Dobrá praxe Krajského úřadu Jihomoravského kraje

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Případové studie Úvodní informace Zpracovávaná témata Ukázka zpracovaného tématu CZ.1.07/1.1.00/ My to umíme.
Advertisements

2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Školení pro uživatele portálu.
VÍTÁME VÁS na workshopu FIREMNÍ KULTURA A ÚSPĚCH SPOLEČNOSTI – návody z dílny světových lídrů.
MANN+HUMMEL v Nové Vsi Leadership in Filtration. MANN+HUMMEL Slaďuje pracovní a rodinný život Zaměstnancům pečující o děti a blízké umožňujeme  pozvolný.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Nabízíme všem účastníkům projektu Posílení oborové zaměstnanosti absolventů Vytvoření poradenského servisu a aktivit pro stávající studenty, zájemce o.
Personální rozvoj zaměstnanců a zaměstnankyň Ministerstva vnitra s ohledem na jejich specifické potřeby PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D. Koordinátorka problematiky.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů Lublaňská 57/5 | Praha 2 | | T | F | |
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Lektorské dovednosti I. Komunikace v NNO.
Tourism X Games Zimní Tourism X Games OBSAH 1)Kdo jsme 2)Zimní a Letní Tourism X Games )Řekli o Tourism X Games 4)Pozvání na Zimní Tourism.
Návrat z mateřské a rodičovské dovolené, praktické problémy Autorka: Mgr. Lada Štěrbová Vedoucí závěrečné práce: JUDr. Pavel Jindřich.
Jsou venkovské školy horší než městské?
Zdravá škola Křižánky Dotace Kraje Vysočina – MA 21, Zdraví 21
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Důležité informace pro rodiče vycházejících žáků
Návraty žen do práce očima zaměstnavatelů
Worklife Balance ve společnosti HEINEKEN Česká republika
Zaměřeno na malé a střední podnikání aneb společenská odpovědnost firem v olomouckém kraji Martin Fink Brno,
Platformy projektu KAP LK
Návrhy opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života
Projekt odboru personálního Ministerstva vnitra Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV: nástroj ke zvýšení efektivity práce MV ČR.
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Hlavní město praha a integrace cizinců
Základní informace o poskytovateli
Soutěž Úřad roku „Půl na půl“ 2017 – respekt k rovným příležitostem

DĚTskÉ SKUPINy Podpora implementace dětských skupin Reg. č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/ Lenka Pejchalová Olomouc,
Městský úřad Žďár nad Sázavou
Evaluace a hodnocení Evaluace Autoevaluace ©.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Dětský klub Malý drak.
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
2. ROČNÍK KONFERENCE K RODINNÉ POLITICE MĚSTA OLOMOUCE,
Děti jsou naše budoucnost
Spolupráce ASZ a města Břeclav Mgr. Břetislav Fiala
PhDr. Eva Ferrarová Ph. D. Mgr. Lenka Ebringerová
Přijímací řízení na střední školy 2016/2017
Setkání kariérových poradců
SOS-Kinder- und Jugendhilfen
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Centralizované rozvojové projekty 2017
KURÝR dlouhodobá brigáda
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Přijímací řízení pro školní rok 2018/2019.
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Řízení a rozvoj lidských zdrojů na Ministerstvu vnitra
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na Písecku II
Podpora práce učitelů Podpora budování kapacit pro rozvoj základních pre/gramotností v předškolním a základním vzdělávání.
Podpora práce učitelů Podpora budování kapacit pro rozvoj základních pre/gramotností v předškolním a základním vzdělávání.
SITUACE NA TRHU PRÁCE JIŘÍ KOLÁŘ,
Podpora práce učitelů Podpora budování kapacit pro rozvoj základních pre/gramotností v předškolním a základním vzdělávání.
Přijímací řízení pro školní rok 2019/2020.
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Akční plán - plánované společné aktivity
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Krajský úřad Jihomoravského kraje
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
Transkript prezentace:

