DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, příspěvková organizace DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
OSOBNÍ HYGIENA PRODAVAČE
HYGIENA PRODAVAČE Pracovníci v prodejnách potravin musí mít platný zdravotní průkaz. Osvojit si základní znalosti hygienického minima. Podrobit se preventivní zdravotní prohlídce. Proč musí mít pracovníci s potravinami zdravotní průkaz?
HYGIENA PRODAVAČE Sledovat svůj zdravotní stav, v případě příznaků infekční choroby, musí okamžitě vyhledat lékaře. Proč si musí hlídat pracovníci s potravinami svůj zdravotní stav?
HYGIENA PRODAVAČE Musí udržovat čistotu celého těla, dbát na hygienu dutiny ústní, stav rukou a nehtů (při prodeji potravin nesmí být nalakované), vlasů.
HYGIENA PRODAVAČE Musí vstupovat na pracoviště v čistém pracovním oděvu. PROČ?
HYGIENA PRODAVAČE Nesmí se na pracovišti jíst, kouřit, sedat na pulty a jiná zařízení. PROČ?
ZDROJE: http://www.belea-fmcosmetic.cz/images/tajemzuby-clanek.jpg http://healthy.ome.cz/system/obrazky/images/93.jpg http://office.microsoft.com
KONEC