o ochraně zvířat během přepravy a souvisejících činností …

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Advertisements

Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_05.
PODNIKÁNÍ VY_32_INOVACE_POD_20. Obsah Základní pojmy Právní úprava Podnikání podle živnostenského zákona Obchodní společnosti Družstva Státní podnik Neziskové.
Sociálně odpovědné zadávání veřejných zakázek Sdružení příjemců evropských dotací, z.s.
Nízkoprahový klub BAN! Chválit a povzbuzovat dítě je stokrát účinnější než hrozit a trestat. Orison Swett Marden.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
DOPRAVA - úvod Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Titul. Jméno Příjmení. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat.  vychází ze směrnice Rady 98/58/ES ze dne 20. července 1998, o ochraně zvířat chovaných pro hospodářské účely.
Odvětví pojištění - přehled Petr Mrkývka. Odvětví pojištění Odvětví životních pojištění Odvětví neživotních pojištění viz příloha zákona o pojišťovnictví.
BEZPEČNOST JEŘÁBOVÉ DOPRAVY Při konstrukci a provozu jeřábů musí být přísně dbáno na zásady bezpečnosti, aby nebyl ohrožen život a zdraví osob a zabránilo.
Příspěvek na péči v působnosti Úřadu práce ČR Seminář „Zdravotně postižení - příspěvek na péči. Jak dál?“ Poslanecká sněmovna parlamentu ČR.
Využití informačních technologií při řízení obchodního řetězce Interspar © Ing. Jan Weiser.
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Ú s t e c k ý k r a j Dopravní obslužnost 2008 aneb po celém Ústeckém kraji bez auta Ústí nad Labem, snímek 1 Krajský úřad Ústeckého kraje.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
Trh, ekonomika. ekonomická činnost výroba spotřeba obchod, směna.
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Vzdělávací program v oboru dětské lékařství MUDr. Jana Mathonová, prim. dětského oddělení Kroměřížské nemocnice a.s.
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ. Dělíme na: Primární sektor (těžba nerostných surovin, zemědělství, lesní a vodní hospodářství, rybolov) Sekundární sektor (průmysl,
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Zákon č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví Ústí nad Labem 2/2008 Ing. Jaromír Vachta.
Ministerstvo vnitra ČR, leden 2012 Centrální nákup v resortu MV.
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
STS/S 09 Taktické a bezpečnostní zásady pro umísťování MPT na místě zásahu Zpracováno: Zpracoval: por.Bc. Martin Hrabina Hasičský záchranný.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Setkání zástupců 1. ročníků
Zahájení a průběh správního řízení
Svaz chovatelů českého strakatého skotu, z.s. Skalský Dvůr
Úvod do technologie silniční nákladní dopravy a základní legislativa Předmět: Technologie silniční nákladní dopravy - cvičení Ing. František Lachnit,
Zákonná úprava užívání osobních přepravníků (Segway)
EVROPSKÁ UNIE – VZNIK A VÝVOJ
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
Téměř za každou lékovou interakcí lze nalézt (zajímavý) příběh
Malé a střední podnikání
VY_32_INOVACE_220_20. léta – čsl. mírové smlouvy
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí
Domácí zvířata VY_52_INOVACE_28
Pracovní porada Pracovní list.
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
DĚTI VĚZNĚNÝCH RODIČŮ Zkušenosti a plány Věznice Světlá nad Sázavou
Pracovní porada Pracovní list.
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
Zákon o lesích (lesní zákon) č. 289/1995 Sb.
Pracovnělékařské služby
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Název školy Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu.
Spedition FEICO, spol. s r.o.
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Pracovní právo STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
EVROPSKÁ UNIE Hlavní orgány (11)
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Velkokapacitní skleníky
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Hledáme klíč k právům dětí
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
ŠKOLNÍ ŘÁD JAKO ŽÁCI ČTVRTÉHO ROČNÍKU BYCHOM UŽ MĚLI VĚDĚT , JAK SE VE ŠKOLE A MIMO ŠKOLU CHOVAT ZOPAKUJEME SI ZÁSADY SPRÁVNÉHO CHOVÁNÍ.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Změna rozsahu definice elektrozařízení
Ing. Petr Slezák zástupce ředitele odboru posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence Ministerstvo životního prostředí tel.:
Odbor dopravy - Bc. Petr Fehér
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Transkript prezentace:

o ochraně zvířat během přepravy a souvisejících činností … PŘEPRAVA ZVÍŘAT NAŘÍZENÍ RADY (ES) č. 1/2005 o ochraně zvířat během přepravy a souvisejících činností … Šárka Němčáková 20.11.2008

