VY_32_INOVACE_10_4_07.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/ / ČERPADLA Autor: Vojtěch Rozsíval.
Advertisements

Tento projekt je spolufinancován z EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Popularizace technických oborů a řemesel prostřednictvím interaktivní výuky žáků OP vzdělávání.
Konstrukce CNC strojů I. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Výroba tvarových ploch Šance pro všechny CZ.1.07/1.2.06/ Autor: Ing. Bc. Petra Řezáčová.
Schéma šroubovitého vrtáku
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Dynamo – regulace Tematická oblast:Zdroje elektrické energie motorových vozidel.
Konstrukce CNC strojů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
Technologie Teorie obrábění I. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
CZ.1.07/1.5.00/ Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 38 Anotace.
Dřevoobráběcí stroje pily frézky vrtačky dlabačky brusky.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru MIEZ, předmětu ELEKTRICKÉ STROJE A PŘÍSTROJE, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 38 Anotace.
Podsoustružování, ševingování. Podsoustružování provádí se u tvarových fréz, závitníků větších průměrů a delších nástrojů vyžaduje se stálá geometrie.
CZ.1.07/1.5.00/ Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy.
VY_32_INOVACE_10_4_11.
VY_32_INOVACE_10_4_10.
Vrtání, vyhrubování, vystružování děr na soustruhu
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Základy automatického řízení 1
Frézování ozubených kol, drážek ve šroubovici - test
Základy soustružení.
Mgr. et Mgr. Pavel Římovský, Bc. Yvona Záhorovská
ZÁKLADNÍ POJMY, PŘEDEPISOVÁNÍ NA VÝKRESE
Objem a povrch kvádru a krychle
Stroje a zařízení – části a mechanismy strojů
STAVEBNÍ TRUHLÁŘSTVÍ Výroba zdvojených oken
Technologie – Měření a orýsování
Praktikum RuČNÍ programování.
Strojní obrábění dřeva a dřevních materiálů
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
25.1 Druhy a vlastnosti rovnoběžníků II. OBSAH a OBVOD
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
CZ.1.07/1.5.00/ SOUSTRUŽENÍ.
VY_32_INOVACE_10_4_14.
VY_32_INOVACE_10_1_11.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
VY_32_INOVACE_10_1_03.
Strojní obrábění – Praktická úloha 5
VY_32_INOVACE_10_2_12.
Pravidla pro vytváření výkresové dokumentace sestav
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Statické mechanické zkoušky tvrdosti
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VY_32_INOVACE_10_4_04.
VY_32_INOVACE_10_1_05.
Dřevoobráběcí stroje pily frézky vrtačky dlabačky brusky.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Tolerování rozměru a geometrické tolerance
7. Druhy čar, měřítka zobrazení, písmo Technická dokumentace
Strojní obrábění – Praktická úloha 3.
Frézky rovinné a speciální
Fyzika 7.ročník ZŠ Tření, Třecí síla Creation IP&RK.
Číslicové měřící přístroje
Pracovní list TLOUŠŤKOVACÍ FRÉZKA. Pracovní list TLOUŠŤKOVACÍ FRÉZKA.
Závity.
Broušení Schéma broušení Je dokončovací způsob obrábění.
Soustružení Definice soustružení Schéma soustružení
Určení řezných podmínek a strojního času vrtání a vyvrtávání
Délka kružnice, obvod kruhu
Registrační číslo projektu
Lapování Patří mezi dokončovací způsoby obrábění, kdy k úběru materiálu dochází působením volného brusiva rozptýleného v kapalině nebo brusné pastě, dodávaného.
Teorie obrábění Obrábění je způsob výroby, při kterém konečný tvar výrobku získáme oddělením přebytečného materiálu v podobě třísky. Obrábění spočívá v.
VY_32_INOVACE_
Elektrické měřící přístroje
VY_52_INOVACE_I–04–05 Název a adresa školy:
Technologie Teorie obrábění.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_10_4_07

Řezné podmínky a dosahovaná přesnost pří broušení Stejně jako u ostatních konvenčních způsobů obrábění volíme řezné podmínky na základě požadované přesnosti rozměru a kvality povrchu obrobku. Volbu řezných podmínek ovlivňuje: Obrobek – materiál, tvar, velikost. Nástroj – materiál, vlastnosti, tvar. Podmínky broušení – způsob broušení, způsob styku, chlazení.

Řezná rychlost „v“ [ m/s] Volí se co největší s ohledem na maximální rychlost uvedenou v označení kotouče. Běžně se pohybuje kolem 30 m/s, u řezacích kotoučů s pryskyřičným pojivem a výztuhou až 100 m/s. Výpočet v = ∏ . D . n Podélný posuv kotouče „s“ [ mm] Volíme v závislosti na šířku kotouče (B) – běžně (0,3 – 0,7)B na jednu otáčku obrobku, při obrábění na čisto (0,2 – 0,3)B/ot. Příčný posuv Určuje hloubku záběru, tento pohyb vykonává kotouč mimo obrobek.

Přídavky pro broušení Závisí na rozměrech broušeného obrobku (hřídele – průměr a délka, rovinné broušení – tloušťka a délka desky), způsobu broušení, zda bylo tepelné zpracování. Pohybuje se běžně od 0,2 do 0,8 mm. Dosahovaná přesnost a drsnost Dosahujeme: Stupeň přesnosti IT Drsnost Ra Hrubování 9–11 0,8-6,3 Načisto 5–7 0,2-1,6 Jemné broušení 3–4 0,05-0,4

K dosažení přesnějšího a hladkého povrchu je třeba volit: Jemnější zrnitost Vyšší obvodovou rychlost kotouče Menší obvodovou rychlost obrobku Menší hloubku broušení Menší posuv Opakované broušení bez přídavku

Tento výukový materiál je plně v souladu s Autorským zákonem (jsou zde dodržována všechna autorská práva). „Pokud není uvedeno jinak, autorem textů a obrázků je Ing. Miroslav Soukup“.