Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_16_8. ročník_Volný čas – sběratelství

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_16_8. ročník_Volný čas – sběratelství"— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_16_8. ročník_Volný čas – sběratelství
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_16_8. ročník_Volný čas – sběratelství Autor: Mgr. Jana Burdzová Použití: určeno k prezentaci na interaktivní tabuli Anotace: Jedná se o výukovou prezentaci, která pomocí textu a obrázků přibližuje žákům sběratelství jako smysluplný způsob trávení volného času. Materiál je určen pro výuku žáků se středně těžkým mentálním postižením.

2 Kdo je to sběratel? Sběratel je člověk, který tráví volné chvíle tím, že něco sbírá.

3 Co všechno mohou lidé sbírat
Lidé mohou sbírat prakticky cokoliv. Určitě jsi už u někoho viděl například sbírku hrníčků na poličce. Děti často sbírají autíčka, plyšáky, magnetky s obrázky, nejrůznější nálepky a figurky. Některým jejich záliba vydrží až do dospělého věku a stane se z ní koníček.

4 Co ještě lidé sbírají Lidé mohou sbírat snad všechno, co vás napadne: poštovní známky, pohlednice, motýly, vylisované květiny, pivní tácky, propisky, krabičky od zápalek, mince, skleničky, lahvičky, kamínky, různé hračky, obrazy, staré hodinky a mnoho dalších věcí.

5 Odborníci Každý správný sběratel se snaží dovědět co nejvíce o věcech, které sbírá. Někteří sběratelé se ve svém sběratelském oboru stanou opravdovými odborníky.

6 Kam s tím? Pro své sbírky potřebují sběratelé často spoustu místa. Potřebují mít sbírané předměty uspořádané, někteří je rovnají a vystavují na poličkách, jejich záliba je tedy zároveň učí pořádku.

7 Společná setkání Sběratelé se často spolu scházejí a vyměňují si předměty, které potřebují do svých sbírek.

8 Citace ilustrace: www.office.microsoft.com


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_16_8. ročník_Volný čas – sběratelství"

Podobné prezentace


Reklamy Google