Autor: Mgr.Renata Viktorinová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Česká republika a její státní symboly.
Advertisements

Státní symboly České republiky
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
VY_32_INOVACE_ZIK_III-2_17
VY_12_INOVACE_PR.1.03státní symboly
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání
VY_32_INOVACE_ 01 - Státní symboly
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Státní symboly České republiky
Česká hymna a Státní symboly
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření:
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Výchova k občanství.
Státní symboly ČR 4. ročník
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
1.Hlavní město 13.Kultura 2.Rozloha 15.Zeměpisné podmínky 3.Nejvyšší bod 4.Časové pásmo 5.Obyvatelstvo 6.Státní útvar 7.Mezinárodní identifikace 8.Název.
Státní symboly České republiky
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Státní symboly České republiky
Česká republika.
Prvouka pro 3. třídu NAŠE VLAST.
Státní symboly ČR Autor: Arz, BY.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Česká republika - státní symboly
Veřejná správa Ing. Jaroslava Syrovátková Státní symboly
PRAHA, STÁTNÍ SYMBOLY Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/ Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kluky, okr. Písek Autor: Marcela Ivanenková Číslo šablony: III/2 Datum: Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_Vl.4.r.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.6 Naše vlast Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
PRAHA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/
Státní symboly Vlastivěda 5.ročník Zpracovala: Mgr.Dana Kučerová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
SEZNÁMIT ŽÁKY SE STÁTNÍMI SYMBOLY ČESKÉ REPUBLIKY VÝUKOVÝ MATERIÁL ANOTACE.
Anotace Žáci pomocí prezentace se seznamují se státními symboly. Učí se je pojmenovávat i popisovat. Aktivně odpovídají na otázky označené v prezentaci.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Hrabová, okres Šumperk, příspěvková organizace AUTOR : Eva Vysoudilová NÁZEV : VY_32_INOVACE_12_ČR – demokratický.
Česká republika Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
VY_32_INOVACE_52_Státní symboly
Státní symboly České republiky.
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Česká republika - státní symboly
Státní symboly VY_32_INOVACE_03-45 Ročník: 6. Vzdělávací oblast:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ DOLNÍ BENEŠOV
STÁTNÍ SYMBOLY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
DUM - Digitální Učební Materiál
Státní symboly České republiky
Státní symboly VY_32_INOVACE_17
STÁTNÍ SYMBOLY ČR VY_32_INOVACE_F20
VY_32_INOVACE_02_SVP_065_Zrn
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Předmět: Vlastivěda Ročník: IV. Tematický celek: Česká republika
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Česká republika - státní symboly
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.Lenka.
Autor: Andrea Kolářová
Materiál slouží k výkladu učiva.
Státní symboly České republiky
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Autor: Mgr.Renata Viktorinová VY_32_ INOVACE_ 08_ VLASTIVĚDA 4 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou STÁTNÍ SYMBOLY Autor: Mgr.Renata Viktorinová

STÁTNÍ SYMBOLY OVĚŘENÍ VE VÝUCE: 10.10.2011 PŘEDMĚT: Vlastivěda ROČNÍK: 4. KLÍČOVÁ SLOVA: státní symboly, státní vlajka, vlajka prezidenta republiky, státní barvy, státní hymna, státní pečeť, velký a malý státní znak ANOTACE: DUM ověřuje znalost vlajek sousedních zemí našeho státu. Procvičuje znalosti žáků o státních symbolech naší republiky.

Poznáš tyto vlajky?

Státní symboly Každý stát má svůj název. Ten může být nahrazen státními symboly. Jaké znáš státní symboly, kterými se odlišují jednotlivé země?

Pojmenuj tyto státní symboly: Státní symbol, který je vztyčován na stožáry při slavnostních událostech , se nazývá _______ . Státní symbol, který vlaje na Pražském hradě a který je snímán, když je prezident mimo naši republiku, se nazývá ___________________ . Státní barvy jsou ___________, _________ a _________ . Můžete se setkat s názvem trikolora. vlajka prezidenta státní vlajka zelená bílá klubová vlajka černá červená růžová modrá

Doplň: _____________ se hraje při významných událostech. Vzdáváme ji čest tím, že povstaneme a jsme potichu. _____________ se užívá k označování významných dokumentů a mezinárodních smluv. _____________________ slouží např. k označování státních úřadů. Najdeme na něm symbol Čech, Moravy i Slezska. _____________________ je zjednodušený symbol pouze s bílým lvem. Státní pečeť Velký státní znak Státní hymna Malý státní znak

Znáš dobře naši hymnu. Co o jejím vzniku víš. Kde poprvé zazněla Znáš dobře naši hymnu? Co o jejím vzniku víš? Kde poprvé zazněla? Kdo ji složil? Kde ___________ můj, kde _________ můj. ________ hučí po _______ , ________ šumí po __________ , v ________ skví se _______ květ, ___________ ________ to na ________ ! A to je ta ___________ __________, ___________ ___________, domov můj, země __________ , __________ můj.

STÁTNÍ SYMBOLY Státní vlajka Vlajka prezidenta republiky Státní barvy (trikolora) Státní hymna Státní pečeť Velký a malý státní znak