Diversity management organizace Masarykův ústav vyšších studií Autor: Eliška Jelínková 2016/2017 Vedoucí práce: Ing. Martin Šikýř Ph.D. Oddělení manažerských.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
Advertisements

Dita Pelantová Šárka Lukešová 3.VSRR
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Diversity Management Sztarovics Robert „Od teorie k praxi – úspěšné příběhy“ Equal / 2007.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
PŘÍPRAVA METODICKÉHO POKYNU REKTORA VŠSS KE ZPRACOVÁNÍ DIPLOMOVÝCH PRACÍ Zpracování diplomové bakalářské práce.
Úvod do managementu 1. seminář
Semestrální práce Téma: Výběr problematiky z oblasti managementu (volné dle zájmu) Práce bude obsahovat - teoretické základy (tak jak je oblast problematiky.
Manažerské implikace modelu Balanced Scorecard Managerial implications of the Balanced Scorecard Model Josef F. Palán.
Ekonomicko – správní fakulta v Brně Katedra podnikového hospodářství KONKURENCESCHOPNOST PODNIKU VE VZTAHU K ROZVOJI MANAGEMENTU Ing. Viliam Záthurecký,
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_05_AJ_EP Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
TERI – L 2015 – PREZENTACE MAREK JELÍNEK, DAVID FRIC
Tutorial: Obchodní akademie Topic: Logical Functions Prepared by: Mgr. Zdeněk Hrdina Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/ je.
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_09_AJ_EP Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor RPS, SROP a JPD 2 Evaluační aktivity 2008 Rámec podpory.
Tutorial: Mechanic - electrician Topic: Basics of electrical engineering the 2nd. year Measuring the capacity Prepared by: Ing. Jiří Smílek Projekt Anglicky.
Teambuilding 2 Posouzení potřeby Podávání zpětné vazby
The influence of music on people Graduation thesis Petra Palínková 2015.
Environmentální účetnictví jako cesta k předcházení vzniku odpadů Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. 2. ročník národní konference PŘEDCHÁZENÍ VZNIKU ODPADŮ,
Úvodní schůzka k projektu „Optimalizace procesů a nastavení způsobu komunikace“ Fulnek
Procesní řízení v českých zdravotnických zařízeních Klára Antlová, Michal Tvrzník.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
KVALITNÍ OBCHODNÍK... není prodavač
Řízení vztahu se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti maloobchodu se sportovními potřebami Autor bakalářské práce: Daniel Baumruk (147.
Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení v GRASS CZECH s. r. o. Vedoucí:Ing. Radka Vaníčková, Ph.D. Oponent:Mgr. Gabriela Lesňáková Autor:Walter Knösel,
Komunikační chyby vedoucích pracovníků ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Alena Strakošová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Iveta Kmecová, Ph.D.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Plánování zakázek ve vybraném výrobním podniku ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autorka bakalářské.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vzdělávání zaměstnanců v UniCredit Bank, a.s. Autor bakalářské práce:
Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti maloobchodu s potravinářských zbožím Autor: Veronika Janáková Vedoucí práce: Ing.
TRAINING HORSES FOR “VELKÁ PARDUBICKÁ“ RACE final graduation work Koumalová Kateřina III. A Brno 2014.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
ABSTRAKT BP se zaměřuje na získávání a výběr, na dva z důležitých personálních procesů. V teoretické části jsou na základě odborné literatury uvedeny kroky.
Komunikační chyby řídících pracovníků v Českém statistickém úřadu
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Analýza pracovního výkonu zaměstnanců
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybrané organizaci Autor práce: Zdeňka Sukdoláková Vedoucí.
Problémy personálního rozvoje a zaměstnávání žen
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie PREZENTAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI MANAŽERA VE VYBRANÉM PODNIKU.
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
SWOT analýza ZDV Krchleby, a. s.
