1. Vyhledej na internetu loga různých firem, zhodnoť je a porovnej

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
Advertisements

3MA382 Manažerská informatika projektové řízení
Klíčové kompetence Kompetence k učení Kompetence k řešení problémů Kompetence komunikativní Kompetence sociální a personální Kompetence.
Kurikulární reforma Únor 2008 PhDr. Maria Bezchlebová
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_175_IT 6 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
INFORMATIKA 8 MS Word III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
PROJEKT 5.ročník - anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Téma: Rok – měsíce – dny.
Hodnocení klíčových kompetencí ZŠ Jablunkov 2009/102010/11.
ŠVP a můj předmět Výtvarná tvorba
a rámcové vzdělávací programy pro základní vzdělávání
KLÍČOVÉ KOMPETENCE Lucie Hučínová Výzkumný ústav pedagogický v Praze
 Pro hodnocení není žádný jednoznačný předpis či návod, žádná kuchařka.  Existují principy, metody, formy a prostředky a také specifické podmínky školy.
MALÁ MATURITA 9.ROČNÍKU ZŠ a MŠ Regionu Karlovarský venkov.
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
INFORMATIKA 9 Využití multimédií
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Práce s tabulkou v Excelu 2010
Ročníková práce Závěrečná práce e-learningového kurzu ICT technologie a jejich využití v práci učitele 2. stupně a v dalším rozvoji jeho profesních kompetencí.
Klíčové kompetence Komentovaný přehled v IKT pro 2.st. ZŠ Vladimír Klír.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Práce s textem ve Wordu 2010, vkládání obrázků do textu.
(komentovaný přehled)
Kompetence žáka – absolventa Ing. Dana Juchelková
INFORMATIKA 7 Ukládání dokumentu III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání -
Klíčové kompetence, výchovné a vzdělávací strategie Náměty a zkušenosti, jak pracovat s KK a VVS.
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.05 Téma: Nabídka příslušenství.
Kritické myšlení - základní vymezení, ukázková lekce
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
INFORMATIKA 7 Úprava dokumentu III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
PDF formát dokumentů Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Práce s tabulkou v Excelu 2010
"N OVÁ " MATURITA A I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE New school-leaving exam and ICT Vladimír Očenášek 1.
Kritické myšlení Bc. Helena Selucká Podpora čtenářství – podzim 2010.
III. ročník – ošetřovatelství – prezenční III. ročník – ošetřovatelství. kombinované 259 Vybrané kapitoly z didaktiky 195 Vybrané kapitoly z didaktiky.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.11 Téma: PowerPoint.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.06 Téma: PowerPoint.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.04 Téma: PowerPoint.
Práce s daty – aplikace II.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Markéta Šindelářová Materiál: VY_32_INOVACE_ICT33.03 Téma: PowerPoint.
INFORMATIKA 9 MS Excel IV. III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
RVP ZV a tvorba ŠVP Jak dojít k cíli : zpracovat efektivní
VY_32_INOVACE_07_Malování ve Windows – úkol Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu:
INTERAKCE KOMUNIKACE PEDAGOGICKÁ KOMUNIKACE
Poznáváme antickou kulturu „ „Vzdělanost má trpké kořínky, ale sladké plody“ Aristoteles.
INFORMATIKA 8 Windows od r do r III2 – I8- 09.
RÁMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Školní vzdělávací program výuka informatiky
Didaktika přírodopisu 2
DIDAKTIKA FYZIKY I. 7 Fyzikální učebnice
Mgr. Katarína Nemčíková, VÚP Praha Změny v kurikulárních dokumentech základního vzdělávání.
KOMPETENCE PRO ŽIVOT versus KLÍČOVÉ KOMPETENCE. Kompetence pro život Soubor vědomostí, dovedností a postojů. To co chce zaměstnavatel od zaměstnance (tedy.
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
OBLASTNÍ CHARITA MOST NÍZKOPRAHOVÉ ZAŘÍZENÍ PRO DĚTI A MLÁDEŽ ZASTÁVKA DUCHCOV.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Informační a komunikační technologie 11. WIN - pracovní plocha Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
INTERAKCE KOMUNIKACE PEDAGOGICKÁ KOMUNIKACE
VIZITKA aneb MÉ PORTFOLIO
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
vložení – obrázek – (vyhledat logo) – vložit
Informační a komunikační technologie
Bc. Helena Selucká Podpora čtenářství – podzim 2011
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
KMT/DIZ1 Příprava na vyučování Příprava na vyučovací hodinu
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010
Transkript prezentace:

1. Vyhledej na internetu loga různých firem, zhodnoť je a porovnej 2. Se spolužákem diskutuj o logu vaší firmy 3. Otevři program Malování a prozkoumej nabízené možnosti (start –všechny programy – příslušenství – malování) 4. Vytvoř logo vaší firmy a ulož ho Čj. E 06/22 PŘÍPRAVA NA HODINU Mgr. Petr Stránský   Předmět: Informační a komunikační technologie Ročník: 7. ročník ZŠ Délka vyuč. hodiny: 45´ Tematický celek: Volba povolání – grafické programy Téma: tvorba JPG souboru Pomůcky: osobní počítače, grafický program, internet 1. Cíle hodiny Očekávané výstupy ŠVP: Vytvoří dokument ve formátu JPG Rozvíjené kompetence U: - samostatně pozoruje a experimentuje, získané výsledky porovnává, kriticky posuzuje K: - rozumí různým typům textů a záznamů, obrazových materiálů, běžně užívaných gest, zvuků a jiných informačních a komunikačních prostředků, přemýšlí o nich, reaguje na ně a tvořivě je využívá ke svému rozvoji a k aktivnímu zapojení se do společenského dění - obhajuje svůj názor a vhodně argumentuje S: - přispívá k diskusi v malé skupině - vytváří si pozitivní představu o sobě samém, která podporuje jeho sebedůvěru a samostatný rozvoj Učivo dle ŠVP: informační a komunikační technologie Kognitivní (vzdělávací): vyhledá na internetu loga firem posoudí jejich klady a zápory vytvoří obrázek ve formátu .jpg použije mailovou poštu Afektivní (postojové): Obhájím mnou vytvořené logo, přijmu a respektuji názory druhých. 2. Průběh hodiny Evokace: 5 minut Žáci připomenou ostatním pro jaké budoucí povolání se minulou hodinu rozhodli. Společně s učitelem posoudí možnosti jak a kde je možné toto povolání realizovat. Společně posoudí možnost soukromého podnikání. Vhodná metoda: řízená společná diskuse Uvědomění si: 30 minut Na internetu vyhledají názvy a loga různých společností. Posuzují je, hodnotí jejich klady a zápory. Společně se dohodnou na názvu své firmy. Vhodná metoda: práce s internetem ve dvojicích Každý samostatně vytvoří v grafickém programu logo své firmy. Vhodná metoda: práce v grafickém programu Ve dvojicích posoudí návrh svého loga, odůvodňují a hodnotí jej. Pak společně vyberou vhodné logo a zašlou v příloze mailu učiteli. Reflexe: 10 minut Hodnocení jednotlivých log promítaných učitelem na projekční ploše. Vhodná metoda: diskuse – hodnocení a sebehodnocení Ověření výukových cílů: Kognitivního: pozorování práce ve dvojicích vytvořené logo Afektivního: diskuse 5. Porovnej svoje logo s logem svého spolužáka, dohodněte se na definitivní podobě a odešlete na zsliban@centrum.cz