Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace."— Transkript prezentace:

1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Předmět: Výchova ke zdraví Ročník: IX. Téma: Patologické jevy 2 Autor: Mgr. Magdalena Tesařová VY_32_INOVACE_40_TS

2 Anotace: prezentace v programu PowerPoint – otázky k opakování Klíčová slova: otázky k tématům pro tuto skupinu patologických jevů

3 ŠIKANA 1)Co je šikana? 2)Jaký je rozdíl mezi přímou a nepřímou šikanou? 3)Kdo je agresor a kdo oběť? 4)Kde všude může docházet k šikanování? 5)Popiš, jak se chránit proti šikaně.

4 KYBERŠIKANA 1)Co je to kyberšikana? 2)Jak se kyberšikana projevuje? 3)Co znamená šíření kyberšikany? 4)Jaký je rozdíl mezi šikanou a kyberšikanou? 5)Jak se můžeme chránit proti kyberšikaně?

5 VANDALISMUS 1) Vysvětli pojem vandalismus. 2) Co je cílem vandalismu? 3) Jaké jsou nejčastější projevy vandalismu (uveď příklady). 4) Jak se zachováte, jste-li svědkem vandalismu. 5) Vyjmenuj orgány činné trestním řízení? 6) Od kolika let jsou lidé trestně zodpovědní?

6 RASISMUS 1)Co je rasismus? 2)Co je antisemitismus? 3)Vysvětli pojem xenofobie. 4)Co všechno poskytuje pobytové středisko pro uprchlíky? 5)Kde je nejblíže pobytové středisko pro uprchlíky?

7 NÁSILÍ 1) Kdo se stává obětí? 2) Kdo je agresor? 3) Mezi kým dochází zejména k násilí ? 4) Je odpírání spánku a jídla násilím?

8 TÝRÁNÍ DĚTÍ 1)Vysvětli rozdíl mezi fyzickým a psychickým týráním dětí. 2)Jaké problémy přináší týrání dětí? 3)Co znamená oznamovací povinnost? 4)Jaké telefonní číslo má linka bezpečí?

9 POHLAVNÍ NEMOCI 1)Vyjmenuj činitele přenosu pohlavních nemocí. 2)Jak se přenášejí pohlavní nemoci? 3)Vyjmenuj některé pohlavní nemoci. 4)Která pohlavní nemoc má tři stádia? 5)Mohou některé pohlavní nemoci způsobit neplodnost žen, zda ano, které? 6)Jak se můžeme chránit proti pohlavním nemocem?

10 HIV - AIDS 1)Co znamená zkratka HIV a co způsobuje? 2)Jak se virus HIV přenáší? 3)Uveď příklady, jak se virus HIV nepřenáší. 4)Jaká je prevence k omezení šíření nákazy? 5)Jaká je současná léčba onemocnění AIDS?

11 PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY 1)Co je mentální anorexie (MA)? 2)Jaká je příčina vzniku MA? 3)Jaké zdravotní problémy nastávají u tohoto onemocnění? 4)Co je bulimie? 5)Jak se toto onemocnění projevuje? 6)Jak je léčba anorexie a bulimie?


Stáhnout ppt "ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace."

Podobné prezentace


Reklamy Google