Tři zaručené způsoby, jak ve sboru vybrat více peněz a nabít si nos

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Týden modliteb za duchovní povolání, od 8.do 15.května 2011, ukončen 48. světovým dnem modliteb za povolání o 4. neděli velikonoční – neděli Dobrého pastýře.
Advertisements

Neziskové organizace a jejich financování
■Jediný český mezidenominační měsíčník ■Přibližně 7000 čtenářů ze všech u nás působících církví.
V čase církve Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
Majetek Formy vlastnictví
Úvod.
DĚDICKÉ PRÁVO Dědické právo
Majetkové narovnání Stručný přehled. Kontaktní údaje: tel.: , Jak je dnes financována naše církev? o Vlastní zdroje.
Jaký smysl má takové setkání? - upevnit vztah s Bohem - nalézt inspiraci pro další dynamiku tohoto vztahu - týdenní program je zaměřen na rozvoj osobnosti.
Čím se trápí staršovstva Ostrava Otázky 1. Jaké jsou Vaše jednání staršovstva. Prozraďte něco, jak to vypadá u Vás! - Dlouhé jednání, správce.
21. října A.D. 2006P. Mgr. Martin Šmíd1 Formace trvalých jáhnů Diecéze ostravsko opavská Zpracováno podle dokumentu: ZÁKLADNÍ NORMY PRO FORMACI STÁLÝCH.
z pohledu pedagogiky a katechetiky
CÍRKEV VE STŘEDOVĚKU.
Připrava na přijetí svátosti BIŘMOVÁNÍ
Křesťanství.
Doprovázení nemocných a jejich příbuzných P. Mgr. Václav Tomiczek Čeladná Mezinárodní konference hospicové a paliativní péče Ostrava, 26. listopadu 2009.
Bratrská jednota baptistů
Česká asociace adiktologů
Autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR. autor: Jitka Krausová, ERC Stanovy ERC v ČR Stávající Stanovy ERC byly přijaty Prezidiem ERC v ČR dne
INVESTIČNÍ KLUBY Martin Viktora Česká spořitelna - FM Retail distribution Oddělení řízení obchodů 2. října 2007.
1. Přemohl Ježíš smrti noc, | z hrobu vstal na úsvitu. | Jeho je sláva čest i moc | a on nám kráčí na pomoc, | na pomoc svému lidu.
o hospodářské soběstačnosti a o samofinancování církve“
Malá křesťanská společenství PĚT ETAP RŮSTU CÍRKVE.
Přijď království tvé… Kam?. Mnoho knih na téma manželství, výchova dětí Nakládání s majetkem je „Časovaná bomba“ v církvi i ve společnosti.
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Shromažďování občanů M. Horáková. Právo shromažďovací Ústavní vymezení Právní vymezení: z.č. 84/1990 Sb., v plat. znění.
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
■KMS tvoří desítky sborů sedmi církví, řada křesťanských organizací a individuálních členů. ■Byla založena v prosinci ■KMS je členem České evangelikální.
Nové volební období a očekávaní obcí a měst Nové volební období a očekávaní obcí a měst XIII. celostátní finanční konference – 2. – 3. prosince 2010 Ing.
Motivace křesťanského jednání
Sbor Církve bratrské v Ostravě sborová oznámení SRDEČNĚ ZVEME NA SPOLEČNÁ SHROMÁŽDĚNÍ STŘEDA 18:30 Biblická a modlitební hodina Slovo:Jiří Valeš.
SEMINÁŘ KRONIKÁŘŮ 2. a 4. prosince PROGRAM 1. Úvod 2. Přílohy ke kronice 3. Zkušenosti z digitalizace kronik 4. Příspěvek paní kronikářky Kramářové.
Vliv rodiny na víru a život. 2. Timoteovi 1,5 Připomínám si tvou upřímnou víru, kterou měla už tvá babička Lóis a tvá matka Euniké, a kterou máš, jak.
