KYBERŠIKANA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁSILÍ V RODINĚ.
Advertisements

Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : • Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí. • Nejdůležitější, a pro nás na prvním.
Martina Pišová Sonya Mátlová Kyberšikana. Co to je kyberšikana ?  zneužití inf. kom. t.  mobilem, internetem  agresor→ ZÁMĚRNÉ vyvedení z rovnováhy.
Název: VY_32_INOVACE_VZK689_ Autor: Mgr. Lucie Fajfrová
Soutěžní úkol. Naším společným úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky na konec cesty. Musí ujet celých 10 kilometrů. Musíme mu pomoci správně.
Web Rangers Filip Komarov. Co je pro vás slovo e-bezpečí ??????????????
 Projekt E-Bezpečí je celorepublikový projekt zaměřený na prevenci, vzdělávání, výzkum, intervenci a osvětu spojenou rizikovým chováním na internetu.
Název: Co mi hrozí Vypracovali:Kateřina Kratochvílová a Jiří Virgl
Agrese a šikana jako pedagogické jevy
Bezpečný internet (Kyberšikana) pozor !!!.
Bezpečnost na internetu! 
VY_32_INOVACE_VkZ Druhy a formy násilí
INTERNETOVÁ BEZPEČNOST
!NÁSTRAHY INTERNETU! Kyberšikana sociální sítě
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_130_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání
Konference KYBERPSYCHO , Praha Ing. Aleš Špidla
DOMÁCÍ NÁSILÍ SEXUÁLNÍ NÁSILÍ OBCHOD S LIDMI
Nebezpečí na Internetu
Co vidíš na následujícím obrázku. Současný výzkum zjistil, že děti nepoznají milence v intimní poloze. Oni to nemohou poznat, protože jejich fantasie.
Šikana Zdroj: .
ŠIKANA Mgr. Radka Mrázová.
Vyjednávání I sebelepší mezilidské vztahy nebo manažerské techniky nás čas od času nedokážou ochránit před střetem různých názorů, myšlenek nebo přístupů.
Klára Šťastná 2.Ročník MK
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
STALKING Denisa Dubská 7.B ZŠ Šumperk,Vrchlického 22,Šumperk
Kyberšikana Radka Blažková.
Šikana a kyberšikana.
Nástrahy na internetu Šárka Altmanová.
MASARYKOVA UNIVERZITA FAKULTA SOCIÁLNÍCH STUDIÍ KATEDRA PSYCHOLOGIE
Vzájemná pomoc Petr Machala. Alfred Adler říkal, že člověk usiluje získat osobní moc neúspěch může vyvolat pocit méněcennosti Jste v něčem lepší než ostatní?
Kyberšikana Cyberbulling.
PODVÝŽIVA -CELOSVĚTOVÝ PROBLÉM. CO TO VLASTNĚ JE? Podvýživa je stav, který nastává v době, kdy organismus nedostává dostatečný přísun potravy. Projevuje.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
RIZIKOVÉ CHOVÁNÍ VE ŠKOLE
Kyberšikana.
Síla modliteb Modlitební procházky. Jako věřící jsem povolaní do vztahu s Otcem nebeským a tedy v neposlední řadě k modlitbám. Modlitbou rozumíme rozhovor.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Seminář Trauma.
závislost na internetu
KYBERŠIKANA. Co je kyberšikana? Kyberšikana je šikanování jiné osoby (ubližování, ztrapňování, obtěžování, ohrožování, zastrašování) s využitím internetu,
Kyberšikana Kybergrooming Sexting. Záměrné zneužití informačních komunikačních technologií k činnostem, které mají druhého vyvést z rovnováhy.  Šikanování.
Univerzita Palackého v Olomouci Centrum prevence rizikové virtuální komunikace PdF UP v Olomouci Mgr. Kamil Kopecký, Ph.D. & Mgr. Veronika Krejčí
Nová šetření výskytu a podob šikany Centrum sociálních služeb Praha – Pražské centrum primární prevence.
Zahrajte svůj part pro lepší internet Bezpečnost online …aneb bavte se a diskutujte s dětmi o problémech online D en bezpečnějšího internetu 2016.
KYBERŠIKANA Prezentace ke stáži MVČR2, projekt E-SYNERGIE Jana Drlíková.
Stalking nebezpečné pronásledování Trestní zákoník - § 354.
KYBERŠIKANA Mgr. Martina Miloica ZŠ Heyrovského 33, Olomouc.
Kyberšikana – co s tím?. Zamyslete se, co všechno se o vás může někdo cizí dozvědět z internetu?  Jméno?  Věk?  ?  Telefonní číslo?  Adresu.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Autor: Mgr. Miluše Džuberová NÁSILÍ sprejerství agresivita domácí násilí sportovní násilí.
Osobnost žáka jako jeden ze subjektů výchovně-vzdělávacího procesu Autor: Miroslav Vild.
Linka bezpečí a důvěry - komunikace se službami odborné pomoci
Voda Věc,která nás všechny spojuje Daniel Kanaloš a Eliška Lhotáková, ZŠ CHRASTAVA.
Bezpečnost na internetu Zpracovala: Kateřina Svačinová, 6.B.
Kyberšikana Denisa Opatrná ČJL+AJ. Centrum pro rodiče a děti Google  Je dostupné na
 Nebezpečná internetová manipulace, v rámci které útočník usiluje o osobní schůzku s nezletilou osobou.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Domácí násilí a pomoc jeho obětem
Petra Martináková , ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání
Šikana ….. a její prevence VY_32_INOVACE_10_36.
Kyberšikana.
Žák se dozví, jaký je rozdíl mezi šikanou a kyberšikanou
PRÓZA S DĚTSKÝM HRDINOU
Psychologie ve školní praxi (seminář)
ANOTACE Objasnit žákům co je šikana,
Základní škola T. G. Masaryka Blatná, okr. Strakonice
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Předsudky a stereotypy
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Transkript prezentace:

