Panda Červená Eva Brachtlova Třída: 5.B. Škola:Hluchák.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Liberec, Křížanská 80, p. o. Vypracoval:. Mgr
Advertisements

Prezentace Barbora Jirasová.
Medvědi.
Základní škola a Mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín
Dravci Silný zahnutý zobák Nohy se silnými drápy =>lov
Živorodí -VAČNATCI Říše: živočichové Kmen: strunatci
Referát -Tygři Jakub Šavrňák
Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ
Primáti Martin Man Jan Dresler.
Po stopách ohrožených zvířat
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Panda velká Červený výstražný trojúhelník a v něm černobílý medvěd. Označují se jim druhy, kterým v přírodě hrozí vyhubení.
Tulák sob a jiné zajímavosti
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích.
Po stopách ohrožených zvířat
Kočkovité šelmy.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_494_Př8 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Přírodopis Ročník:
Jméno autoraMgr.Eva Truxová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyV/2 Inovace.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: střední Afrika Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes Využití dnes: společník Průměrná délka života: 12 let Další.
Čeleď: Šelmy lasicovité
Primáti Kristýna Semecká 8.B
Panda Veliká.
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích
Třída: Savci - Mammalia
Zjednodušený přehled třídění savců
Moje první prezentace. Téma : zvířata.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
LETOUNI Letouni tvoří početnou skupinu velmi zvláštních savců (asi 750 druhů) Mezi letouny patří kaloni a netopýři Největší zvláštností jsou přední končetiny.
Lukeš 9.B. Lama Známá jako,,Velbloud Jižní Ameriky,, V posledních 40 letech se Lama šíří do celého světa jako chovny dobytek Výskyt:Peru,Vysoké Andy,Bollivie.
Sloni.
P ANDA V ELKÁ. Hmotnost:75-160kg Délka:1,6- 1,9 Mláďata:1-2 Březost: dní Ohrožení: více než kritické Délka ocasu: cm.
Kivi hnědý.
Psovité šelmy.
S LON A JEHO NÁSTROJE. I zvířata používají nástroje, díky nímž si usnadňují svůj život v přírodě (šimpanz, orangutan, slon). Nástroj slona => větev stromu.
ŠELMY- MEDVĚDOVITÍ Filip Grábl 8.B
Název projektu: Živá příroda ve škole
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
 VZHLED VZHLED  ROZŠÍŘENÍ ROZŠÍŘENÍ  ŽIVOT A POTRAVA ŽIVOT A POTRAVA  ROZMNOŽOVÁNÍ ROZMNOŽOVÁNÍ  ZDROJE ZDROJE Pro zobrazení obrázku- KLIKNĚTE.
PANDA VELKÁ Panda velká se svou černobíle zbarvenou srstí s charakteristickým vzorem je jedním z nejznámějších a zároveň nejvzácnějších a nejohroženějších.
PRIMÁTI OD ČEHO JE ODVOZEN NÁZEV SKUPINY PRIMÁTI? od slova primates = první mají nejdokonaleji vyvinutý mozek ze všech skupin živočichů jsou vývojově nejpokročilejší.
Savci 1 VEJCORODÍ A ŽIVORODÍ Základní škola Choltice, okres Pardubice - "Učíme se pro život" Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Miloslav Cajska Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_21_Fauna.
Binomické jméno: Corvus monedula Řád: Pěvci Třída: Ptáci.
LASICE KOLČAVA Latinsky: Mustelem Zpracovala: VERONIKA POLLAKOVÁ.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Albatool Abbas Ali Jahaf. Panda červená je šelma rozšířená v Asii. Jde o jediného žijícího zástupce čeledi Ailuridae příbuzné lasicovitým, medvídkovitým.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace
PRAŽSKÁ ZOO stavba pražské zoo Kůň převalského žirafa Lachtani
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Třída: Savci Autor: Zuzana Veselíková Vytvořeno: červen 2011
VY_32_INOVACE_06_Rozmanitost přírody-živočichové v lese
VY_32_INOVACE_BOHACOVA.BIOTER.07
Název projektu: Živá příroda ve škole
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
PRIMÁTI od slova primates = první mají nejdokonaleji vyvinutý mozek
Název projektu: Živá příroda ve škole
Kůň Převalského.
Anotace: LASICOVITÍ (práce s interaktivní tabulí, pracovní list)
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová NÁZEV: VY_32_13_16 Chudozubí
Hana Svobodová, Iveta Böhmová, 8D.  Říše: živočichové  Kmen: strunatci  Třída: savci  Řád: šelmy  Podřád: psotvární  Čeleď: medvědovití.
VOMBATI.
PTÁCI – LETCI (DRAVCI) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Randáková. Dostupné z Metodického portálu
PTÁCI – LETCI (BRODIVÍ)
Název školy : Základní škola a Mateřská škola Prysk ,okres Česká Lípa ,příspěvková organizace Autor: Eva Vavřinová Název materiálu : VY_52_INOVACE_09.
ZÁBAVNÁ ZOOLOGICKÁ ZAHRADA
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
LES Zvířata Prase divoké je všežravec má jemný čich a přizpůsobený rypák k rytí v zemi živí se lesními plody, kořínky, plži samice (bachyně) se stará.
PANDA Sylva Havránková.
Transkript prezentace:

Panda Červená Eva Brachtlova Třída: 5.B. Škola:Hluchák

Osnova Historie Charakter Život ve volné přírodě Život v zajetí Vískid Zdroj Závěr

Historie-Panda Červena Panda Červena též nazívana panda malá. Jejdiný zástupce monotipické čeledi. Má také dva podruhy. Panda Červená tež nezívaná panda malá je nejmenší stromová šelma. Pandě velké není blízce podobná , má pouze podobný způsob života. Má dva podruhy:Culiver od roku 1825 a Tchomas od roku 1902.

Charakter Má kaštanovou strst. Kolem očí má bíle skvrny. Dorůstá velikosti: 51 až 63 cm. Hnědé skvrny pod očima nazývame slzy. Typický znakem je dlouhý krouškovaný ocas. Má v těle vyvinutou přebieční kost. Je to převážně noční zvíře. Má kaštanovou srst s bílimim obličejovími skvrnami. Hnědé skvrny pod očima se nazývájí slzy. Jejím typickým znakem je dlouhý kroužkovaný ocas muže jí měřit 28-49 cm.Má přebitečbou na kost která ji umožňuje lépe uchopit potravu je takzvaně 6 prst.Dorůstávelikosti 51- 63cm. Je to převážně noční živočich spí 3 hodiny deně

Život ve volné přírodě Je to samotář. Živí se bambusovími víhonky a listy. Ve stromech hledá dům a potravu. Jejím domovam jsou lesy a džungle.

Život v zajetí Žije v několika zoo unás např: Liberec, Praha, Brno, Zlín,Ústí nad Labem,Plzeň a Jihlava. U nás ji najdeme v několika zoo

Vískid – v přírodě Himalaje a v Číně Myanmaru Nepálu Bhútánu Jižní Indiie Jejím nejčastějším domovem jsou: Himaláje v Číně,Myanmaru,Nepálu,Bhútánu,Jižní Indie

Kde jsem čerpala? Wikipedie Zoo Liberec https://cs.wikipedia.org/wiki/Panda_%C4%8Derven%C3%A1 Zoo Liberec http://www.zooliberec.cz/panda-cervena.html

Děkuji za vaši pozornost !