Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Předmět:MATEMATIKA Ročník: 2. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Dagmar Válková Anotace:Prezentace slouží jako pomůcka k seznámení se s učivem Pythagorova.
Advertisements

Energetická hodnota potravin (EH)
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Další operace s vektory
Fyzikální vlastnosti vlasu
Náležitosti nápojových lístků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba pěnových cukrovinek
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Slovní úlohy řešené rovnicemi
SOCIÁLNÍ A ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ I.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Rovnice ve slovních úlohách IV.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Negativní vliv mycích prostředků II.
Podstatná jména pomnožná, hromadná a látková
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Regenerační přípravky I.
Obecná rovnice přímky - procvičování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vlastnosti kořenů kvadratické rovnice ( Viètovy vzorce)
Aritmetická posloupnost
Výroba instantních prášků 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sušení vlasů – vliv teplého vzduchu na vlasy
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Obvod a obsah mnohoúhelníků
Některé významné uhlovodíky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice a nerovnice III.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
HOTOVOSTNÍ A BEZHOTOVOSTNÍ PLATEBNÍ STYK I.
Cukry – přírodní sladidla
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice řešené pomocí algebraických vzorců pro druhou mocninu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba nápojových prášků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zástřihy a konečná úprava
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Soustavy dvou lineárních rovnic o dvou neznámých Metoda sčítací
Lineární nerovnice – příklady k procvičování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Soustavy dvou lineárních nerovnic o jedné neznámé
Parametrická rovnice přímky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Rovnice s absolutní hodnotou I.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Přípravky v tlakovém balení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice Opakování na písemnou práci
Vodová ondulace - pomůcky a prostředky
Transkript prezentace:

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Předmět: Suroviny Ročník: 1. ročník učebních oborů Autor: Mgr. Dana Kopecká Med - vlastnosti Anotace: Formou prezentace se žáci seznámí s vlastnostmi a vady medu, skladováním a použitím medu. Prezentace je určena přímo pro výuku a opakování, je využitelná v odborném předmětu suroviny v oboru cukrář. Klíčová slova: Konzistence, plásty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dana Kopecká Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí žáků středních škol Sada: 7 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_C1SU_08

Med - vlastnosti Obr.2 Obr.1

Vlastnosti: Barva – světlá až tmavohnědá Vůně – charakteristická podle květů nebo šťáv, ze kterých pochází Chuť – sladká s aromatickou příchutí Konzistence – přiměřeně hustá  

Vady medu: Zjišťují se smyslovým posouzením vzhledu, vůně a chuti.   Vzhled: Špatné vyčištění – zbytky plástů, části mrtvých včel Nakvašování – pěna na povrchu, při skladování ve vlhku Řídký med – nedostatečně vyzrálý med Voda Vůně: špatně vyčištěný včelín, vykuřování Chuť  Obr.3

Druhy medu: Lipový Akátový Jetelový - vojtěškový Podle druhu nektaru sladké šťávy: Lipový Akátový Jetelový - vojtěškový Z květů ovocných stromů Řepkový, vřesový, pohankový  

Skladování: Ve skleněných, kamenných, porcelánových nádobách dobře uzavřených Sklady suché, čisté, teplota do 2O ºC, vlhkost max. 70 %  

Použití: Prostředek k rychlé regeneraci sil při únavě a nemoci → rychle se vstřebává do krve K výrobě trvanlivého pečiva, perníku, sušenek, piškotů, sucharů K výrobě medových bonbonů a karamel Výroba nápojů a medoviny, medové pivo, víno a ocet  

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje Bláha, L., Šrek, F. Suroviny pro učební obor Cukrář, Cukrářka. 2. vydání. Informatorium, 1996. 216 s. ISBN 80-85427-86-9 Obr. 1: [online].[ cit 2012-11-17]. Dostupné z www: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Apis_mellifera_bi.jpg Obr. 2: [online].[ cit 2012-12-17]. Dostupné z www: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Bienen_mit_Brut_2.jpg Obr. 3: [online].[ cit 2012-12-17]. Dostupné z www: http://www.hemel.cz/files/008321.jpg Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dana Kopecká Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.