Seminář pro příjemce 4. výzvy 1. GG oblasti podpory 1.3

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Advertisements

Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
PODSTATNÉ A NEPODSTATNÉ ZMĚNY
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Seminář pro příjemce finanční podpory z OP VK Hradec Králové.
Hradec Králové. 9:00 – 10:00 Projektová část – obecné podmínky realizace grantových projektů, monitorovací zpráva 10:00 – 11:00 Základní vymezení.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Pravidla publicity projektu
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz PUBLICITA PROJEKTŮ OP LZZ.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Seminář pro příjemce v grantových výzvách 53 a 57 OP LZZ Ing. Jan Zeman / Mgr. Eva Matulová 1 Podporujeme Vaši budoucnost.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část realizace projektu Seminář pro příjemce
Alena Zítková INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Seminář pro příjemce OP LZZ Výzva č. B , Praha.
PUBLICITA. Publicita Proč publicita a informovanost?  povinnost informovat cílovou skupinu a veřejnost o financování projektu ze zdrojů EU v rámci OP.
Monitorování projektů v realizaci Ministerstvo vnitra České republiky Odbor strukturálních fondů.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Workshop pro příjemce – 3. výzva Tato prezentace je spolufinancována.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
PODSTATNÉ A NEPODSTATNÉ ZMĚNY Seminář pro příjemce 5. května 2010 Barbora Zigušková, oddělení řízení grantových schémat.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A 17. března 2010 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Pracovní skupina TP OP VK
Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschoponost Václav Götz.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Seminář pro příjemce 2. výzvy 2. GG oblasti podpory 1.1
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Seminář pro žadatele 29. července 2008, Praha Mgr. Magda Cabrnochová
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Setkání regionálních výrobců
vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
MONITOROVACÍ ZPRÁVA věcná část
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Seminář pro příjemce 3. výzvy 1. GG oblasti podpory 1.1 a 1.3
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Publicita v projektech
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Ověření a udržitelnost malého projektu
Oblasti, kterým je nutné věnovat zvýšenou péči ŘÁDNÉ PLNĚNÍ POVINNOSTÍ
Vyúčtování malého projektu a Závěrečná zpráva
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Transkript prezentace:

Seminář pro příjemce 4. výzvy 1. GG oblasti podpory 1.3 Odbor regionálního rozvoje oddělení grantů Barbora Vyšatová 17.08.2012 Tento seminář je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Osnova Smlouva o realizaci grantového projektu 2. Věcná část monitorovací zprávy 3. Finanční část monitorovací zprávy

Příručky, metodické dopisy a metodické pokyny OP VK Dokumenty ke stažení http://fondyeu.kr-stredocesky.cz/ http://fondyeu.kr-stredocesky.cz/index.asp?thema=285492&category= http://fondyeu.kr-stredocesky.cz/index.asp?thema=285514&category= http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy/op-vpk-obdobi-2007-2013

Smlouva o realizaci grantového projektu předmětem smlouvy je úprava vzájemných práv a povinností smluvních stran s financováním projektu finanční podporu může příjemce použít pouze za účelem financování projektu čerpání v souladu s platnými právními předpisy, příručkou pro příjemce a žadatele (prokazování faktur a účetních dokladů-způsobilé výdaje) zřízen bankovní účet (oddělené účetnictví)

Platební podmínky 1/2 zálohová platba, tj. 20 % z celkových způsobilých výdajů stanovených smlouvou, do 30 kalendářních dnů od uzavření smlouvy, nejdříve však 60 dnů před začátkem realizace projektu další finanční prostředky poskytovány průběžně po předložení MZ a žádosti o platbu, která bude předložena v elektronické i tištěné podobě MZ předkládána do 30 kalendářních dnů po 3 měsících mimořádná MZ – po vyčerpání 80 % způsobilých výdajů (prokazování faktur a účetních dokladů)

Platební podmínky 2/2 do 30 pracovních dnů oprava poskytovatelem MZ bez připomínek - ŽOP bude proplacena (40 dní na proplacení) MZ s připomínkami - 7 pracovních dnů na doplnění nedostatků příjemcem součet všech poskytnutých prostředků musí být max. do výše 90% zbylých 10 % bude příjemci proplaceno po předložení ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY (předložena max. do 2 měsíců od ukončení projektu)

Specifické závazky příjemce poskytování informací (ZS, ŘO) oznámení změny požadování souhlasu poskytovatele s podstatnou změnou v projektu propagace projektu naplňování monitorovacích indikátorů poskytování dokladů osobám oprávněným k provádění kontrol na místě realizace projektu

Předčasné ukončení projektu Příjemce: pouze ze závažných důvodů, podmínka poskytovatele vyplacení poměrné části finanční podpory Poskytovatel: pokud nedojde k nápravě nedostatků, poskytovatel může Smlouvu vypovědět s dvouměsíční lhůtou na ukončení aktivit

Sankce finanční prostředky použité k jinému účelu podezření na nesrovnalost nenaplnění monitorovacích indikátorů porušení rozpočtové kázně nepředložení závěrečné žádosti o platbu se závěrečnou monitorovací zprávou

