S l e z s k á H a r t a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vodní elektrárny Jakub Karpíšek 7. B 13 let ZŠ a MŠ Tasovice 374
Advertisements

Jordán Jordán.
Vytvořila Beata Duchková
Asuan - Egypt.
ŠKOLNÍ VÝLET: Tiské stěny. V ŠEOBECNÉ ÚDAJE : Tiské stěny jsou pískovcová skalní oblast poblíž obce Tisé na Děčínsku. Jedná se o pískovcové město, ojedinělé.
Povodně 2002.
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
Vodní nádrž Šance.
Vypracovala Darina Krajská
Česká republika-1 poloha, rozloha…
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s Jihomoravským krajem,
Cíl Start Cíl Start.
Voda a energie.
VODSTVO ČR.
Vodní energie Holeček Václav, Mikšátko Honza, Dočekal Petr, Šebestová Kristýna, Valentová Kristýna.
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
VODA Lucka Chytilová a Jakub Kolder. VODA -Voda, je chemická sloučenina vodíku a kyslíku -Spolu se vzduchem resp. zemskou atmosférou tvoří základní podmínky.
HYDROSFÉRA.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – vodstvo na pevninách autor VM:Ondřej.
Česká republika: Přehrady Hospodářský zeměpis
Šumava je rozsáhlé pohoří na hranici Česka, Rakouska a Německa.
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Vodní nádrže.
KAMENICE Oblastí Jizerských hor prochází hlavní evropské rozvodí. Jihovýchodní část odvodňuje Jizera, jejím největším přítokem je Kamenice. Jejich vody.
Česká republika: Rybníky Hospodářský zeměpis
Základy kartografie Jarmila Kirvejová FŽP-KM Druhý ročník
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 2. ročník ZŠ Předmět: Prvouka Autor: Mgr. Martina Marková Základní.
Zatopená území Jan Langhans.
Projekt: UČÍME SE V PROSTORU Oblast: Stavebnictví Název předmětu:Pozemní stavby Název a ID tématu:Výběr staveniště (STA19) Zpracoval: Ing. Josef Šenovský.
Moravskoslezský kraj.
Vodní Elektrárny.
SPOLUPRÁCE S PARTNERY – ZÁKLAD KVALITNÍ ODBORNÉ VÝUKY
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s částí Českomoravské vrchoviny,
Nikola Burkoňová. Leží na jihu Čech. Sousední kraje:  Plzeňský (západ), Středočeský (sever), Vysočina (severovýchod), Jihomoravský (východ) Krajské.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Geologický odkryv v Bruntále Michaela Kudelová 2.L.
Příroda naší republiky
RISKUJ!.
Brněnská přehrada made by Jiří Antonín, HG 3.. tak to je Brněnská přehrada.
Vodní elektrárny Dlouhé Stráně.
Rybníky a rybníkářství
Šumava. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky u hranic s Německem a Rakouskem. Šumava se nachází na jihozápadní hranici České republiky.
VY_32_ INOVACE_ 11_ VLASTIVĚDA 4 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou VODSTVO ČR Autor: Mgr.Renata Viktorinová.
ČESKÁ REPUBLIKA Jihočeský kraj Jihočeský kraj v ČR.
Společenské konsekvence výstavby přehrad v povodí Odry Mgr. Lukáš Kala, Ph.D. a Mgr. Tomáš Chabada – Katedra environmentálních studií FSS MU 1.
9.B, 15 let Ak.Heyrovského Chomutov Ústecký kraj Kontakt na školu:
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_16_22_VODSTVO EVROPY. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
BÍLÉ KARPATY CHRÁNĚNÁ KRAJINNÁ OBLAST Rozloha: 750 km 2 Nejvyšší hora: Velká Javořina (970 m n. m.) Vznik CHKO: 1980 ZÁKLADNÍ ÚDAJE.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_NAŠE_VODSTVO.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Jihomoravský.
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
RAKOUSKO M O N T A F O N.
Ukaž významná chráněná území kraje VY_32_INOVACE_10
Nové mlýny Michal Valentík XI.B 2016/2017.
PŘÍRODNÍ ZAJÍMAVOSTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
ANOTACE : a) PRÁCE JE URČENA pro žáky 9
Ekosystém rybník Rostliny
Opakování - přehrady
VY_32_INOVACE_278_Jezera, bažiny, umělé nádrže
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Soňa Maruničová Říjen ročník
Práce s mapou Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základy orientace na mapě a glóbusu, práce s mapou, kompasem.
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Digitální učební materiál
Vodstvo České republiky
VY_52_INOVACE_16_ROZMANITOST PŘÍRODY ZŠ Zbytiny, okres Prachatice
Jezera, přehrady a rybníky. Jezera v ČR není mnoho přírodních jezer Jezera podle původu: 1. Ledovcová karová jezera  na Šumavě:  Černé jezero - největší.
Novomlýnské nádrže Lucie Korvasová IX.A 2017/18.
Transkript prezentace:

S l e z s k á H a r t a

Vodní plocha tvarem připomíná čínského draka a je členěna četnými zátokami. Severní břeh lemuje silnice mezi Bruntálem a Leskovcem nad Moravicí, která na jihovýchodním břehu pokračuje do Bílčic.

Voda přehrady zatopila z části celkem 6 vesnic Voda přehrady zatopila z části celkem 6 vesnic. Částečně byly zatopeny obce Nová Pláň, Razová, Dlouhá Stráň, Leskovec a Roudno. Zcela zatopena byla obec Karlovec. Také dodává užitkovou vodu pro Ostravsko. Poblíž nádrže se nachází 780 m vysoký kopec Velký Roudný, největší a nejzachovalejší stratovulkán v České republice. . Natáčel se zde velkofilm Johanka z Arku.

Hráz