OVOCE Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: skladování, ovoce, sklady Autor: Bc.
Sada 3 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Ovocné stromy a jejich plody VY_32_INOVACE_1C_18 Číslo projektu: CZ. 1
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
JÁDROVÉ OVOCE Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: jádrové, ovoce, hrušky, jablka, mišpule, kdoule, jeřabiny.
OVOCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Suroviny pro výrobu piva
SKOŘÁPKOVÉ OVOCE Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: skořápkové, ovoce, vlašské, lískové ořechy, mandle,
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Tuzemské ovoce Méně známé druhy Petr Hrubý Jan Kostlán
Výroba vína Zpracovala: Pavlína Ptáčková
VY_52_INOVACE_ZBP1_5564VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Transkript prezentace:

JÁDROVÉ OVOCE Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: jádrové, ovoce, hrušky, jablka, mišpule, kdoule, jeřabiny Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb, Komenského 3, 412 01 Litoměřice Vytvořeno: I.pololetí 2012/2013 dum: 99

PATŘÍ SEM: Jablka Hrušky Mišpule Kdoule Jeřabiny 1. http://www.obrazkyanimace.com/ovoce-6.html

JABLKA Jablka jsou plody jabloně. Liší se barvou slupky, tvarem, chutí a moučnatostí dužiny. Obsahují větší množství vody, pektinu a organických kyselin. Přítomný vitamin C je umístěn hlavně pod slupkou. Existuje více než 20 000 druhů. Konzumují se hlavně syrová nebo se zpracovávají na mošty, vína, kompoty,marmelády apod. 2. http://slecna-pastelka.blog.cz/0905/doprejte-sve-pleti-krasu-z-jablka

HRUŠKY Jedná se o plody hrušně obecné. Plody se liší chutí, konzistencí, tvarem (některé odrůdy jsou velmi sladké s roztíratelnou „máslovou" konzistencí). Obsahují až 2 vlákniny. Konzumují se stejně jako jablka – syrové, eventuelně se zpracovávají na kompoty, nápoje, konzervují se sušením atd. 3. http://www.keliwood.cz/aktuality/kdy-sklizet-ovoce-pestovani-hrusni-klejotok-zari-dil-treti

MIŠPULE Jedná se o plod mišpule obecné, rostoucí jako keř či strom (vyskytuje se hlavně v jižním Německu na okraji lesů a v Japonsku). Mišpule má hruštičkovitý tvar, hnědou drsnou slupku, trpkou dužinu, která je poživatelná po delším skladování (má pak sladkokyselou chuť). Plody se konzumují syrové, šťáva se využívá při výrobě jablečných a hruškových nápojů. 4. http://www.receptyonline.cz/ lokvat-loquat-bibas-japonska-mispule--1287.html

KDOULE Kdoule jsou plody kdouloně obecné. Jedná se o keř či strom, který se pěstuje hlavně na jižní Moravě či Slovensku. Plod má hruškovitý tvar, povrch žlutý plstnatý, dužinu tuhou a trpkou, za syrova nejedlou. Plody se využívají hlavně k výrobě kompotů, rosolů a marmelád. 5. http://www.ireceptar.cz/stitky/?t=5562

JEŘABINY Jsou to plody jeřábu – stromu či keře. Plody jsou drobné oranžové malvičky. Chuť plodů je velmi rozdílná a k přímému konzumu nejsou vhodné. Využívají se však v konzervárenství a léčitelství (syrové plody mají projímavý účinek, vařené působí jako statikum pro konzervy). Jeřabiny jsou zdrojem vitamínu C, B-karotenu, sorbitu, tříslovina rutinu. 6. http://www.moda.cz/Kategorie/Zdrave_mlsani/20071122_Jerabiny_Pro_Vase_Zdravi.html