Podmíněné formátování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání v eGonCentru ORP Boskovice
Advertisements

Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
Tabulkový procesor Open Office FORMÁT BUŇKY, efekty a zarovnání
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Studijní obor: Sociální činnost Ročník: 2 Formát buňky.
Excel – Podmíněné formátování 1. června 2013VY_32_INOVACE_080213_Excel_Podminene_formatovani_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Otevření fotografie v programu Adobe Photoshop Stručný popis otevření fotografie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš.
Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová.
Tvorba přednastavení úprav fotografie v Adobe Lightroom Základní popis tvorby přednastavení úprav Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Namáhání na tah a tlak Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Uložení fotografie v Adobe Photoshop Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického.
Dopravní situace 16 křižovatka Jungmannova - Kollárova Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického.
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice, Benešovo náměstí 1, p.o. Tematický celek: Microsoft Excel Kód a název materiálu:
Výběr pomocí nástrojů v Adobe Photoshop Základní práce s výběrem dané oblasti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Word Číslo DUM: III/2/VT/2/2/30 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Excel Číslo DUM: III/2/VT/2/2/31 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Dopravní situace 4 křižovatka Růžová – U Parku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dušan Nenička Dostupné z Metodického.
MS EXCEL Charakteristika
Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 8 GRAF I – spojnicový graf Autor: Bc. Pavel Šiktanc Co se všechno naučíme??? Vytváření grafu z jednotlivých.
Převod do ČB v Adobe Photoshop Základní převod fotografie do škály šedi Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a.
Tabulkový procesor Formuláře – interaktivní prvky v Excelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Tabulkový procesor Použití nejběžnějších funkcí v Excelu, datové funkce, funkce uvnitř funkcí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Počítačová grafika Zoner Callisto geometrické tvary I. část Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z.
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Tabulkový procesor Operace s řádky a sloupci, filtry – výběrová kriteria Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Informatika – Podmíněné formátování. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_02 Informatika - MS Excel – Nabídky karet Autor:
Záhlaví a zápatí, Makro Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Štětce v Adobe Photoshop
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Vkládání grafických objektů
WordArt, SmartArt, Tvary
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
Tabulkový procesor Formát buňky
Počítačová grafika Zoner Callisto Efekty
Obrazový materiál pro pracovní list – Kanály
Obrazový materiál pro pracovní list – Transformace
Písmo v Adobe Photoshop
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí
Barevné prostory v Adobe Photoshop
Import fotografií v Adobe Lightroom
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
Převod souborů a kompatibilita
Výběr pomocí nástrojů v Adobe Photoshop
Počítačová grafika Zoner Callisto geometrické tvary I. část
Zoner Callisto Pracovní prostředí editoru
Vytváření grafů, úpravy
Vrstvy v Adobe Photoshop I.
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
křižovatka Strážovská
Hledání obrázků Děti mají za úkol najít v každém listu daný počet obrázků. Po nalezení je mohou vybarvit. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Základní kroky při úpravě fotografií v Camera RAW
Tvorba webových stránek na google – Sites (4.)
Obrazový materiál pro pracovní list – Změna velikosti obrázků
Sčítání, odčítání, násobení a dělení celých a záporných čísel
Export fotografií v Adobe Lightroom
Nový dokument v Adobe Photoshop
POČÍTÁME DO 5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Mudrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Tvorba webových stránek na google – Sites (2.)
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Sčítání, odčítání, násobení a dělení celých čísel.
Transkript prezentace:

Podmíněné formátování Tabulkový procesor Podmíněné formátování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).  

Která funkce nám umožní rychlou orientaci v tabulkách? Podmíněné formátování nám umožňuje rychlou orientaci v tabulkách barevně odlišenými buňkami barevným písmem vložením ikon obr. 1

Jaký je postup vkládání pravidel do funkce podmíněné formátování? označíme oblast buněk karta Domů – Styl – Podmíněné formátování – Barevné škály – Další pravidla (obr. 2) vybereme Dvoubarevná škála (obr. 3) stanovíme pravidla (obr. 4)

obr. 2

obr. 3

obr. 4

Jak postupujeme při rozšířeném formátování? vybereme oblast buněk karta Domů – Styl – Podmíněné formátování – Správa pravidel v dialogovém okně Správce podmíněného formátování (obr. 5)

zadáme Nové pravidlo – přidáme podmíněný formát (obr. 6) nebo Zobrazit pravidla formátování pro – vybereme příslušný list nebo tabulku – změníme původní formát (obr. 7, 8, 9)

obr. 5

obr. 6

obr. 7

obr. 8 obr. 9

Můžeme v průběhu zadávání pravidel měnit oblast buněk? v nabídce Pravidlo – Platí pro můžeme provést změnu oblasti buněk (obr. 9) vybereme novou oblast buněk na listu (obr. 10) vybereme Nové pravidlo a klepneme na tlačítko Upravit pravidlo (obr. 11)

obr. 10

. obr. 11

Jaký je další postup při změně oblasti buněk? Upravit pravidlo formátování Vybrat typ pravidla Formátovat všechny buňky na základě hodnot Upravit popis pravidla Styl formátování Tříbarevná škála (obr. 12)

obr. 12

Můžeme do buněk vkládat i jiné symboly? můžeme volit mezi dvoubarevnou a tříbarevnou škálou (obr. 13) vkládat datové čáry (obr. 14) vkládat sady ikon (obr. 15)

. obr. 13 obr. 14 obr. 15

Jaké znáš další typy pravidel pro formátování buněk? můžeme formátovat všechny buňky na základě hodnot můžeme formátovat pouze buňky obsahující hodnoty, text, data následujících dní, prázdné buňky, jiné než prázdné buňky, chyby a buňky bez chyb

můžeme formátovat hodnoty zařazené jako první nebo poslední můžeme formátovat hodnoty nad nebo pod průměrem můžeme formátovat jedinečné nebo duplicitní hodnoty můžeme určovat buňky k formátování pomocí vzorce (obr. 16)

obr. 16

Autorkou textů a grafického uspořádání je Růžena Hynková Autorkou textů a grafického uspořádání je Růžena Hynková. Veškerý obrazový materiál je vytvořen pomocí screenshotů v programu MS Office Word a Excel 2007 a je zpracován autorkou textu.