Dobrá praxe Krajského úřadu Jihomoravského kraje Úřad roku „Půl na půl“ 2017 respekt k rovným příležitostem Dobrá praxe Krajského úřadu Jihomoravského kraje

Slaďování rodinného a pracovního života zaměstnanců a zaměstnankyň je pro nás důležité | Flexibilní začátek a konec pracovní doby | V období letních prázdnin je tato doba ještě flexibilnější | Firemní mateřská škola pro děti zaměstnanců/zaměstnankyň | V období letních prázdnin přijímá FMŠ i děti, které v průběhu školního roku navštěvují jinou MŠ | Možnost úpravy pracovní doby po návratu z RD dle vlastních potřeb včetně zkráceného úvazku | Možnost práce na „dohodu“ v době čerpání MD/RD | Tři plně hrazené „sick days“ za rok

Odchodem na mateřskou dovolenou to nekončí… Zůstáváme v kontaktu – každý měsíc posíláme emailem všem zaměstnankyním – maminkám na MD/RD Vnitřní zpravodaj KrÚ JMK Informace: o personálních změnách o chystaných neformálních akcích o aktuálním dění např. hodnocení zaměstnanců, šetření spokojenosti atd. rubrika „pracují mezi námi“ oblast společenské odpovědnosti recepty lušťovka

Odchodem na mateřskou dovolenou to nekončí… Organizujeme neformální setkání zaměstnankyň – maminek na MD/RD (a jejich dětí) se zástupci úřadu - personální oddělení, útvar řízení kvality, pan ředitel V roce 2016 – SVČ Hlídka – mateřské centrum a centrum volného času: Přednáška o Fair Trade výrobcích včetně ochutnávky Výroba smoothie koktejlů Nabídka kroužků pro nejmenší Sdílení informací – pracovních i nepracovních

Odchodem na mateřskou dovolenou to nekončí…

Odchodem na mateřskou dovolenou to nekončí… Organizujeme neformální setkání zaměstnankyň – maminek na MD/RD (a jejich dětí) se zástupci úřadu - personální oddělení, útvar řízení kvality, pan ředitel V roce 2017 – Přírodovědná stanice Kamenačky: Informace o chystaných neformálních akcích do konce roku 2017 Představení přírodovědné stanice Informace z oblasti rodinné politiky JMK a komunitního života Diskuse o chystané otcovské dovolené Prohlídka stanice spojená s krmením divé zvěře

Odchodem na mateřskou dovolenou to nekončí…

Usnadňujeme návrat Každoročně pořádáme vzdělávací kurzy pro zaměstnankyně čerpající MD/RD, které v brzké době plánují návrat zpět do zaměstnání Dopolední kurz je rozdělen na tři části: Novinky v zákonech Novinky na úřadě Pracovně-právní vztahy a rodičovství Možnost bezplatného umístění dětí ve Firemní mateřské školce v průběhu konání kurzu Zajištěno zdravé občerstvení a neformální atmosféra

Co se nám neosvědčilo Samostatný webový portál pro zaměstnankyně KrÚ JMK čerpající MD/RD Vytvořen v rámci portálu rodinné politiky JMK Přístup omezen heslem Záměr: podávat aktuální informace zaměstnankyním na MD/RD o dění na úřadě umožnit jim diskusi a sdílení dobrých nápadů ukázat jim, že nezůstávají stranou Proč ne: není toho tolik, abychom mohli např. každý den vkládat nové informace – web brzy zastará nutnost přihlašování – další heslo Průzkumem mezi zaměstnankyněmi/maminkami zjištěno, že preferují komunikaci prostřednictvím emailu

Co plánujeme Zaměřit se i na další zaměstnanecké skupiny – např. sendwichová generace Age management Home office???

Děkuji za pozornost!!! Gabriela Mátéová oddělení personálních věcí a vzdělávání odboru kancelář ředitele Krajského úřadu Jihomoravského kraje