VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_18_8. ročník_Drogy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CÍGÁRKA, CÍGA, ŽVÁRO, CIGINA
Advertisements

PÉČE O DÝCHACÍ SOUSTAVU
Tento dokument pošlete svým přátelům,rodičům i prarodičům.
KOUŘENÍ.
ZÁVISLOST NA NIKOTINU, ODVYKÁNÍ
Návykové látky, závislosti
Nikotinismus Tomáš Spurný 9.Třída.
Legální drogy Obr. 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu CR. Provozováno Výzkumným ústavem.
David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Ahoj kuřáci i nekuřáci vítáme vás u prezentace se jménem:
Základní škola a Mateřská škola Vraclav, okres Ústí nad Orlicí Vraclav 52, e:mail: Tel.: www: zsvraclav.cz Č íslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
..a co jste o nich nevěděli
Kouření a jeho vliv na srdeční onemocnění
KOUŘENÍ Kouření každoročně zabíjí tisíce lidí. Na následky kouření umírá u nás denně 60 lidí, ročně asi Kouření je v ČR příčinou každého pátého.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Název Nebezpečí kouření
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
DÝCHACÍ SOUSTAVA 5. ROČNÍK.
KAMARÁD NewFoton.
Název: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Životní Styl Mládeže(podle průzkumu) celkově bylo 144 tázaných průzkum probíhal od do téměř všichni odpověděli bez větších problémů autor.
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Zdravý životní styl v boji s návyky Střední škola zdravotnická a sociální Chrudim Grantový projekt CZ.1.07/1.1.03/ “Inovace jsou IN“
Současný stav užívání tabáku a alkoholu v ČR Seminář PSP ČR 27. května 2014 MUDr. Hana Sovinová, Státní zdravotní ústav PhDr. Ladislav Csémy, Psychiatrické.
Návykové látky, závislosti. VY_32_INOVACE _25_NÁVYKOVÉ LÁTKY, ZÁVISLOSTI_PŘÍRODOPIS_HLAVOVÁ Anotace Výukový materiál prostřednictvím ICT napomáhá k inovaci.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola praktická a mateřská škola Toužim, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_KOUŘENÍ TEMA:
Číslo projektu MŠMT: CZ / / Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_1 8 _05_úvod do chemie Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská.
Nadpis Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_06_Prvouka_18_3. ročník_Třídění odpadů Autor: Mgr. Jana Burdzová Použití:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola praktická a mateřská škola Toužim, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_ZÁVISLOST TEMA:
Kouření = prohra. 1. Většina lidí kouří 1. Většina lidí kouří! mladých lidí od 15 do 18 let kouří.
N ÁZEV ŠKOLY : SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR : MGR. JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY _32_INOVACE_15_NEBEZPEČNÉ.
= Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_09_9. ročník_Projevy a příznaky infekčních nemocí – chřipky a.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_08 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Závislost na nikotinu, odvykání.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Martina Černá Název materiálu: VY_12_INOVACE_OS.6.Cer.29_Prvni_pomoc_zastava_dechu.
Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo výzvy: 34 Předmět: Občanská výchova Ročník:
Srovnání kouření marihuany a tabáku Kouření tabáku i marihuany představuje významné zdravotní riziko.
Prevence sociálně patologických jevů
Rizika ohrožující zdraví
Věcné učení Žijeme zdravě, škodlivost drog, alkoholu, cigaret
VY_32_INOVACE_06_Prvouka_10_3. ročník_Běžné nemoci a jejich příznaky
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Vliv nikotinu na zdraví člověka
VY_32_INOVACE_09_Přírodověda_07_4. ročník _Podzim v sadu
AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková
VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_14_9. ročník_Zubní kaz
Ví, co jsou to drogy a uvědomuje si riziko závislosti
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_05_8. ročník_Dopravní prostředky
VY_32_INOVACE_03_Věcné učení _01_8. ročník_Národní park Podyjí
AUTOR: Mgr. Václava Horniková
AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_ALKOHOL
Prevence onkologických onemocnění – kde hledat informace
Odvrácená strana Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Dublovice, okres Příbram
Číslo v digitálním archivu školy
VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_16_8. ročník_Volný čas – sběratelství
Alkoholem a tabákem vše začíná
VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_03_8. ročník_Adresa školy
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_00_LEGÁLNÍ DROGY Výchova.
Kouření Vypracoval: Jiří Hanousek Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Drogy dnešní doby Študáci.
Státní zdravotní ústav Praha Centrum podpory veřejného zdraví
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ NOVOVĚK
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Jak začínají hádky ? středa, 2. ledna :27
Autor: Mgr. Jana Burdzová
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_18_8. ročník_Drogy Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/21.1220 VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_18_8. ročník_Drogy Autor: Mgr. Jana Burdzová Použití: určeno k prezentaci na interaktivní tabuli Anotace: Jedná se o výukovou prezentaci učiva „Nebezpečí drog“, která by měla pomocí textu, otázek a obrázků pomoci žákům přiblížit tuto závažnou problematiku. Materiál je určen pro výuku žáků se středně těžkým mentálním postižením.

Když se řekne drogy Co tě napadne, když slyšíš slovo drogy?

Co všechno mezi drogy patří Jsou to nebezpečné návykové látky. Mohou vypadat jako barevné tabletky.

Nebo jako prášek, který si lidé rozpuštěný píchají injekcemi do žil.

Také jste možná slyšeli, že mladí lidé kouří trávu (marihuanu) Také jste možná slyšeli, že mladí lidé kouří trávu (marihuanu). Návyk na tyto látky poškozuje zdraví a může mladému člověku zničit celý život.

Kde se můžeme s těmito drogami setkat? Tyto drogy vám může někdo nabídnout. Na diskotéce, ale klidně i na ulici blízko školy.

Pamatuj: Od cizích lidí si nic neber, některé drogy vypadají jako hezká barevná tabletka s obrázkem. Nenech se od nikoho nutit, abys vyzkoušel sníst nebo vypít něco, co nechceš. Na diskotéce nenechávej bez dozoru svoje pití, mohl by ti tam někdo hodit tabletu nebo nasypat prášek.

Když ti něco vnucuje tvůj kamarád, přemýšlej, jestli je to opravdu kamarád. Nesahej na pohozenou injekční jehlu nebo stříkačku holou rukou. Hrozí ti poranění a nákaza infekční nemocí. Nález hned nahlas nejbližšímu dospělému člověku. Pokud není jiné řešení a musíš stříkačku pohozenou na hřišti odklidit sám, navlékni si na ruku gumovou rukavici nebo alespoň igelitový sáček.

Jsou cigarety z obchodu také drogy? Ano, jsou. Víš proč?

Odpověď Při kouření lidé vdechují kouř se spoustou škodlivých chemických látek. Tyto látky mohou způsobit řadu onemocnění. I na krabičkách si kuřáci mohou přečíst o škodlivosti kouření a nebezpečí onemocnění rakovinou plic. Proč přesto lidé nepřestanou kouřit?

Odpověď Protože tabákový kouř obsahuje nikotin a člověk si na něj rychle vytváří návyk. Nedokáže se potom často kouření zbavit celý svůj život.

Znáš ještě nějakou drogu, která se dá koupit v obchodech?

Odpověď Jistě jste poznali alkohol. Užívání alkoholu je škodlivé. Už po malé dávce může u dětí dojít k otravě alkoholem. U těžších otrav dochází i k zástavě dechu. Při podezření na otravu alkoholem musíme zavolat lékaře. Pozor, pivo a víno také patří mezi alkohol!

Citace ilustrace: www.office.microsoft.com