POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Káva Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Advertisements

S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL. 1. BĚŽNÉ 2. JEMNÉ SUROVINY PŠENIČNÁ MOUKA VEJCE VODA DROŽDÍ /KVASNICE/ TUK SŮL CUKR NÁPLNĚ TVAROH MÁK POVIDLA MARMELÁDA,
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
Potraviny rostlinného původu VY_32_INOVACE_Kaluzova_
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor: Ing. Sikorová Renata
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Obchod a význam obchodu
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
VY_32_INOVACE_Maslovsky_ Ochrana před dotykem neživých částí
Suroviny pro cukráře I. ročník
Elektrické měřící přístroje
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Předběžná příprava drůbeže
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
VY_32_INOVACE_ Snímače tlaku
Prodáváme obuv I. PIKTOGRAMY.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
VY_32_INOVACE_Salamonova_ Cukrové Polevy
VY_32_INOVACE_Salamonová_ Griliáž
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
VY_32_INOVACE_Salamonova_ Polevy - význam
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Elektronické součástky a obvody
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
VY_32_INOVACE_ Ostravan
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Domovní elektrická instalace
Třené, jádrové a smetanové výrobky
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
CHEMIE - Rozdělení a vlastnosti tuků
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
VY_32_INOVACE_ , upravené tuky Ing. Blanka Kožíšková
Třené, jádrové a smetanové výrobky
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU
VY_32_INOVACE_ Výrobky – Pražské koule
VY_32_INOVACE_ Regulace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Důlní požáry a chemismus výbušniny
Elektrické měřící přístroje
VY_32_INOVACE_ , ostatní mléčné výrobky
Elektronické součástky a obvody
Suroviny pro cukráře I. ročník VY_32_INOVACE_
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Třené, jádrové a smetanové výrobky
: Suroviny pro cukráře III. ročník
VY_32_INOVACE_10_GAS_576_Dos
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Organizace práce na prodejně
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Transkript prezentace:

POŽIVATINY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU 10-2-03 Vady drůbeže Autor: Ing. Bc. Ludmila Badurová Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/34.0195 – Individualizace a inovace výuky

Anotace Prezentace je určena žákům učebního oboru prodavač se zaměřením na potravinářské a smíšené zboží. Prezentace seznamuje žáky s vadami masa, které se mohou vyskytovat u drůbeže.

Vady drůbeže U chlazené drůbeže: Zapaření Hniloba U zmrazené drůbeže: Plesnivění Dehydratace kůže Žluknutí tuků

Zapaření drůbeže K zapaření dochází od okamžiku porážky do vychladnutí Drůbež má vlhkou, lepkavou, slizkou kůži Je zelenošedé barvy Maso má nepříjemný pach Tuk dostává nazelenalou barvu Při škvaření páchne

Hniloba drůbeže Vnější hniloba se objevuje na řezných stranách, je nazelenalá a hnilobě zapáchající Kůže pod křídly a pod nohama bývá osliznutá Vnitřní hniloba U zboží v prodeji se nevyskytuje, drůbež je vykuchána

Plesnivění drůbeže Vzniká při dlouhodobém skladování v mrazírnách Při častém kolísání teplot Vysoké relativní vlhkosti Šedozelené, šedočerné plošky Zatuchlý až plesnivý pach

Dehydratace povrchu zabité drůbeže Odvodnění

Dehydratace povrchu zabité drůbeže Šedobílá barva kůže Dlouhé skladování v mrazírně Kolísající teplota

Oxidační žluknutí drůbeže Nepříjemný pach a chuť tuku se projeví až při kuchyňské úpravě drůbeže

Použitá literatura KAVINA, Josef. Zbožíznalství potravinářského zboží pro 2. ročník. Praha: IQ 147, spol. s r.o., 1996, 114-116. ISBN NEUVEDENO Obrázky: http://office.microsoft.com