Úkol na příští seminář: Pro vybranou NNO: Vybrat nejvhodnější fundraisingové metody Sestavit seznam vhodných zdrojů Specifikovat okruh dárců Zpracovat.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Letnice Jóel 3:1 I stane se potom: Vyleji svého ducha na každé tělo. Vaši synové i vaše dcery budou prorokovat, vaši starci budou mít sny, vaši jinoši.
© Elena Cristino Hlavní představený P. Pascual Chávez Villanueva.
ŽIVOTNÍ A EXISTENČNÍ MINIMUM
Univerzita Karlova v Praze Možnosti FREEMOVERS 17. března 2015 MgA. Stanislav Urbánek.
Týden plný zážitků, her, srandy, kamarádů, modliteb, mší… Zakončeme prázdniny společně! Od 12 do 18 let
Skutky apoštolské. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův osobní lékař - spolupracovník na díle evangelia - očitý svědek některých událostí - 3 x v Písmu.
DOTYK 2006 – 20XX …DOTKNI SE NEBE, DOTKNI SE SEBE…
Účast veřejnosti ve veřejné správě 12. května 2009.
Sociální politika KVSOPO Jaro 2006 Katedra veřejné ekonomie Mirka Wildmannová 5. patro, místnost 523 Konzultační hodiny: úterý
2. List Korintským. Autor a datum vzniku Pavel - na své 3. misijní cestě - v roce po Kr. - pravděpodobně z Filip.
Příprava k přijetí svátosti biřmování
Konference Městské kamerové dohlížecí systémy a ochrana osobních údajů, Praha 18. února 2011 PhDr. Miroslava Matoušová Úřad pro ochranu osobních údajů.
Salár dříve a dnes Poznámky k financování (venkovských) evangelických sborů Prameny:Archiv FS ČCE Libiš Archiv FS ČCE Mělnické Vtelno (nyní Ml.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
ZÁSADY TRANSFORMACE ZDRAVOTNÍCH POJIŠŤOVEN Praha,
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
 Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov  Autor : Mgr. Irena Nešněrová  Datum.
SPOLEČNOST S RUČENÍM OMEZENÝM. Pojem patří mezi kapitálové společnosti (společníci neřídí přímo společnost, za závazky ručí omezeně s.r.o. je společnost,
Prodej bytů v MČ Brno-Kohoutovice Axmanova Chopinova 5 Jírovcova 8 – Pavlovská 7 – Pavlovská 13 – Voříškova
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
1 Kterou církev si vybrat? Křesťanský sbor Brno, 26. srpna 2009 Aleš Drbal.
Klikněte pro vložení textu Církev jako tělo „Vy jste tedy tělo Kristovo a jednotlivé jeho části“ 1 Kor 12,27.
Rodina a zaměstnání Henry Schein Česká republika
Zpráva kontrolního výboru
„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu
Rozpočetnictví a kalkulace
Moje práce na Broumovsku
Sociální práce TEĎ a TADY II
Projektový management
Novinky v předškolním vzdělávání
REFORMANDA 2030: Strategický plán Českobratrské církve evangelické
REFORMANDA 2030: Strategický plán Českobratrské církve evangelické
TÉMA: ŽIVÝ SBOR ► Klíčový význam sboru jako místního společenství křesťanů v protestantském pojetí ► Základní úkol / poslání / funkce sboru (volně podle.
Odbor školství oddělení školské ekonomiky
Téma 5 - Struktura sborů i koordinace jejich činností v přechodu k samofinancování ► Církev žije všude tam, kde se neuzavírá do sebe, a současně dokáže.
Transkript prezentace:

