NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Advertisements

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_007_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Název školy Základní škola a Mateřská škola Ploskovice, p.o., okres Litoměřice Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektu„Zlepšení kvality vzdělávání.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_62_19 Název materiáluOchrana.
Chráněná území ČR Vypracoval Mgr. Pavel Daněk. Chráněná území Chráněná území jsou místa, kde jsou přírodní složky uchovávány v co nejpřirozenějším stavu.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Jan Pravda NÁZEV: VY_32_INOVACE_02C_04_ Ochrana přírody České republiky TEMA:Česká.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Zvláště chráněná území ČR Číslo: EU DUM 6_15 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová.
KRKONOŠSKÝ NÁRODNÍ PARK Linda Kotounová Šárka Háková.
VY_32_ INOVACE_ 04_ VLASTIVĚDA 4 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou NADMOŘSKÁ VÝŠKA Autor: Mgr.Renata Viktorinová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.Lenka.
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace Pražská 2817, Mělník tel.: EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tématický.
Energetická hodnota potravin (EH)
PŘÍRODNÍ POMĚRY ČR – POHRANIČNÍ POHOŘÍ, PODNEBÍ
ENVIROMENTÁLNÍ VÝCHOVA EKOSYSTÉMy - biodiverzita
Identifikátor materiálu: EU
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org.
Krajina, krajinné složky, krajinotvorné procesy
Označení materiálu:VY_32_INOVACE_10_Kocůrková
Regenerační přípravky I.
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Co je to NATURA 2000? NATURA 2000 je soustavou chráněných území evropského významu. Jejím prostřednictvím se chrání nejvzácnější a nejvíce ohrožené druhy.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název projektu: Moderní škola
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Základní škola, Hradec Králové
TÉMA: Počítačové systémy
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
PŘÍRODNÍ POMĚRY ČR – POHRANIČNÍ POHOŘÍ, PODNEBÍ
TÉMA: Národní parky a chráněné krajinné oblasti
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Šárka Jurášová Škola
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_18_VLASTIVĚDA
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
ZŠ Brána Nová Paka, Přírodopis 6. – 9. třída
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
SOUSTAVA CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ EVROPSKÉHO VÝZNAMU
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Rostliny a živočichové Evropy VY_32_Inovace_08KR-3
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Název projektu: Modernizace vzdělávání
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Vojtěch Kawan Název materiálu: VY_32_INOVACE_2_EKOLOGIE_18.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Název školy: Speciální základní škola, Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_20_IV_Z6_Typy_Krajin.
Biodiverzita V. Ochrana biodiverzity.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.33_Hmyz Datum: 3.
Pravidla chování v CHKO, národních parcích a přírodních rezervacích
Závislost elektrického odporu
POLOHA VE STŘĚDNÍ EVROPĚ
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_15_Louka_opakování
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Lukavice, okres Ústí nad Orlicí AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_25_TROPICKÝ PODNEBNÝ PÁS TÉMA:TROPICKÝ.
REGIONY ČESKÉ REPUBLIKY
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
PŘÍRODNÍ POMĚRY ČR – ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět PRO ROČNÍK: 3. NÁZEV MATERIÁLU: VY_12_INOVACE_01_VÝUK.M.č.22_NÁRODNÍ PARKY - KRNAP ČÍSLO MATERIÁLU: 22 JMÉNO AUTORA: Mgr. Petra Chválová Metodický list / anotace: - Prezentace je určena k využití v hodinách Prvouky ve 3.ročníku při výuce kapitoly Chráníme přírodu. - Prezentace je zaměřena na seznámení žáků s ochranou přírody v podobě našich národních parků. Děti se prezentace aktivně účastní, střídají se ve čtení, přemýšlejí, co je v národním parku zakázáno. Následovně se seznámíme s návštěvním řádem NP a učivo shrneme v části Opakování. Po prezentaci následuje práce s mapou a vyhledávání národních parků České republiky.

Národní parky ČR Krkonošský národní park (KRNAP) na území naší republiky leží 4 národní parky Krkonošský národní park (KRNAP) Národní park České Švýcarsko Národní park Podyjí Národní park Šumava

Krkonošský národní park

Krkonošský národní park byl vyhlášen 17. 5. 1963 používá se zkratka KRNAP je to chráněné území v severní části České republiky jeho severní hranice je vedena po území státní hranice je řízen z Vrchlabí, terénní služba sídlí ve Špindlerově Mlýně od roku 1992 je zařazen do biosférických rezervací UNESCO

Důvody pro vznik NP „Posláním národního parku je uchování a zlepšení jeho přírodního prostředí, zejména ochrana či obnova samořídících funkcí přírodních systémů, přísná ochrana volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin, zachování typického vzhledu krajiny, naplňování vědeckých a výchovných cílů, jakož i využití území národního parku k ekologicky únosné turistice a rekreaci nezhoršující životní prostředí.“ (Nařízení č. 165/1991 Sb.)

Zóny NP park je rozdělen do tří zón: I. zóna - přísná přírodní - zákaz vstupu mimo vyznačené stezky II. zóna - řízená přírodní III. zóna - okrajová - zde je možný volný pohyb návštěvníků po loukách i lesích

Příroda je velmi rozmanitá existují zde organizmy, které se vznikly pouze na omezeném území a nikde jinde se nevyskytují zachovali se zde vzácné druhy rostlin a živočichů vyskytuje se zde 300 druhů obratlovců, přes 1200 druhů cévnatých rostlin a několikanásobně více výtrusných rostlin (mechy, kapradiny, lišejníky)

Krkonoše jsou nejvyšším pohořím České republiky nejvyšším bodem parku je Sněžka – 1602 m.n.m. dělí se na Vrchlabskou vrchovinu, Krkonošské rozsochy a Krkonošské hřbety

SNĚŽKA – 1 602 m. n. m.

Opakování Jaká je zkratka pro Krkonošský národní park? KRNAP Kde Krkonošský národní park najdeme? V severní části České republiky. Do které zóny je návštěvníkům umožněn volný pohyb? Do III., okrajové zóny. Jak se nazývá nejvyšší hora Krkonoš? Sněžka. Jaká je její nadmořská výška? Sněžka měří 1 602 m n.m.

Odkazy PALOCH, David. wikipedia [online]. [cit. 26.8.2012]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Sn%C4%9B%C5%BEka_from_%C4%8Cern%C3%A1_hora_(CZE).jpg SPRÁVA KRNAP. wikipedie [online]. [cit. 27.12.2012]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Krkono%C5%A1sk%C3%BD_n%C3%A1rodn%C3%AD_park foto archiv autora