Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
AUTOR: Mgr. Hana Halamová NÁZEV:VY_32_INOVACE_13_ČJ5_Tři cyklovýlety TÉMA: Čtenářská gramotnost ČÍSLO PROJEKTU: OPVK 1.4

2 Anotace Materiál je určen pro výuku českého jazyka a literatury v 5. ročníku ZŠ. Slouží k rozvoji čtenářské gramotnosti. Úkolem žáků je rozlišit tři různé příběhy, přiřadit úryvky ke správnému obrázku a uspořádat je v logickém sledu. Text je vhodné nakopírovat a rozstříhat.

3 Ke každému obrázku patří jeden příběh. Příběhy jsou však popletené
Ke každému obrázku patří jeden příběh. Příběhy jsou však popletené. Dokážete je sestavit?

4 Všichni jsme byli velmi zklamaní. Taková smůla
Všichni jsme byli velmi zklamaní. Taková smůla! Teď je už ale naštěstí zdravá a v sobotu se vydáme na cyklistický výlet. 1. Měli jsme žízeň, a tak jsme na chvíli zastavili V restauraci bylo skvěle. Hudba, limonáda ….a ta vynikající zmrzlina ! 2. S třídní učitelkou pořádáme občas cyklistické výlety. Paní Richterová je docela prima. 3. Matěj teď musí ještě týden ležet v posteli a celá rodina jezdí opět na pravidelné výlety – do nemocnice. 4.

5 Jsme tři kamarádi. Vítek, Pavel a Honza
Jsme tři kamarádi. Vítek, Pavel a Honza. Máme několik společných koníčků. Jedním z nich je cyklistika. 5. Včera jsme jeli k hradu Český Šternberk. Počasí nám nepřálo. Pršelo a cesty byly kluzké. Matěj neposlechl tatínka, který ho varoval, a jel dost rychle. 6. Také v neděli jsme na ni čekali. Pět, deset, dvacet minut,….pak si Petr vzpomněl, že má její telefonní číslo a zavolal. 7. 8. Potom byla kola pryč. Oznámili jsme ztrátu policii a domů jsme museli jít pěšky.

6 Přeslechl v té rychlosti i maminku. Najednou proti němu vyrazilo auto …..
9. Kovářovi se vydávají každou neděli na cyklistickou túru. První jede obvykle maminka, za ní Petr a Matěj a poslední tatínek – pan Kovář. 10. V neděli jsme podnikli cyklovýlet. Bylo nádherně! Sluníčko, krásná jarní příroda… Co víc nám mohlo chybět? 11. 12. Telefon byl ale rozbitý. Šli jsme za paní Richterovou domů. Našli jsme ji nemocnou v posteli.

7 Zdroje Heute haben wir Deutsch 2, Kouřimská M., Jelínek S., Kattenburg U., Kučerová L.


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV"

Podobné prezentace


Reklamy Google