Tři zaručené způsoby, jak ve sboru vybrat více peněz a nabít si nos Seniorátní konference, Praha – Strašnice, 18. 3. 2016

I. Zásady vnitrosborového fundraisingu II. Příklady vnitrosborového fundraisingu

1. Tématu hospodaření věnovat pozornost přiměřeným a vhodným způsobem I. Zásady vnitrosborového fundraisingu: 1. Tématu hospodaření věnovat pozornost přiměřeným a vhodným způsobem

I. Zásady vnitrosborového fundraisingu: 2. Přechod na samofinancování vnímat a prezentovat především jako příležitost

3. Nabízet život a službu sboru jako zajímavý projekt k financování I. Zásady vnitrosborového fundraisingu: 3. Nabízet život a službu sboru jako zajímavý projekt k financování

4. Naprostá transparentnost a poctivost v hospodaření I. Zásady vnitrosborového fundraisingu: 4. Naprostá transparentnost a poctivost v hospodaření

5. Informovat a děkovat, děkovat a informovat I. Zásady vnitrosborového fundraisingu: 5. Informovat a děkovat, děkovat a informovat

6. Vymýšlet různé formy osvěty a informování I. Zásady vnitrosborového fundraisingu: 6. Vymýšlet různé formy osvěty a informování

I. Zásady vnitrosborového fundraisingu: 7. Nabízet konkrétní, spravedlivý, realistický a odstupňovaný podíl na financování církve „Salár je pravidelný roční dar, který církev očekává od každého svého člena s vlastním příjmem v doporučené výši 5% jeho celkových ročních čistých příjmů.“ (Řád hospodaření církve 7,3)

Kolik chtít po normálních aktivních členech? Kolik chtít po bohatších aktivních členech? Kolik chtít po papírových členech?

Kolik chtít po normálních aktivních členech? (3-5) Kolik chtít po bohatších aktivních členech? (5+) Kolik chtít po papírových členech? (1)

II. Příklady vnitrosborového fundraisingu:

II. Příklady vnitrosborového fundraisingu: 1. Osvěta související se způsobem vedení seznamu členů s hlasovacím právem

„(Církev) Od svých členů žádá, aby pilně četli Písmo svaté, aby setrvávali v bratrském obecenství života kolem Slova Božího a svátostí, vychovávali spolu s církví své děti ve víře, společně oslavovali Boha, osvědčovali svou víru životem podle evangelia, v lásce sloužili svým bližním a nesli odpovědnost za zajištění hmotných potřeb církve. Hlasovací právo mají členové, kteří plní své povinnosti v církvi a jsou starší 18 let. (Církevní zřízení 2,2-3)

Staršovstvo přezkoumá a opraví počátkem každého roku seznam členů s hlasovacím právem... (Jednací a volební řád 5,4) Staršovstvo zapíše do tohoto seznamu všechny členy sboru starší 18 let, kteří se činně podílejí na životě sboru, především též účastí na jeho shromážděních. (tamtéž 5,6)

Hlasovací právo v roce X má ten, kdo se v roce X-1 zároveň… II. Příklady vnitrosborového fundraisingu: Hlasovací právo v roce X má ten, kdo se v roce X-1 zároveň… …zúčastnil alespoň některé akce sboru (nebo mu v účasti bránily vážné důvody) …zaplatil salár, byť jen symbolický

Postupné zavádění: - v zimě se o tomto postupu usnese staršovstvo jako o svém návrhu na sborové shromáždění, seznam vede ještě postaru - na jaře postup schválí sborové shromáždění - v listopadu nebo v prosinci se to připomíná v oznámeních a sborovém časopise - v polovině prosince sbor obepíše opatrným dopisem a e-mailem aktivní členy, kteří salár dosud nezaplatili

Jaké jsou výhody a nevýhody tohoto způsobu fundraisingu? II. Příklady vnitrosborového fundraisingu: Jaké jsou výhody a nevýhody tohoto způsobu fundraisingu?

II. Příklady vnitrosborového fundraisingu:

2. Řada kázání o křesťanském postoji k penězům II. Příklady vnitrosborového fundraisingu: 2. Řada kázání o křesťanském postoji k penězům

Miluj Hospodina, Boha svého... celou svojí peněženkou II. Příklady vnitrosborového fundraisingu: Dar chudé vdovy Varování před Mamonem Miluj Hospodina, Boha svého... celou svojí peněženkou Finance sboru jako finance rodiny (Titovi 1,6-9)

Jaké jsou výhody a nevýhody tohoto způsobu fundraisingu? II. Příklady vnitrosborového fundraisingu: Jaké jsou výhody a nevýhody tohoto způsobu fundraisingu?

II. Příklady vnitrosborového fundraisingu:

3. Speciální číslo sborového časopisu II. Příklady vnitrosborového fundraisingu: 3. Speciální číslo sborového časopisu

Jaké jsou výhody a nevýhody tohoto způsobu fundraisingu? II. Příklady vnitrosborového fundraisingu: Jaké jsou výhody a nevýhody tohoto způsobu fundraisingu?

II. Příklady vnitrosborového fundraisingu:

II. Příklady vnitrosborového fundraisingu: 4. „Rozpočtový lístek“

Jaké jsou výhody a nevýhody tohoto způsobu fundraisingu? II. Příklady vnitrosborového fundraisingu: Jaké jsou výhody a nevýhody tohoto způsobu fundraisingu?