Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_10_4_08.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_10_4_08."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_10_4_08

2 Rozdělení brusek, hrotové brusky
Brusky dělíme dle konstrukce a dle prováděných operací na: - Hrotové - Bezhroté - Na díry - Rovinné - Speciální

3 Hrotové brusky Použití: - pro vnější rotační válcové a kuželové plochy - pro čelní rovinné plochy - pomocí přídavného zařízení také pro vnitřní válcové a kuželové plochy Charakteristické upnutí – mezi hroty, ale je možno upínat letmo do univerzálního sklíčidla nebo pomocí kleštinového upínání.

4 Dle konstrukce stroje dělíme hrotové brusky na:
1. Brusky s posuvným pracovním vřeteníkem 2. Brusky s posuvným brousícím vřeteníkem 1.Brusky s posuvným pracovním vřeteníkem

5 Pracovní vřeteník a koník je uložen na pracovním stole.
Posuv vykonává pracovní stůl s obrobkem. Brusný kotouč se otáčí a radiálně se přisouvá k obrobku. U univerzálních brusek je pracovní stůl složen ze dvou částí. Horní část lze natáčet o ±10°- to využíváme při broušení táhlých kuželů. Pracovní vřeteník lze natáčet o 90°- to využíváme při broušení strmých kuželů zapichovací způsobem.

6 2. Brusky s posuvným brousicím vřeteníkem
Broušený předmět je upnutý mezi hroty pracovních vřeteníku a koníku. Brousicí vřeteník se pohybuje na saních a vykonává jak posuv, tak i přísuv potřebný k vytvoření hloubky broušení. Vhodné pro broušení velkých a těžkých obrobků

7 Tento výukový materiál je plně v souladu s Autorským zákonem (jsou zde dodržována všechna autorská práva). „Pokud není uvedeno jinak, autorem textů a obrázků je Ing. Miroslav Soukup“.


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_10_4_08."

Podobné prezentace


Reklamy Google