Evropská územní spolupráce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Advertisements

Evropská územní spolupráce. Základní charakterisitka Iniciativa Evropského společenství Interreg III z období dala základ novému cíli politiky.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Švýcarský program finanční pomoci k zmírnění hospodářských a sociálních nerovností v rozšířené Evropské unii Swiss Contribution David Stoklasa, Kancelář.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Odborný seminář pro potenciální žadatele o dotaci na projekt Krajský úřad Jihomoravskéhjo kraje Brno, 1.
Janík, Rídl.  N ě mecko (oficiální název Spolková republika N ě mecko), je st ř edoevropský stát, rozd ě lený na 16 spolkových zemí. Na západ ě sousedí.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
EVROPSKÁ UNIE MAREK PARVONIČ. HISTORIE ZÁKLADY PODNĚTY Zabránit opakování tragédie dvou světových válek Zajištění evropského míru Revitalizace Evropy.
PROJEKTY PODPOROVANÉ EVROPSKOU UNIÍ V OBLASTI OCHRANY OBYVATELSTVA A KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ AKADEMIE, o. p. s. Mgr. Ing. V. Klaban.
Spolupráce podniků s vysokými školami. Kolaboratorní výzkum Účinná spolupráce Smlouva o využití podpory Smluvní výzkum Úvod ČVUT – odbor rozvoje2.
Regionální management II prof. Ing. Magdalena Hrabánková, CSc., prof. h. c.
Mgr. Kamila Klemešová Cvičení č. 7.  Zakládající státy =  70. roky =  80. roky =  90. roky =  2004 =  2007 =  2013 =
Česko – rakouská přeshraniční spolupráce z pohledu možnosti operačních programů po vstupu do EU Lenka Doležalová 3. ÚFŘP.
Čerpání prostředků z fondů EU na území Jihočeského kraje Ing. Petr Maroš vedoucí Odboru evropských záležitostí.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
Jak na projekt? Ing. Iva Gavendová Inovace výuky regionálního rozvoje, CZ.1.07/2.2.00/
Evropský sociální fond 1 Jiří Švarc Evropská Komise Generální ředitelství pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti Oddělení pro Českou republiku,
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Strukturální fondy a základní principy využívání strukturálních fondů prof. Ing. Magdalena Hrabánková, CSc., prof. h. c.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Přeshraniční spolupráce ČR – Bavorsko v rámci Cíle 3 v letech Tento projekt je spolufinancován z prostředků EU.
Dotační příležitosti obcí AUTOR: Bc. Zdeněk Tarant.
P OLOHA Č ESKÉ REPUBLIKY Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s polohou ČR a jejími sousedy.
FONDY EU Předvstupní podpora Agenda 1999 – 2006 a její plnění v ČR.
OECD: Výše daní: nejnižší daně jsou v Chile
Výdaje finančních prostředků naší organizace Bělá pod Bezdězem
Program meziregionální spolupráce INTERREG EUROPE
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství
Sousední státy české republiky
Pojem přeměna obchodní společnosti
EVROPSKÁ UNIE – VZNIK A VÝVOJ
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek.
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
Historie EU.
VY_32_INOVACE_220_20. léta – čsl. mírové smlouvy
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR. JANA ZELINKOVÁ.
EVROPA JAKO JEDEN ZE SVĚTADÍLŮ
Podpora krajského akčního plánování
Koordinační výbory Národního strategického referenčního rámce
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Technické přípravné jednání ŘKV
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Nadnárodní/meziregionální spolupráce (TNC/IRC) vs
Managing Green Infrastructure
Evropské správní právo
Evropská unie Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
Hlavní města Evropy VY_32_INOVACE_Ze
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Hospodářská a sociální soudržnost EU
PS ESPON zasedání Výboru ČR pro programy
EVROPSKÁ UNIE Hlavní orgány (11)
EVROPSKÁ INTEGRACE.
Střední Evropa - přehled
VY_32_INOVACE_Fi_III_28 Název Státní znaky sousedních zemí
Realizace staveb, podnikání a finance
Vývoj spolupráce při zlepšování provádění propagační politiky ČR a EU
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE
Dopravní prostředky A jejich řidiči.
Evropská spolupráce dialogem
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Transkript prezentace:

Evropská územní spolupráce

Základní charakterisitka Iniciativa Evropského společenství Interreg III z období 2000-2006 dala základ novému cíli politiky hospodářské a sociální soudržnosti (HSS) s názvem Evropská územní spolupráce (EUS). Formy spolupráce: Přeshraniční Nadnárodní Meziregionální Síťové programy ESPON 2013 (Monitorovací síť pro evropské územní plánování) INTERACT II (program pro výměnu zkušeností s přeshraniční, meziregionální a nadnárodní spoluprací).

Základní charakteristika Operační programy přeshraniční spolupráce se týkají vždy hraničních regionů NUTS III sousedících s regiony v jiném členském státu. Pro Českou republiku tak existuje operační program (OP) pro přeshraniční spolupráci s: Polskem Saskem Bavorskem Rakouskem Slovenskem

Základní charakteristika Pro Operační program Nadnárodní spolupráce je EU rozdělena do několika zón. Česká republika patří do zóny Střední Evropa OP Nadnárodní spolupráce sdílíme s: Rakouskem Polskem částí Německa Maďarskem Slovinskem Slovenskem částí Itálie z nečlenských zemí s částí Ukrajiny.

Základní charakteristika Operační program Meziregionální spolupráce je společný pro všechny členské státy EU a také Norsko a Švýcarsko. Také síťové programy ESPON 2013 a INTERACT II jsou určeny pro všechny členy EU.

Základní charakteristika Pro operační programy přeshraniční a Nadnárodní spolupráce je pro Českou republiku z fondů EU vyčleněno 389 miliónů € (cca 11 mld. Kč). V případě ostatních programů cíle Evropské územní spolupráce tvoří rozpočet programu příspěvky z fondů EU a zúčastněných států. Rozpočet programů je pro všechny členské země společný a nejsou zde určeny alokace fondů EU pro jednotlivé státy. Z fondů EU je pro: OP Meziregionální spolupráce vyčleněno 321,3 miliónů € OP ESPON 2013 činí alokace z fondů 34 miliónů € OP INTERACT II 34 milióny €.

Indikativní alokace prostředků z fondů EU pro Českou republiku v cíli EÚS pro operační programy, kde existuje rozdělení mezi zúčastněné státy