Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Osnova RIPP Vytváření a posilování protikorupčního klimatu
Advertisements

vedoucí Oddělení boje s korupcí
OD KORUPCE K INTEGRITĚ Protikorupční opatření v oblasti vzdělávání dle
Odborné diskusní fórum, 13. února 2014 Rámcový rezortní interní protikorupční program bod 5: Vyhodnocování IPP.
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY
Boj proti korupci a lichvě
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Aktivita 05 projektu „Efektivní vnitřní kontrola v rezortu Ministerstva obrany“
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Rezortní interní protikorupční program Ministerstva obrany.
Rady vlády pro koordinaci boje s korupcí
1 „Zájmy České republiky a přijetí společné měny“ Stav příprav v jednotlivých sektorech a úkoly pro další období Vladislav Flek vedoucí Organizačního výboru.
Financování politických stran a regulace politických kampaní 6. října 2011 Mgr. Karolína Peake místopředsedkyně vlády 1. místopředsedkyně strany Věci veřejné.
NÁRODNÍ PROGRAM REFOREM ČESKÉ REPUBLIKY Z POHLEDU BOJE S KORUPCÍ Rok 2011/2012 Ing. Robert Vacek náměstek místopředsedkyně vlády ČR a vrchní ředitel Sekce.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Vzdělávání k problematice boje s korupcí.
Projekt realizace referenčního rozhraní Ing. Jan Pokorný Ministerstvo informatiky ČR ISSS, 5. dubna 2005.
Ke schválení Protikorupční strategie hl.m.Prahy K tisku Z
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Národní inovační politika ČR na léta 2005–2010 F. Hronek, sekretariát Rady pro výzkum a vývoj Seminář „Inovační potenciál ČR a program EUREKA“
Porada tajemníků obcí s rozšířenou působností Benešov, Brno Aktuální informace k legislativním návrhům zákonů o ÚSC a dalším.
Ministerstvo vnitra ČR Strategie vlády v boji proti korupci na období
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Boj proti korupci v rezortu MO – historie a současnost.
Právní předpisy obcí Krajský úřad Zlínského kraje, únor 2015
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
Zajištění připravenosti veřejné správy na aplikaci SŘ Informace na internetových stránkách MV Informace na internetových stránkách MV Možnost pokládat.
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému státní správy České republiky Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Příprava zákona „o úřednících veřejné správy“ odbor veřejné správy Ministerstvo vnitra 8. Národní konference kvality ve veřejné správě Praha, 28. – 29.
MINISTERSTVO OBRANY ČESKÉ REPUBLIKY. SYSTÉM VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI PRIMÁRNÍ PREVENCE RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ PERSONÁLU REZORTU MINISTERSTVA OBRANY Praha, červen.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Registr smluv JUDr. Vít Šťastný vedoucí oddělení civilně-správní legislativy; odbor legislativy a koordinace předpisů Ministerstva vnitra Plzeň 26. března.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
OD KORUPCE K INTEGRITĚ Plnění protikorupční strategie v oblasti veřejných zakázek malého rozsahu Lenka Matějková Odbor pro koordinaci boje s korupcí Úřad.
Centralizované zadávání - národní strategie ISSS Hradec Králové 2012 Ing. Jan Novotný Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování.
Národní plán zavedení elektronického zadávání veřejných zakázek a Zpráva o plnění Národního plánu za rok 2007 Ministerstvo pro místní rozvoj.
Výroční zprávy Rady vlády pro udržitelný rozvoj 7. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území RVUR 31. březen 2010.
Vodohospodářské aktuality
ORGÁNY PRÁVNÍ OCHRANY A SANKCE
Kybernetická obrana české republiky
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Rozkrývání vlastnických struktur a skutečných majitelů
Kde jsme a kam jdeme na cestě k digitální ekonomice?
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Řízení rizik podvodů pro období 2014–2020
Analýza současného stavu institucionálního zajištění péče o ohrožené děti. [online] [cit ]. Dostupné z www: .
rrgtoaerhgdghofhgahgarg
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Etický kodex zaměstnance veřejné správy
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Organizace a řízení logistiky
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
PRIORITY A NOVÁ STRUKTURA MINISTERSTVA VNITRA
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Finanční kontrola v příspěvkových organizacích kraje
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
Klíčová aktivita 02 projektu
Transkript prezentace:

Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany Strategie vlády v boji s korupcí 2013 a 2014

