Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_10_4_14.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_10_4_14."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_10_4_14

2 Broušení rovinných ploch
Rovinné plochy lze brousit: Obvodem kotouče Čelem kotouče Broušení obvodem kotouče Pracovní stůl může vykonávat: Přímočarý vratný pohyb - je to nejpoužívanější a nejpřesnější způsob broušení rovinných ploch

3 - většinou pracujeme kotoučem užším než je broušená plocha (posuv ve směru osy kotouče se vykonává v úvrati pohybu kotouče) - obrobek se málo zahřívá → nedochází skoro k žádným deformacím

4 Kruhový pohyb - kotouč se pohybuje od obvodu broušené součásti ke středu - tento způsob se používá u součástí s přesnými čelními plochami (čela pilových kotoučů, kotoučových fréz, ...)

5 Broušení čelem kotouče
Používá se pro úběr větších přídavků a pro obrábění širokých ploch. Je produktivnější, ale dosahujeme menší kvality, proto používáme při hrubování. Kotouč má velkou styčnou plochu s broušenou plochou- velké zahřívání. Tomu se bráníme segmentovými kotouči.

6 Tento výukový materiál je plně v souladu s Autorským zákonem (jsou zde dodržována všechna autorská práva). „Pokud není uvedeno jinak, autorem textů a obrázků je Ing. Miroslav Soukup“.


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_10_4_14."

Podobné prezentace


Reklamy Google