Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

S LON A JEHO NÁSTROJE. I zvířata používají nástroje, díky nímž si usnadňují svůj život v přírodě (šimpanz, orangutan, slon). Nástroj slona => větev stromu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "S LON A JEHO NÁSTROJE. I zvířata používají nástroje, díky nímž si usnadňují svůj život v přírodě (šimpanz, orangutan, slon). Nástroj slona => větev stromu."— Transkript prezentace:

1 S LON A JEHO NÁSTROJE

2 I zvířata používají nástroje, díky nímž si usnadňují svůj život v přírodě (šimpanz, orangutan, slon). Nástroj slona => větev stromu.

3 Slon je charakteristický svým chobotem. Chobot = kombinace nosu a horního rtu. Používá ho pro získání potravy, která je příliš vysoko. Uzvedne náklad o hmotnosti 1 tuny

4

5 Má velký mozek – 2x větší než lidský mozek. Proto nemají problém přijít na to, že větve stromu nemusejí sloužit pouze k potravě, ale mohou mít jiný účel => odhánění hmyzu. Dobře dostupná = roste v přírodě. Les nebo džungle => při chůzi slouží slonům také jako „likvidátor hmyzu“.

6 Colonel Haris pozoroval volně žijící slony, jak rozhánějí otravný hmyz. První záznam v roce 1879. Výzkum v Národním parku v Nagarhole v Indii – vědci pozorovali slony žijící ve volné přírodě => užívání větve stromu za účelem odehnat hmyz. U slona žijícího v zajetí se nesetkáme s odháněním hmyzu tímto způsobem.

7 Tento rituál je dán jejich vysoce vyvinutou CNS. Také orangutan, šimpanz

8


Stáhnout ppt "S LON A JEHO NÁSTROJE. I zvířata používají nástroje, díky nímž si usnadňují svůj život v přírodě (šimpanz, orangutan, slon). Nástroj slona => větev stromu."

Podobné prezentace


Reklamy Google