KYBERŠIKANA

CO TO VLASTNĚ JE ? Je to druh šikany, který využívá elektronické prostředky, jako jsou mobilní telefony, e-maily,internet, blogy a podobně. Řada jejích projevů může spadat do oblasti kriminálních činů. Problémem však je, že děti a mladí lidé za těmito projevy šikanu vůbec nemusí vidět! A protože nepoznají, že se jedná o šikanu, neví, jak se s ní vypořádat. Cítí se osamělé a mají mít pocit, že lidé kolem nich jejich problém nepochopí. Obětí kyberšikany neustále přibývá.

CO MAJÍ SPOLEČNÉHO? Kyberšikana a tradiční šikana mají jednu věc společnou. Jejich cílem je někomu ublížit nebo ubližovat – ať fyzicky či psychicky. V mnoha případech dokonce začíná jako tradiční šikana.

LIDÉ SE CHOVAJÍ JINAK NEŽ VE SKUTEČNÉM SVĚTĚ Mohou udávat jiný věk, jiné pohlaví, jiné povolání, a záměrně tak manipulovat s těmi, se kterými komunikují. Ve virtuálním světě se někteří lidé chovají méně opatrně než v reálném světě.

PŘI ŠÍŘENÍ KYBERŠIKANY POMÁHÁ ÚTOČNÍKOVY PUBLIKUM Prostředky kyberšikany (zprávy a pořízené záznamy) se dají velmi jednoduše rozesílat dál. Kyberšikana tedy může mít velmi početné publikum. Útočník nemusí oběť napadat opakovaně, stačí, když citlivé zprávy nebo nahrávky publikuje na internetu a o jejich šíření se pak postarají jiní. Toto publikum pak umožňuje zvyšovat intenzitu útoku a zhoršovat jeho dopad na oběť.

DOPADY KYBERŠIKANY NA OBĚŤ NENÍ SNADNÉ ROZPOZNAT Kyberšikana je většinou spojená s psychickým týráním obětí, které není snadné poznat. Oběti kyberšikany jsou často uzavřené do sebe a nekomunikují o problémech s okolím. Na řešení svých problémů tak zůstávají často sami, což může vést k tomu, že situaci nezvládnou.

OBRÁZKY

DÁVEJTE SI POZOR NEJEN NA ŠIKANU A NEBOJTE SE TO ŘÍCT!

Od Michala Vopěnky