Oblast působnosti Přeprava živých obratlovců prováděná v rámci Společenství, včetně zvláštních kontrol, které provádějí úředníci u zásilek, jež vstupují na celní území Společenství nebo je opouštějí

Nikdo nesmí provádět ani nařídit přepravu zvířat způsobem, který jim může přivodit zranění nebo zbytečné utrpení.

Podmínky pro přepravu zvířat Minimalizace délky cesty a uspokojení potřeb zvířat během cesty Způsobilost zvířat pro přepravu Vhodná konstrukce dopravních prostředků a zařízení k nakládce a vykládce zvířat Školený, kvalifikovaný personál Pravidelná kontrola životních podmínek zvířat Dostatečná plocha a výška prostor pro zvířata Dostatek krmení, vody a odpočinku

Přeprava Přepravce musí mít povolení k přepravě zvířat Řidič a průvodce musí mít osvědčení o způsobilosti k přepravě zvířat Od ledna 2009 musí být všechny dopravní silniční prostředky při dlouhotrvajících cestách vybaveny navigačním systémem Dlouhotrvající cesty – „kniha jízd“

Konstrukce vozidla Předcházení zranění, zajištění bezpečnosti zvířat Ochrana před nepřízní počasí a vysokými teplotami Dezinfekce, čištění Nemožnost úniku, vypadnutí Zajištění kvality a množství vzduchu Umožnění přístupu za účelem kontroly Nekluzká podlaha Podlaha s minimálním prosakováním výkalů Osvětlení pro účely kontroly zvířat

Další požadavky na vybavení vozidla Střecha (izolace, světlá barva) Krmení Přepážky k oddělení zvířat Voda a napájení (všechna zvířata musí mít volný přístup k vodě) Větrání a kontrola teploty Označení vozidla Zařízení k nakládce a vykládce zvířat

Délka cest – koně, skot, kozy, ovce, prasata max. 8 hodin Při splnění doplňkových podmínek lze prodloužit: Neostavená mláďata po max. 9 hodinách musí mít hodinu pauzu (krmení) a pak možno dalších 9 hodin Prasata max. 24 hodin (přístup k vodě) Koně max. 24 hodin (po 8 hod. napájení a krmení) Ostatní po max. 14 hod. musí mít hodinu pauzu (napájení, krmení) a pak možno dalších 14 hodin

Nejzávažnější problémy při přepravě na velké vzdálenosti Žízeň, hlad Špatná kondice zvířat, nízký věk Přeplněnost přepravních prostředků Hrubé zacházení

Příklady mezinárodního obchodu s hospodářskými zvířaty Každoročně cca 1 mil. prasat z Nizozemí do Itálie a Španělska, stovky tisíc ovcí z Velké Británie do Řecka, Itálie a Španělska Austrálie exportuje téměř 6 mil. Ovcí ročně na Blízký východ Cca 100 000 koní je přepravováno ročně z východní Evropy (Polsko, Litva, Rumunsko) na italská jatka

Kam pro podrobnější informace? Nařízení Rady (ES) č. 1/2005, o ochraně zvířat během přepravy Ministerstvo zemědělství: http://www.mze.cz/Index.aspx?ch=72&typ=1&val=25529&ids=0 Nadace na ochranu zvířat: http://www.ochranazvirat.cz/16/czech/clanek/preprava-zvirat-/ Příručka osvědčených postupů; Výbor pro ochranu hospodářských zvířat, Ústřední komise pro ochranu zvířat, Praha 2007 – dostupné online na http://www.mze.cz/Index.aspx?ch=72&typ=1&val=25529&ids=0