NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Prvouka, Jaro Autor: Mgr. Vendula Janešová Název materiálu:
Advertisements

Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany - Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
 Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace  Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/  Název výukového materiálu: Národní divadlo.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou AUTOR: Bc. Hana Králíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_11- 09_Národní divadlo TÉMA: Národní divadlo ČÍSLO PROJEKTU: CZ.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Mgr. Kateřina Poživilová Datum/období: říjen 2013 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.3.9 Manufaktury a první stroje Téma: Člověk a jeho svět - Dějiny.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_8_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_BŘETISLAV A JITKA Název: BŘETISLAV.
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_4_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_SILÁK BIVOJ Název: SILÁK BIVOJ.
PROČ 28. ZÁŘÍ NECHODÍME DO ŠKOLY – projekt ke státnímu svátku Autor : Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_16_Od miminka po dědu TÉMA:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE AUTOR: MGR.IRENA PŘEUČILOVA NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_ROD PODSTATNÝCH JMEN TEMA: URČOVÁNÍ RODU PODSTATNÝCH JMEN ČÍSLO PROJEKTU:OPVK.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 6. ročníku, slouží k opakování probraného učiva Datum: Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace,
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV:VY_12_INOVACE_26_ČLOVĚK A JEHO SVĚT_ANEŽKA ČESKÁ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
ČR-test pro 4. třídu první čtvrtletí
Národní divadlo Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_27_Národ_sobě_kulturní_rozvoj_ib1 Číslo projektu: CY1.07/1.4.00/
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Pásma požáru Požár a jeho rozvoj.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Následující hra je složena ze 4 otázek, které nám dovolí vás kvalifikovat jako "profesionála". Otázky nejsou příliš obtížné, proto se nesnažte podvádět.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Jak středověcí obchodníci násobili pomocí svých prstů?
AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_PLODY
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Milena Brádlová; datum:
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Petra Hejlová Číslo
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Čtení s porozuměním - básničky Vybírání vhodné ilustrace k textu.
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_32_INOVACE_23_Požár Téma: Požár
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Název školy: Základní škola a mateřská škola Uhřice, okres Hodonín
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Poměr v základním tvaru.
Správa fotografií v Adobe Lightroom II.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Strom a keř VY_52_INOVACE_35
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_Píseň Řízni, řízni,
Autor : Mgr. Venuše Nováková Název materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Téma (název prezentace)
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Všechno má svá pravidla, své zákony
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy ZŠ a MŠ, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Milena Závišová Číslo
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_06_Hra 3 TEMA: Hra 3
Následující hra je složena ze 4 otázek, které nám dovolí vás kvalifikovat jako "profesionála". Otázky nejsou příliš obtížné, proto se nesnažte podvádět.
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Poměr v základním tvaru.
VY_32_INOVACE_36_CJ_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
PSANÍ ÚŘEDNÍHO DOPISU KROK ZA KROKEM
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
ROZBOR VĚTY JEDNODUCHÉ
První pomoc.
Šablona 32 VY_32_INOVACE_03_22_JAN AMOS KOMENSKÝ
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měření objemu kapalin
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Rok - Listopad VY_32_INOVACE_4A_11
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV AUTOR: Mgr. Hana Halamová NÁZEV:VY_32_INOVACE_12_ČJ5_Požár Národního divadla TÉMA: Požár Národního divadla ČÍSLO PROJEKTU: OPVK 1.4

Anotace Materiál je určen pro výuku českého jazyka a literatury v 5. ročníku ZŠ. V úlohách si žáci ověří porozumění textu, orientaci v něm, práci s informacemi i posouzení obsahu a formy textu.

Požár Národního divadla Jaromír John

Úkoly před čtením ukázky Znáš telefonní čísla 112, 150, 155 a 158 ? V jakém případě je smíme použít ? Jaké údaje je třeba nahlásit? Které číslo bys použil pro nahlášení požáru? Najdi v čítance text na straně 128. Proč k tomuto požáru nebyli přivoláni okamžitě telefonem hasiči ?

Jak dlouho lidé znají telefon ? Obvykle je vynález telefonu přisuzován vynálezci jménem Alexander Graham Bell. Jeho první telefon byl sestrojen v Bostonu (USA) v roce 1876. Rozšíření Roku 1892 byla v USA uvedena do provozu první automatická ústředna pro 99 účastníků a Edison patentoval uhlíkový mikrofon, ….. http://cs.wikipedia.org/wiki/Telefon Švédský telefon pro manuální ústředny (1896

Úkoly po přečtení Vyber tři důvody, proč hasiči nedokázali požár dřív zlikvidovat. 1/ nebyl telefon 2/ kolem divadla stojící lidé nejdříve mysleli, že kouř vychází z nedaleké pekárny 3/ hasiči byli právě na pohřbu jednoho člena hasičského sboru 4 / požár propukl pozdě v noci 5/ hasiči měli krátké hadice a nedosáhli pro vodu 6 / hasičům chyběl jejich velitel K O N T R O L A Vybraná tvrzení dokaž větou –větami z textu.

Máte správně ? 2/ Jakás dáma napřáhla slunečník a povídala: „To je kouř z pekárny pana Bonaventury.“ /128/ 3/ Čekali jsme hasiče. A oni nejeli. Byli všichni na slavném pohřbu svého někdejšího zasloužilého člena. /str.129/ 1/ lidé neměli telefon - není v textu řečeno

Vysvětli, jak s textem souvisí obrázek.

1/Najdi v textu autora tohoto díla. http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Triga.jpg 1/Najdi v textu autora tohoto díla. 2/ Sousoší se cizím slovem říká triga, česky - - - - - - - - - 3/ Jak se sochař zachránil před požárem?

autor knihy Rajský ostrov část divadla pro herce 111 ostrov ve Vltavě řemeslníci, kteří přidělávali hromosvod závěs na jevišti autor knihy Rajský ostrov část divadla pro herce část divadla určená pro diváky   1 2 2 3 3 4 4 5 5 6 7 6 památná hora na našem okrese, odtud je jeden ze základních kamenů ND 7

Řešení ostrov ve Vltavě řemeslníci, kteří přidělávali hromosvod závěs na jevišti autor knihy Rajský ostrov část divadla pro herce část divadla určená pro diváky   Ž O F Í N K L E M P Ř I A J R H V Š T Ě D B památná hora na našem okrese, odtud je jeden ze základních kamenů ND Kdo byl František Ženíšek ? Najdi v textu jména dalších umělců, kteří se podíleli na výzdobě ND. Ilustrace jednoho z nich znáte i z naší čítanky.

Kdo celý příběh vypravuje ? Co o něm z textu víme ? A přece je všechno jinak. Nahlédneme- li např. do encyklopedie, zjistíme, že …………. http://cs.wikipedia.org/wiki/Jarom%C3%ADr_John Jaromír John se narodil v roce 1882, ale Národní divadlo hořelo už 12. srpna 1881. Jde tedy o literární záměr, autor píše v ------- osobě čísla ------------ jako by sám byl přímým účastníkem událostí. Takový postup se označuje jako Ich –forma ( z němčiny ich = já ).

Zdroje http://office.microsoft.com http://cs.wikipedia.org/wiki/Telefon http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Triga.jpg