Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0565 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_569 Výroba sýrů a jogurtů -Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Škola: Praktická škola dvouletá
Advertisements

Jméno autora: Ing. Jana Lipánová Datum vytvoření:
Výživa 2.S Zakysané výrobky.
Vzdělávací příručka pro výuku odborných předmětů Střední odborná škola ekologická a potravinářská, Veselí nad Lužnicí 2011.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_14
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Foltisová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í
Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný
01.13 METODIKA VÝROBY SÝRŮ Ing. Václav Švarc
Mléko a mléčné výrobky ve výživě
NÁPOJE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_543 Spotřeba potravin a výroba mouky - Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_564_ Výkup mléka Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola,
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_576_ Jatečné zpracování zvířat 2 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_548_ Výroba cukru Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_62_INOVACE_730_Hotovostní platební styk AutorIng. Renata Wagnerová Průřezové téma Člověk a svět.
ENZYMY Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_14_26.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY-32-INOVACE-491 Zahradní slohy nepravidelné Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_555_ Výroba vína 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_432_Kmitání a vlnění Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_570_ Výroba másla Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_568_ Výroba sýrů a jogurtů 2 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_563_ Výroba olejů Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_560_ Výroba lihu Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola,
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_453_Vlastnosti plynů Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_577_ Bourání masa Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_546_ Výroba cukru 3 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
CHEMIE - Disacharidy Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Potraviny a výživa – Sýry
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
NÁPOJE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_567_ Výroba sýrů a jogurtů 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Název projektu: Moderní škola
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Zbožíznalství pro 2. ročník oboru prodavač 2.ročník Srpen 2013
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
KVAŠENÍ VY_32_INOVACE_08_26
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Název projektu: Moderní škola Číslo klíčové aktivity: III/2 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Vráž, okres Beroun Autor: Zuzana Měchurová Název.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_433_Zvuk
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu:. CZ / / Číslo materiálu:
Transkript prezentace:

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0565 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_569 Výroba sýrů a jogurtů -Test Název školy: Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace Autor: Ing. Jan Tesarčík Průřezové téma: Člověk a svět práce Tématický celek: Technologické procesy Ročník: 4. Datum tvorby: 20.12.2012 Datum a místo ověření: 29.01.2013 Druh učeb. materiálu: Test Anotace: Výroba sýru, výroba jogurtů Klíčová slova: Sýr, syrovátka, sýřenina, tvaroh, jogurtová kultura Metodický pokyn: Určeno k přezkoušení znalosti Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů

TEST NA VÝROBU SÝRU A JOGURTU

tvaroh je meziprodukt při výrobě jogurtu sladkých sýrů tavených sýru 1 tvaroh je meziprodukt při výrobě jogurtu sladkých sýrů tavených sýru kyselých sýrů

tavené sýry se vyrábí hlavně z: jogurtu kyselých sýrů sýřeniny 2 tavené sýry se vyrábí hlavně z: jogurtu kyselých sýrů sýřeniny sladkých sýrů

vysrážením mléka pomocí syřidla dozráním sýrů v dozrávacích komorách 3 sýřenina vzniká dozráním tvarohu vysrážením mléka pomocí syřidla dozráním sýrů v dozrávacích komorách vysrážením mléka v kyselém prostředí

je surovina pro výrobu sýra slouží ke srážení mléka 4 syrovátka je surovina pro výrobu sýra slouží ke srážení mléka odpad při výrobě jogurtu vedlejší produkt při výrobě sýra

olomoucké tvarůžky se vyrábí jako sladké sýry jako tavené sýry 5 olomoucké tvarůžky se vyrábí jako sladké sýry jako tavené sýry jako kyselé sýry jako jogurtové sýry

teplota mléka při očkování jogurtovou kulturou by měla být 6 teplota mléka při očkování jogurtovou kulturou by měla být 40oC 50oC 60oC 70oC

klasický jogurt by měl mít do 1 % tuku do 3 % tuku nad 3 % tuku 7 klasický jogurt by měl mít do 1 % tuku do 3 % tuku nad 3 % tuku nad 10 % tuku

jogurty obsahují z vitamínů vitamín A vitamín B c) vitamín C vitamín D 8 jogurty obsahují z vitamínů vitamín A vitamín B c) vitamín C vitamín D

dávají vzniknout jogurtu nepříznivě ovlivňují kvalitu 9 probiotické bakterie dávají vzniknout jogurtu nepříznivě ovlivňují kvalitu příznivě ovlivňují trávení a imunitu konkurují jogurtovým kulturám

mezi jogurtové bakterie patří streptokokus agalactiae 10 mezi jogurtové bakterie patří streptokokus agalactiae streptokokus salivarius streptokokus thermophilus streptokokus bovis

Správné odpovědi

kyselých sýrů tvaroh je meziprodukt při výrobě jogurtu sladkých sýrů 1 tvaroh je meziprodukt při výrobě jogurtu sladkých sýrů tavených sýru kyselých sýrů

sladkých sýrů tavené sýry se vyrábí hlavně z: jogurtu kyselých sýrů 2 tavené sýry se vyrábí hlavně z: jogurtu kyselých sýrů sýřeniny sladkých sýrů

vysrážením pomocí syřidla 3 sýřenina vzniká dozráním tvarohu vysrážením pomocí syřidla dozráním sýrů v dozrávacích komorách vysrážením mléka v kyselém prostředí

vedlejší produkt při výrobě sýra 4 syrovátka je surovina pro výrobu sýra slouží ke srážení mléka odpad při výrobě jogurtu vedlejší produkt při výrobě sýra

jako kyselé sýry olomoucké tvarůžky se vyrábí jako sladké sýry 5 olomoucké tvarůžky se vyrábí jako sladké sýry jako tavené sýry jako kyselé sýry jako jogurtové sýry

40oC teplota mléka při očkování jogurtovou kulturou by měla být 50oC 6 teplota mléka při očkování jogurtovou kulturou by měla být 40oC 50oC 60oC 70oC

klasický jogurt by měl mít do 1 % tuku do 3 % tuku c) nad 3 % tuku 7 klasický jogurt by měl mít do 1 % tuku do 3 % tuku c) nad 3 % tuku nad 10 % tuku

vitamín B jogurty obsahují z vitamínů vitamín A c) vitamín C vitamín D 8 jogurty obsahují z vitamínů vitamín A vitamín B c) vitamín C vitamín D

dávají vzniknout jogurtu nepříznivě ovlivňují kvalitu jogurtu 9 probiotické bakterie dávají vzniknout jogurtu nepříznivě ovlivňují kvalitu jogurtu c) příznivě ovlivňují trávení a imunitu konkurují jogurtovým kulturám

streptokokus thermophilus 10 mezi jogurtové bakterie patří streptokokus agalactiae streptokokus salivarius streptokokus thermophilus streptokokus bovis