Základní informace k předkládání monitorovacích zpráv (MZ)

Monitorovací zpráva průběžná mimořádná závěrečná Informace o průběhu realizace projektu předává příjemce formou MZ MZ popisuje věcnou a finanční část realizovaného projektu MZ se předkládají v pravidelných intervalech průběžná mimořádná závěrečná

Jak odevzdat MZ? Osobně – po domluvě (telefonicky, e-mail) Doporučeně poštou – výjimečně (z důvodu potřeby ověření originálů účetních dokladů s kopií účetních dokladů)

Kdo podepisuje MZ? S 1. MZ se předkládají podpisové vzory a dále při každé změně, včetně relevantních pověření (plná moc) MZ i žádost o platbu podepisuje statutární zástupce nebo oprávněná osoba

Předkládání monitorovací zprávy Elektronická monitorovací zpráva, žádost o platbu Tištěná verze monitorovací zprávy (dokladování dle Metodického pokynu č. 6) pevně spojena v 1 svazku (kroužkový šanon) monitorovací zprávu a přílohy pro nepřímé náklady naleznete na (rozlišovat barevnou a černobílou verzi) http://fondyeu.kr-stredocesky.cz/article.asp?thema=649015&item=85994

Struktura MZ a příloh Žádost o platbu Zadávací řízení – po uzavření smlouvy s dodavatelem bude v nejbližší MZ přiložena dokumentace dle příručky pro příjemce Rozpisy/ Rozpočet Výpisy z účtů – projektový účet příjemce a partnerů, pokladní knihy Kopie dokladů Výkazy práce Smlouvy - (pracovní, obchodní) Publicita Výstupy

Dokladování způsobilých výdajů 1/2 - řídí se Metodickým pokynem č. 4 Kap. 1 – rozpis mzdových nákladů, pracovní smlouvy (DPP, DPČ), mzdový výměr, pracovní výkazy Kap. 2 – cestovní příkazy, doklady o úhradách nákladů (VBÚ, VPD), kopie technického průkazu vozidla, objednávka ubytování, FA

Dokladování způsobilých výdajů 2/2 Kap. 3 – objednávka zboží, smlouva s dodavatelem, FA, VBÚ (VPD), foto zboží Kap. 5 – objednávka služby, smlouva o nákupu, FA (VPD) Kap. 7 – smlouva o vzdělání s danou školou, doklad o úhradě (FA,VPD)

Monitorovací indikátory příjemce průběžně sleduje a vykazuje v MZ naplňování monitorovacích indikátorů, které má uvedeny ve smlouvě vykazované indikátory se musí opírat o průkaznou evidenci (prezenční listiny, certifikáty) uzavřením smlouvy se indikátory stávají závaznými a jejich nedodržení je sankcionované (nedodržení indikátorů dle pohlaví sankcionované není) specifikace jednotlivých indikátorů je uvedena v „Metodice monitorovacích indikátorů OP VK“ vytvořené produkty (kopie) je příjemce povinen předat poskytovateli do vlastnictví

Pravidla pro provádění informačních a propagačních aktivit Příjemce zajistí realizaci informačních a propagačních aktivit na úrovni projektu, každý dokument musí obsahovat informaci, že je spolufinancován z ESF Nástroje propagačních aktivit Internet – webové stránky projektu Tištěné materiály – publikace, školící materiály Komunikace s médii – tisk, rozhlas, televize Informační akce – konference, semináře, školení, veletrhy, výstavy, workshopy (povinnost viditelně umístit vlajky EU a ČR a loga ESF, OP VK) Propagační materiály – bloky, desky, samolepky

Pravidla pro provádění informačních a propagačních aktivit Příjemce publicitu naplňuje zejména používáním tzv. minima povinné publicity, které tvoří následující loga a odkazy Odlišné provedení barevného a černobílého loga horizontální verze:

Pravidla pro provádění informačních a propagačních aktivit Odlišné provedení barevného a černobílého loga vertikální verze:

Pravidla pro provádění informačních a propagačních aktivit Pořízení fotodokumentace z akcí, seminářů, konferencí, fotodokumentace majetku (předkládání společně s MZ na CD, do 10 fotek – velikost 1280 x 1024, max. 500 kB) Semináře, workshopy (doložit – pozvánka, prezenční listina, zápis)

Nepodstatná změna Příjemce je oprávněn projekt upravit nebo pozměnit bez předchozího souhlasu poskytovatele změna kontaktních údajů příjemce změna harmonogramu realizace změna názvu příjemce změna statutárního zástupce dřívější ukončení projektu za předpokladu, že jsou ukončeny všechny plánované aktivity další změny, které neovlivní dosažení monitorovacích indikátorů a plnění cílů projektu

Podstatná změna 1/2 Změna, která výrazně mění charakter a obsah projektu nesmí být provedena před jejím schválením poskytovatelem žádost o podstatnou změnu se podává na předepsaném formuláři může být podána nejpozději 60 kalendářních dnů před ukončením projektu

Podstatná změna 2/2 změna právní formy příjemce změna příjemce projektu změna názvu projektu změna data začátku a ukončení realizace projektu změna projektového účtu

Děkuji Vám za pozornost 26