Příbram Ing. Václav Chytil

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpráva o činnosti Státního úřadu inspekce práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Advertisements

Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
FINANCOVÁNÍ CYKLISTICKÝCH STEZEK Z ROZPOČTU STÁTNÍHO FONDU DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Ing. Gustáv Slamečka, MBA - ředitel Státního fondu dopravní infrastruktury.
Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. „Finanční a servisní organizace pro český venkov“
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Příprava výběrového řízení 3. Dotazy.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
Informace z ČŠI Jiří Machačný školní inspektor Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných LK ( )
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Porada ředitelů krajských škol a školských zařízení Kořenov, 26. září 2013.
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Moje představa o koordinované rehabilitaci Bc. Václav KRÁSA Předseda NRZP ČR.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZKUŠENOSTI S PODPOROU ESF VE VELKÉ BRITÁNII.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Přeshraniční spolupráce ČR – Bavorsko v rámci Cíle 3 v letech Tento projekt je spolufinancován z prostředků EU.
Dokumentace k výzvě č.02/ Olomouc Zlín Uherské Hradiště Velké Losiny.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA ZŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové období.
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Komplexní systém hodnocení
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek.
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Metodika hodnocení specifických kritérií grantových projektů v rámci výzvy č. 36 / 1.2 OP LZZ Školení pro žadatele Praha, 22. března 2010.
Projektová dokumentace v projektech pro Strukturální fondy
Úloha bodového systému
Schvalovací proces a hodnoticí kritéria
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
RIZIKO.
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel.
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Stipendia a Krajský akční plán rozvoje vzdělávání
RIZIKO.
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Řízení rizik podvodu a korupce při zadávání veřejných zakázek
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Hodnocení korupčních rizik (CIA) Oddělení boje s korupcí Praha, 2018
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 LEADER
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
potenciál úspor KSE v období dle cílů EU
Centralizované rozvojové projekty 2017
Zpráva o činnosti Renata Schejbalová
Regionální rozvoj a praxe
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Písemná práce Dílčí zkouška MZ z CJ - Ústní zkouška
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje Projekt Interreg V A č Mobilně a efektivně ve společném příhraničí Spolupráce policie.
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa
Transkript prezentace:

Příbram Ing. Václav Chytil 13/08/2009 Příbram Ing. Václav Chytil ZMĚNY VÝBĚROVÝCH KRITÉRIÍ PRO OBLASTI PODPORY 1.1, 1.2, 2.1, 2.2, 2.3, 3.1, 3.2 a 3.3

Hodnotící kritéria - přehled Skupina kritérií Počet bodů (%) Hospodárnost rozpočtu 50 (25 %) Ekonomická kritéria (kvalita rozpočtu, cash flow) 30 (15 %) Potřebnost a relevance projektu 80 (40 %) v tom: potřebnost z hlediska obslužnosti, spádovosti a zastaralosti infrastruktury v tom: výsledky projektu (naplňování cílů a indikátorů programu) Technická stránka projektu a horizontální témata 18 (9 %) Snižování regionálních disparit 22 (11 %) R E G I O N Á L N Í R A D A R E G I O N U S O U D R Ž N O S T I S T Ř E D N Í Č E C H Y WWW.ROPSTREDNICECHY.CZ

Změny v hodnotících kritériích Změny schváleny na MV dne 20. 5. 2009 Maximální možný počet bodů: 200 Minimální hranice bodového hodnocení, kterou musí projekt dosáhnout, aby mohl být financován z programu: 65 % (130 bodů) Hodnocení ekonomické stránky projektu (skupina kritérií 1+2): 80 bodů (40 %) Zrušen systém vah skupin a podskupin: způsob hodnocení je pro žadatele srozumitelnější R E G I O N Á L N Í R A D A R E G I O N U S O U D R Ž N O S T I S T Ř E D N Í Č E C H Y WWW.ROPSTREDNICECHY.CZ

Změny v hodnotících kritériích Cílem změn je vyvinout tlak na žadatele, aby rozpočet projektu nastavil co nejvíce hospodárně a aby se tedy ušetřilo co nejvíce prostředků, které mohou být využity pro další projekty Zároveň je velký důraz kladen na potřebnost a kvalitu projektu – podpořeny budou pouze investice do infrastruktury, která v území chybí nebo která je v nevyhovujícím stavu Podstatně menší význam mají kritéria, která nehodnotí věcnou stránku projektu, ale pouze „technické“ okolnosti (např. personální zabezpečení projektu), některá z těchto kritérií (např. časový harmonogram) byla zcela vypuštěna R E G I O N Á L N Í R A D A R E G I O N U S O U D R Ž N O S T I S T Ř E D N Í Č E C H Y WWW.ROPSTREDNICECHY.CZ

Změny v hodnotících kritériích Přidána nová skupina kritérií snižování regionálních disparit: zvýhodněny budou projekty, které budou realizovány v zaostalejších částech regionu Střední Čechy (měřeno mírou nezaměstnanosti) – cíl: směřovat investice do zaostalejších částí regionu soudržnosti Střední Čechy a tím přispět k vyrovnávání regionálních disparit Ostatní části výběrových kritérií (kontrola přijatelnosti, kontrola formálních náležitostí a analýza rizik) se nemění R E G I O N Á L N Í R A D A R E G I O N U S O U D R Ž N O S T I S T Ř E D N Í Č E C H Y WWW.ROPSTREDNICECHY.CZ

Děkuji za pozornost Ing. Václav Chytil náměstek ředitele 13/08/2009 Příbram Děkuji za pozornost Ing. Václav Chytil náměstek ředitele Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Čechy Tel.: 222 749 771 E-mail: chytil@ropsc.cz