VY_32_INOVACE_ZE7-09 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_inovace_01_infpojmynet1_01 Vypracovala: Mgr. Lucie Bernátová Datum: leden 2013 Předmět:Informační technologie Ročník:7. ročník Škola - adresa:Základní.
Advertisements

F YZIKÁLNÍ VELIČINA - HUSTOTA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání.
Základní škola Emila Zátopka Zlín, příspěvková organizace, Štefánikova 2701, Zlín EU PENÍZE ŠKOLÁM OP VK Zlepšení podmínek pro vzdělávání.
Autor: Předmět: Ročník: Název: Označení: DUM vytvořen: Mgr. Hana Němcová Matematika, seminář diferenciální a integrální počet Osmý ročník víceletého gymnázia.
Kód DUM :VY_32_INOVACE_ICT_I/1.12 Škola: Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace Polenská 162 / 4, Dobronín Číslo projektu:
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
Základní škola Jablonec nad Nisou – Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_ZE6-18 Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Jana.
Autor: Předmět: Ročník: Název: Označení: DUM vytvořen: Mgr. Danuše Chrastecká Matematika 2. ročník Mocninná funkce ChrM613 říjen 2013 Číslo klíčové aktivity:III/2.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Škola pro 21. století
Jazyk a jazyková komunikace
Kód DUM : VY_32_INOVACE_ICT_I/1.12
Kód DUM : VY_32_INOVACE_ICT_I/1.18
VY_32_INOVACE_ZE7-05 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
PRVOUKA ZVÍŘATA A JEJICH MLÁĎATA
ZEMĚPIS - SVĚT Severní Amerika
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Vyjmenovaná slova V Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné.
Autor: Předmět: Ročník: Název: Označení: DUM vytvořen:
WORD Číslování stránek
Dechové dřevěné nástroje
Ovoce našich zahrádek VY_32_INOVACE_04_03
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Název projektu: Moderní škola
Autor: Předmět: Ročník: Název: Označení: DUM vytvořen:
Jazyk a jazyková komunikace
Věcné učení Přírodní zajímavosti z našeho okolí
VY_32_INOVACE_ZE7-10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Léto v přírodě VY_32_INOVACE_18_03
Věcné učení Ochrana přírody
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
IKT Českosaské Švýcarsko
Zlomky Část celku VY_42_INOVACE_20_01.
VY_32_INOVACE_15_Praha – hlavní město ČR
Základní vlastnosti funkcí – omezenost funkce
ZIMNÍ SPORTY VY_32_INOVACE_09_03
Zpracovala: Mgr. Jana Ottová
ZEMĚPIS - SVĚT Regiony Asie 3
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
WORD Vkládání obrázků a klipartů
VLASTIVĚDA Místo, kde žijeme Světové strany
Jazyk a jazyková komunikace
HUDEBNÍ VÝCHOVA DYNAMIKA
Zpracovala: Mgr. Jana Krejčová
Věcné učení Zdravá výživa, zdravé a nezdravé potraviny
Desetinná čísla Vytvořil: Mgr. Lukáš Doležel
Autor: Předmět: Ročník: Název: Označení: DUM vytvořen:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Martina Krčková Název materiálu:
WORD Tabulky - ohraničení
1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_7C_14 TÉMA: Vlastivěda4
VY_32_INOVACE_ZE6-15 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
FINANČNÍ GRAMOTNOST Osobní rozpočet
PRVOUKA ZIMNÍ SPORTY, BEZPEČNOST
Věcné učení Vláda, parlament, politické strany
VY_32_INOVACE_ZE6-05 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
ČESKÁ REPUBLIKA VODSTVO
ÚVOD DO GEOMETRIE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné.
Jazyk a jazyková komunikace
Podzim čaruje … VY_32_INOVACE_02_03
Jazyk a jazyková komunikace
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
IKT Nebezpečí na internetu
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
VY_32_INOVACE_ZE6-06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_ZE7-09 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3603 Autor: Základní škola Jablonec nad Nisou – Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_ZE7-09 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3603 Autor: Mgr. Jana Málková Vytvořeno dne: 6. 8. 2013 Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Zeměpis Ročník: 7. Tematický okruh: Amerika Téma: Doprava USA Anotace: Aktivitu využijeme na začátku hodiny věnované tematickému celku Amerika – doprava USA. Žáci se seznámí se základními geografickými pojmy a doplní je do textu. Aktivita slouží k motivaci, zopakování již známých pojmů a procvičení nových. Materiály jsou určeny pro bezplatné použití pro potřeby výuky a vzdělání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorským zákonům. Není-li uvedeno jinak, je zdrojem tohoto materiálu autor.

