Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_10_1_11.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_10_1_11."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_10_1_11

2 Kontrola přesnosti uložení, měření otvorů
Dříve se výroba sdružených součástí prováděla pomocí pevných měřidel – normálních, dílenských kalibrů, které měly rozměry a tvar daného protikusu. Přesnost výroby a slícování byla závislá na citu a zkušenostech výrobce. To umožnilo zproduktivnění výroby, možnost oddělené výroby sdružených součástí, zlepšila se vyměnitelnost součástí.

3 Dílenské kalibry

4 Zpřesnění výroby – zavedení mezních kalibrů – rozměry kalibrů spočítané na základě mezních úchylek měřeného rozměru. Přesnost slícování je daná přesností kalibru. Měření otvorů: a) Mezní válečkové kalibry

5 Na kalibru: dobrá strana –do měřeného otvoru musí jít vložit zlehka, vlastní vahou, delší než zmetková z důvodu zmenšení opotřebení zmetková strana – do měřeného otvoru nejde vložit – neopotřebovává se, označená červeně U kalibrů nad 40 mm – dělená dobrá a zmetková strana.

6 b) ploché kalibry - pro otvory nad 100 mm c) mezní odpichy - pro otvory nad 250 mm

7 Tento výukový materiál je plně v souladu s Autorským zákonem (jsou zde dodržována všechna autorská práva). „Pokud není uvedeno jinak, autorem textů a obrázků je Ing. Miroslav Soukup“.


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_10_1_11."

Podobné prezentace


Reklamy Google