My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Je územní složkou Diecézní charity Litoměřice a má samostatnou právní subjektivitu. Jejím posláním je pomoc lidem v nouzi, která vychází z křesťanských.
Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
Přinášíme světlo do života potřebným
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Osvědčené metody spolupráce s romskou komunitou v Prachaticích
Zákon o sociálních službách
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Pracovní skupina „Senioři“ členové PhDr. Miluše KmoščákováSociální služby Prostějov, p.o. Mgr. Vladimíra ZhorováDomov důchodců Prostějov, p.o. Bc. Michal.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Obecné cíle pro KPSS 1. Vytvoření objektivního a názorného informačního systému pro veřejnost 2. Zlepšení bytové politiky 3. Vznik asistenčních služeb.
Setkání v rámci projektu Grundtvig, založena v roce 2000, je nestátní neziskovou organizací -patří pod Diecézní charitu Litoměřice, je členem.
Plánovaný rozvoj služeb
1 Dobrovolnictví v sociálních službách Mgr. Jindřiška Návarová.
Plánování sociálních služeb v Třinci. „Pověz mi a já zapomenu, ukaž mi a já si vzpomenu, ale nech mne zúčastnit se a já pochopím.“ Konfucius.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Veřejné projednání návrhu 2
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, komunikace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
2014.
Jak může město podpořit proces transformace ústavů sociální péče leden 2014.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
KONFERENCE Program obnovy rodiny MALENOVICE
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR. SOCIÁLNÍ SLUŽBY Pojem sociální služby je používán v odborné literatuře ve dvou úrovních: jako forma sociální pomoci poskytovaná.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Petr Kopečný Katedra speciální pedagogiky
CHUDOBA A SOCIÁLNÍ VYLOUČENÍ
Rozvoj sociálních služeb (IROP) Mgr. Jan Vrbický.
Mechanismus finanční podpory sociálních služeb formou vyrovnávací platby 1.
Sociální péče o OZP. Krom již zmíněné sociálně právní ochrany OZP spočívá hlavně v poskytnutí: A) sociálních služeb B) Sociálních dávek C) Kompenzačních.
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2017 Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2017 OSV JMK.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
Diakonie Církve bratrské KONTAKT: Michaela Veselá Koněvova 151/24, Praha 3 – Žižkov tel.: ,
Koordinační skupina SENIOŘI. Koordinační skupina V současnosti 16 členů Organizace, agentury, které poskytují sociální služby Svazy, aktivity, které vyplňují.
Komunitní plán sociálních služeb města Žatce na roky Mgr. Petr Antoni Dne
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Koordinační skupina OZP Vít Kaška. Seznam členů Agentura Naděje Agentura Osmý den, o. p. s. Agentura osobní asistenční služby o. s. Asociace vozíčkářů.
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová. Sociální služby - definice Nástroj sociálního zabezpečení – sociální pomoci Poskytovány lidem společensky znevýhodněným,
FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.
SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ Mgr. Michal Oblouk.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Sociální pomoc Mirka Wildmannová.
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Setkání členů RZK a představitelů KUZK se starosty měst a obcí Zlínského kraje 6. dubna 2017, Vsetín Sociální oblast Michaela Blahová radní Zlínského.
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2018 OSV JMK.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
Sociální pomoc Mirka Wildmannová.
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
Konzultační proces k tématu „Nová „druhologie“ sociálních služeb a souvisejících konceptů změn“ Chotoviny, květen, 2014 Mgr. Jan Vrbický.
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Aktuální informace ke KPSVL
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Projekt Evaluace sociálních služeb v Moravskoslezském kraji
Transkript prezentace:

My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!

Člen: Charity Česká republika Caritas Europa Caritas Internationalis Datum vzniku: 1921, obnovena 1991 Sídlo: Olomouc, Křížkovského 6, www.acho.charita.cz Zakladatel: Arcibiskupství olomoucké Člen: Charity Česká republika Caritas Europa Caritas Internationalis

Posláním charity je pomoc bližnímu v nouzi bez ohledu na jeho národnost, přesvědčení či postavení. Arcidiecézní charita Olomouc prostřednictvím sítě místních Charit zřizuje 200 profesionálních služeb v oblasti sociální, zdravotní a humanitární: Sociální služby: Azylové domy Centra denních služeb Denní stacionáře Domovy pro seniory Domovy se zvláštním režimem Chráněné bydlení Kontaktní centra Krizová pomoc Nízkoprahová denní centra

Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež Noclehárny Odborné sociální poradenství Odlehčovací služby Osobní asistence Pečovatelské služby Podpora samostatného bydlení Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se ZP Sociálně terapeutické dílny Sociální rehabilitace Terénní programy

Domov pro pacienty s RS v Prostějově Zdravotní služby: Domácí zdravotní péče Domácí hospicová péče Zdravotní péče v pobytových zařízeních Pracoviště fyzioterapeutů Hospic na Svatém Kopečku u Olomouce Domov pro pacienty s RS v Prostějově Ostatní služby Humanitární pomoc Dobrovolnické aktivity Osvěta a vzdělávání

Domov Caritas Prostějov Přebudování barokního kláštera z r. 1755 Nyní je fázi přípravy projektové dokumentace (do koce srpna 2017) Záměrem je vybudování komplexních služeb pro lidi s RS - trvalý pobyt pro 15 – 20 osob - zdravotní pobyty pro 15 – 20 osob - respitní péče pro 15 – 20 osob - poradenství - rehabilitace, doplňkové služby

Historický stav – konec 19. století

Umístění v Prostějově

Satelitní snímek areálu bývalého kláštera

Současný interiér (spojovací chodba)

Vize  2017 - 2018 Dokončení projektové dokumentace Zabezpečení finančních prostředků (dotace, granty, benefice, PR aktivity …………. 2019 – 2020 -- Realizace záměru

Zrealizovat můžeme to, co si dokážeme představit Děkuji za pozornost