STANOVENÍ OSOBNÍCH CÍLŮ A KROKY K JEJICH DOSAŽENÍ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Finanční gramotnost: Hospodaření s penězi. PROČ CHTÍT VĚDĚT VÍC … 06 Hospodaření s penězi „Peníze Vás neudělají šťastnými, umožní Vám však být nešťastnými.
Advertisements

Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.
V RODINĚ, V RODINNÉM ŽIVOTĚ jsou uspokojovány psychické potřeby dítěte (ale také rodičů): 1. přísun podnětů 2. smysluplný svět 3. životní jistota 4. vlastní.
Baťovo odpovědné podnikání Stanislav Knotek, RC Zlín Distriktní konference Košice 23. května 2009.
Dopisy učitelům. Vážený pane magistře, chtěl bych přijít na vaše konzultační hodiny, ale nemůžu, protože mám v té době výuku. Chci vás požádat o jiný.
ERIK Einsteini. ERIK Je mi 28 let. Jsem svobodný a bezdětný. Jmenuji se.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Jana Kadlecová Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_CLOVEK_A_PRAVO_08.
Učení ducha v praktickém životě. Učení ducha je praxe vlastních myšlenek, citů a činů Učení ducha znamená učit se správně utvářet své myšlenky a city.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Rodinné právo 1 N á zev sady: Výuka občanské nauky v 2. ročníku odborného.
Hodnota mého života. MÁ MŮJ ŽIVOT NĚJAKOU HODNOTU? Kdo jsem? Ne! - umírám Ano! – žiji.
1. Setkání (nejen) křesťanských pedagogů litoměřické diecéze Myšlenka a smysl setkávání pedagogů „Naši učitelé nesmějí být podobni sloupům u cest, jež.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
Představení výzkumného projektu Lenka Hloušková Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta MU Brno.
Vztahy a pravidla soužití - škola. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport,
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Jak se UČIT K MATURITĚ? Motivace, koncentrace, paměť.
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
Mentoring, co a jak? Václav Šneberger
MÁ SMYSL POŘÁDAT KONFERENCE?
Bůh je moje jistota..
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991
Název projektu: Moderní škola
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_09 sociální role
PÍSMENKOVÁ BABIČKA Ach milé děti,
Informatorium školy mateřské J. A. Komenský 3.část
Vůdcovství – leadership část 2.
RUDOLF II..
Příběh 2 oblázků s obrázky z Číny!
Keramická plastika Tematická oblast
FINANČNÍ GRAMOTNOST Hospodaření domácnosti.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Úzká brána a cesta k životu
Užitečné závaží.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_20_20_zdravý životní styl.
Jen tak … Život se sestává z mnoha malých mincí,
Úloha vůdců, úloha vůdcovství
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti  
Peníze.
Co kluci potřebují J. Novotný, ZŠ MOZAIKA, Rychnov nad Kněžnou.
reklama REKLAMA reklama
1. KORINTSKÝM 13 Pro dnešek! Waliczkovi ♫ Zapněte reproduktory
Jsou v životěchvíle , kdy nám přítomnost druhého velmi chybí, a stále by jsme jej chtěli mít při sobě.
OSVÍCENSTVÍ 18. STOLETÍ VĚK ROZUMU.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
PŘÍMÁ ÚMĚRNOST - TROJČLENKA
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Přeji Ti sílu všech živlů
PŘIHLAŠOVACÍ SYSTÉM CK KRISTOF
Didaktika finančního vzdělávání
Co je tvoje....
VY_52_INOVACE_16_01_první pomoc krvácení
Kontakt dětí v PP s původní rodinou
Malé povzbuzení pro chvíle volna
Naučil jsem se....
Klientský pracovník Proč si vybrat právě nás?
SLOVO ŽIVOTA Duben 2019.
Umím si umýt ruce Samostatně používám ručník Nepoužívám v průběhu dne nebo odpoledního odpočinku pleny Umím používat WC (nepoužívám nočník!) Umím se vysmrkat,
VÝROBEK ZE DŘEVA KVEDLAČKA Mgr. Jakub Karásek
Seminář pro žadatele pro výzvu 082
Vánoční přání pro radost
Přeji Ti sílu všech živlů
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Co je tvoje....
Transkript prezentace:

STANOVENÍ OSOBNÍCH CÍLŮ A KROKY K JEJICH DOSAŽENÍ Bc. Kateřina Cuperová

Přirovnali byste se k lodi, která sleduje svůj přesně stanovený cíl, nebo spíše k loďce zmítané vlnami a větrem?

Abyste dokázali řídit svůj vlastní život, musíte držet kormidlo své lodě pevně oběma rukama a plout za svým životním cílem.

Plánování je základ úspěchu Hlavním přínosem životního plánovaní je pocit bezpečí a jistoty, že víte kam jdete a co přesně od života chcete. Stanete se člověkem, který se nevymlouvá, ale důsledně pracuje na splnění svých cílů.

1) MŮJ CÍL JE: být spokojený a být finančně nezávislý Seznamy osobních cílů tří různých lidí: 1) MŮJ CÍL JE: umět opravit všechno na co sáhnu být spokojený a být finančně nezávislý - postavit si svůj dům, zasadit strom - mít dítě

2) MŮJ CÍL JE: 1. postavit pro mou rodinu dům 2. vydělat dost peněz, abych si mohl koupit auto a všechno, co potřebuji já a má rodina 3. dobře vychovat své děti 4. šířit kolem sebe pohodu a přitahovat k sobě úspěšné lidi

3) můj cíl je: být nejlepším manželem /manželkou/, jakým mohu být být úspěšným v práci přispívat k tomu, aby Země byla lepším místem k životu

Určete si své hlavní životní hodnoty Přečtěte si tyto životních hodnoty. Zatímco si jej pročítáte, vypište si na papír 6 nejdůležitějších, pro které byste byli ochotni riskovat. štěstí láska spolehlivost spravedlnost zdraví úspěch poznání bohatství klid radost rodina přátelství sláva síla kariéra postavení pravda moudrost

Představte si nyní, že byste z těchto šesti nejdůležitějších hodnot měli vybrat pouze 3. Seřaďte je tedy do pořadí podle důležitosti. Která z nich by stála na prvním, druhém a třetím místě?

Definujte své životní hodnoty 1. hodnota: Co můžu udělat pro naplnění této hodnoty? 2. hodnota: Co můžu udělat pro naplnění této hodnoty? 3. hodnota: Co můžu udělat pro naplnění této hodnoty? Právě jste vytvořili svůj vlastní životní plán, který vám pomůže plnit cíle ve vašem osobním životě.

http://www.topgun.cz/planovani.htm http://www.pasivnipenize.cz/stanovte-si-svoje-zivotni-cile-dejte-vasemu-zivotu-smer http://images.google.com/imgres?q=manželé http://images.google.com/imgres?q=firma http://www.brana-bydleni.cz/sitewizard/km_uploads/mediumsize/dum-hof-5c6bbb.jpg http://mladazena.maminka.cz/assets/mlada-zena/maminka/materstvi/28b_2.jpg http://www.lidovky.cz/prace-cini-lidi-stastnymi http://www.farej.cz/fashion-style/zjisteno/245-vytvorte-si-svuj-zivotni-plan-a-budte-uspesni http://www.google.com/imgres?q=loďka http://fanmotion.cz/cs/lode www.wikipedie.osobnícíle.cz