Institut Celoživotního Vzdělávání
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybrané obchodní společnosti
Psychosociální aspekty práce na směny
Zdravotnický management
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Produktová strategie a proces inovace ve společnosti Mironet.cz a. s.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Martina Jakubcová.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza motivačního a stimulačního systému ve vybraném podniku.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Kateřina Krčmářová České vysoké učení technické v Praze – Masarykův ústav vyšších studí „Specifická forma.
Vysoká škola Technická a Ekonomická v Českých Budějovicích
Získávání zaměstnanců se zaměřením na online marketing
KCH/SWMOS.
Zaměstnávání osob se zdravotním postižením Bakalářská práce Tereza Veselá Personální management v průmyslových podnicích Masarykův ústav vyšších studií.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza vhodnosti používaných komunikačních nástrojů ve vybraném podniku.
České Budějovice, červen 2016
Zdravotnický management
Zdravotnický management
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Abstrakt Abstract Cíl práce Testované hypotézy Bibliografie
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa.
Obhajoba diplomové práce
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Ekonomické vyhodnocení firemního vzdělávání a jeho vliv na výkonnost.
Efektivita podnikového vzdělávání ve firmě Zaplo Finance, s.r.o.
Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybraném podniku
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE MASARYKŮV ÚSTAV VYŠŠÍCH STUDIÍ
Metodický postup práce
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Zdravotnický management
Transkript prezentace:

Diversity management organizace Masarykův ústav vyšších studií Autor: Eliška Jelínková 2016/2017 Vedoucí práce: Ing. Martin Šikýř Ph.D. Oddělení manažerských studií Abstrakt Cílem této bakalářské práce je analyzovat pojetí a využití diversity managementu ve společnosti, porovnat teoretická východiska s reálně použitými postupy a navrhnout společnosti oblasti možného zlepšení v přístupu k diversity managementu. Práce je rozdělena na dvě části – teoretickou a praktickou část. V teoretické části je popsán význam slova diverzita, vysvětlen termín diversity management a jeho náležitosti. Práce je zaměřena na diverzitu genderu. V praktické části je na základě rozhovorů a dotazníku popsán současný stav diversity managementu ve společnosti, včetně zpětné vazby od zaměstnanců a navržena možná zlepšení. Abstract The aim of this bachelor thesis is to analyze the concept and use of diversity management in the company, to compare the theoretical starting points with the real applied procedures and to sugest to the company areas of possible improvement in approach to diversity management. The thesis is divided into two parts - the theoretical and practical part. In the theoretical part, the meaning of the word diversity is described, same as meaning of the diversity management. The thesis is focused on the topic of gender. In the practical part, based on the interviews and the questionnaire, the current state of diversity management in the company is described, including feedback from employees and suggested improvements. Cíl Cílem této bakalářské práce je analyzovat pojetí a využití diversity managementu ve společnosti Sodexo, porovnat zjištěná teoretická východiska s reálně použitými postupy a navrhnout společnosti oblasti možného zlepšení v přístupu k diversity managementu. Závěr V České republice je téma diverzity poměrně novým pojmem. Většina organizací se zaměřuje především na odbourávání diskriminace na pracovišti, ale koncept diversity managementu neřeší jako celek. Tento koncept však přináší společnosti nové možnosti a rozvíjí její konkurenceschopnost. Zejména tak rozšiřuje možný okruh kvalitních zaměstnanců, kteří mohou být za normálních okolností přehlíženi, např. ženy po mateřské dovolené, starší zaměstnanci nebo lidé různých národností a kultur.   Jak je zřejmé zejména z praktické části této bakalářské práce, organizace, které se zabývají tímto tématem, mají možnost získat různorodější zaměstnance, kteří jim poskytnou větší okruh pohledů a názorů na určité téma. Toto téma má také vliv na kulturu organizace, která se tak stává přívětivější a zaměstnanci se v práci neobávají otevřeně promluvit. Diversity management také přispívá k otevřenější komunikaci a předchází potencionálním sporům.