VLÁDNÍ ZAKOTVENÍ Usnesení vlády č. 39 z 16. ledna 2013, o Strategii vlády v boji s korupcí na období let 2013 a 2014 (zrušila Strategii vlády v boji proti korupci na období let 2011 a 2012) Aktualizována u. v. č. 381 z 22. května 2013 Adresátům mj. uloženo plnit opatření uvedená ve Strategii; vyčíslit náklady na realizaci jednotlivých úkolů; čtvrtletně informovat o stavu a plnění úkolů místopředsedkyni vlády a předsedkyni Vládního výboru pro koordinaci boje s korupcí

ÚKOLY SMĚREM K REZORTU MO MO gestorem u úkolů 1.7. Vlastnická politika státu 2.2.4. Zveřejňování poradců a poradních orgánů 2.4.3. Zveřejňování nabídek prodeje a pronájmu majetku státu MO spolugestorem u úkolů 1.5. Ochrana oznamovatelů 2.2.1. Otevřená data 6.2.1. Rezortní interní protikorupční programy

IMPLEMENTACE DO PODMÍNEK MO Úkolový list ministra obrany č. 3-4/2013-1070 z 25. ledna 2013 Úkolový list ministra obrany ke splnění úkolů Strategie a zabezpečení jednotné komunikace (č. 619/2013-1140 z 20. února 2013)

ODPOVĚDNOST ZA PLNĚNÍ ÚKOLŮ U MO 1.7. Vlastnická politika státu – SM MO (Ing. KOPECKÁ) 2.2.4. Zveřejňování poradců a poradních orgánů – Kami (Mgr. HRABAČKA) 2.4.3. Zveřejňování nabídek prodeje a pronájmu majetku státu – ANNM (Ing. LACHMAN) 2.2.1. Otevřená data – OKP Kabmo (pplk. POLÁKOVÁ) 6.2.1. Rezortní interní protikorupční programy – IMO (Ing. BARNÁŠ)

1.7. VLASTNICKÁ POLITIKA STÁTU Protikorupční efekt – znemožnění realizace zakázek, projektů a záměrů spojených s korupčním jednáním a s nepřiměřeně vysokými riziky korupce ze strany státních podniků a společností vlastněných státem Nejbližší úkol a indikátor plnění – do 31. října 2013 předložit vládě návrh Strategie vlastnické politiky státu vycházející z obecných východisek vlastnické politiky státu a z doporučení Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (bude řešit i problémy související s odpovědností členů orgánů podniků za výkon funkce, jejich odměňování, outsourcing služeb apod.)

2.2.4. ZVEŘEJŇOVÁNÍ PORADCŮ/P. ORGÁNŮ Protikorupční efekt – dostupnost informací, eliminace klientelistických a korupčních vazeb Úkol zveřejnit, resp. aktualizovat na internetových stránkách ministerstev, jakož i podřízených organizací (vždy k 1. červenci a 1. lednu kalendářního roku) seznam poradních orgánů zřízených ministry (včetně jejich personálního obsazení, statutu a jednacího řádu); poradců (fyzických osob) vedoucího ústředního správního úřadu, jsou-li místa placena z veřejných prostředků; poradenských společností; advokátů a advokátních kanceláří, s nimiž jsou uzavřeny smlouvy o poskytování právních služeb

2.4.3 ZVEŘEJŇOVÁNÍ NABÍDEK PRODEJE A PRONÁJMU MAJETKU STÁTU Protikorupční efekt – transparentnost prodeje majetku státu, zvýšení veřejné kontroly nad nakládáním s majetkem státu Termín – indikátor plnění: Průběžně – do doby, než bude přijat nový zákon řešící zveřejňování informací o nakládání s majetkem státu, zveřejňovat nabídky prodeje a pronájmů na internetových stránkách jednotlivých rezortů a jim podřízených útvarů

2.2.1. OTEVŘENÁ DATA Protikorupční efekt – zpřístupnění dat vytvořených ve veřejné správě Termíny – indikátory plnění: 31. srpen 2013 – vytvořit metodiku pro publikaci otevřených dat veřejné správy České republiky; 31. prosinec 2013 – vytvořit katalog otevřených dat veřejné správy České republiky; 31. červenec 2014 – připravit právní podmínky pro otevřené licencování používání otevřených dat

6.2.1. REZORTNÍ INTERNÍ PROTIKORUPČNÍ PROGRAMY Protikorupční efekt – řízení korupčních rizik, transparentnost protikorupčních programů a opatření Termíny – indikátory plnění: 31. květen 2013 – předložit vládě osnovu (MKSBK); 31. leden 2014 - zaktualizovat rezortní interní protikorupční programy ve struktuře schválené vládou; 30. září kalendářního roku - pravidelně jednou ročně vyhodnocovat a případně aktualizovat rezortní interní protikorupční programy a zveřejňovat je na internetových stránkách jednotlivých rezortů

Pokračování v následující prezentaci