Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_12_INOVACE_20_POČÍTAČE KOLEM NÁS_ INFORMAČNÍ GRAMOSTNOST _HORKÁ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_12_INOVACE_20_POČÍTAČE KOLEM NÁS_ INFORMAČNÍ GRAMOSTNOST _HORKÁ"— Transkript prezentace:

1 VY_12_INOVACE_20_POČÍTAČE KOLEM NÁS_ INFORMAČNÍ GRAMOSTNOST _HORKÁ
Autor Mgr. Dagmar Horká Sada DUM Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti Předmět Informační a komunikační technologie Očekávaný výstup Vyhledat potřebné informace na internetu. Stahování informací a potřebných dokumentů z internetu. Klíčová slova Počítač Druh učebního materiálu Aktivita/prezentace Cílová skupina Žák základní školy praktické Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání - II. stupeň, 7. ročník Ověřeno Datum třída VII. A pracoviště Komenského Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace

2 První počítače sloužily ke zjednodušení početních úkonů.
V době vzniku prvních počítačů určitě nikdo netušil, jaké bude jejich pozdější využití a v kolika oborech lidské činnosti se počítače uplatní. Pascaline – počítací stroj, který uměl sčítat a odčítat. UNIVAC I – byl první komerční, sériově vyráběný počítač vyrobený v USA.

3 Počítač řídí činnosti různých zařízení, která se nacházejí kolem nás Pojmenujte předměty a uveďte, kde se s nimi setkáváte.

4 Obory lidské činnosti lékařství věda a výzkum doprava informatika
bankovnictví informatika meteorologie školství telekomunikace umění zábava

5 Povolání učitel knihovnice prodavač lékař lékárník zdravotní sestra
výpravčí strojvůdce

6 U lékaře

7 V lékárně

8 V knihovně

9 Na nádraží

10 Ve škole

11 Otázky Ve kterých oborech lidské činnosti se setkáváme s počítačem? Vyjmenujte povolání, která jste viděli v prezentaci. Popiš, jak jim počítač usnadňuje práci. Námět k diskuzi Vyjmenujte povolání, u kterých si myslíte, že není potřeba využívat počítač.

12 Zdroj Microsoft Office Clipart
AUTOR NEUVEDEN. Webový prohlížeč - Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: DAVID.MONNIAUX. Webový prohlížeč - Wikipedie [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Soubor:Arts et Metiers Pascaline dsc03869.jpg NIROTS. Book, Apple And Tablet Stock Image - Royalty Free Image ID [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "VY_12_INOVACE_20_POČÍTAČE KOLEM NÁS_ INFORMAČNÍ GRAMOSTNOST _HORKÁ"

Podobné prezentace


Reklamy Google