Doprava USA

Doprava USA V mnoha centrech měst se nacházejí vysoké mrakodrapy. Tyto budovy ovšem neslouží k bydlení, ale jako administrativní budovy – hotely, kanceláře, úřady. Hlavní město USA je Washington. Ten je pojmenován po prvním americkém prezidentovi – George Washington. Washington je sídlem prezidenta USA a také vlády. Největším městem USA je New York – ten je současně nejvýznamnějším finančním centrem. Také zde najdeme jednu z nejznámějších ulic – Wall street. Doprava je v Americe velmi vyspělá. Největší význam v USA má silniční doprava, protože téměř každý Američan vlastní osobní automobil. Dále další významnou dopravou je také železniční. Nejhustější síť se nachází na severovýchodě USA. Důležitou roli také hraje letecká doprava – národní i mezinárodní linky a též vodní doprava. U vodní dopravy jsou využívány jak řeky, tak i velká jezera. Mezi vodní dopravu se řadí říční i námořní. Mezi důležité přístavy USA řadíme: Houston, New York, Los Angelos, New Orleans.

Doprava USA Doplň chybějící slova do textu: V mnoha centrech měst se nacházejí vysoké ………….. Tyto budovy ovšem neslouží k bydlení, ale jako ………………….. budovy – hotely, kanceláře, úřady. Hlavní město USA je …………………... Ten je pojmenován po prvním americkém prezidentovi – ……………………. Washington je sídlem prezidenta USA a také vlády. Největším městem USA je New York – ten je současně nejvýznamnějším finančním centrem. Také zde najdeme jednu z nejznámějších ulic – …………….. Doprava je v Americe velmi ……………. Největší význam v USA má …………..doprava, protože téměř každý Američan vlastní osobní automobil. Dále další významnou dopravou je také ………………. Nejhustější síť se nachází na severovýchodě USA. Důležitou roli také hraje …………… doprava – národní i mezinárodní linky a též vodní doprava. U vodní dopravy jsou využívány jak ……….., tak i …………..……. Mezi vodní dopravu se řadí říční i námořní. Mezi důležité přístavy USA řadíme: Houston, New York, Los Angelos, New Orleans.

Doprava USA Správné řešení V mnoha centrech měst se nacházejí vysoké mrakodrapy. Tyto budovy ovšem neslouží k bydlení, ale jako administrativní budovy – hotely, kanceláře, úřady. Hlavní město USA je Washington. Ten je pojmenován po prvním americkém prezidentovi – George Washington. Washington je sídlem prezidenta USA a také vlády. Největším městem USA je New York – ten je současně nejvýznamnějším finančním centrem. Také zde najdeme jednu z nejznámějších ulic – Wall street. Doprava je v Americe velmi vyspělá. Největší význam v USA má silniční doprava, protože téměř každý Američan vlastní osobní automobil. Dále další významnou dopravou je také železniční. Nejhustější síť se nachází na severovýchodě USA. Důležitou roli také hraje letecká doprava – národní i mezinárodní linky a též vodní doprava. U vodní dopravy jsou využívány jak řeky, tak i velká jezera. Mezi vodní dopravu se řadí říční i námořní. Mezi důležité přístavy USA řadíme: Houston, New York, Los Angelos, New Orleans.