Příběhy našich sousedů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kauza domény nespaltese.cz Časový sled. 1. fáze Na doméně byla zahájena lživá negativní kampaň osočující R. Johna.
Advertisements

TRHLINA Špatná zpráva s dobrým koncem
Šárka Špirhanzlová 3.A ČESKÝ JAZYK.
Život Ferdy Mravence.
PŘÍPRAVNÁ TŘÍDA ZÁKLADNÍ ŠKOLA JIRÁSKOVA, VYSOKÉ MÝTO
Vyhodnocení velké vánoční rodinné soutěže Tak už jste se konečně dočkali! Po důkladném vyhodnocení všech zaslaných prací již známe výherce vánoční soutěže.
Jak jsme točili na „KOMPOST“ Pozn: KOMPOST = COMP-OST, multimediální soutěž.
Bedřich Smetana Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové číslo:
Moje třída.
Bedřich smetana Život a dílo
Grafika Martina Fabianová, Lyra. … rozhodla jsem se zúčastnit se grafické části VZSST z trošku jiné stránky, tak doufám, že mě s tím hned nevykopnete.
Definice zapomínání: 1. Zánik vzpomínky. 2. Zánik nežné náklonnosti.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Martina Daňková Zpracováno:9.12.
Srdce z lásky darované.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Vlastivěda Ročník :
Naše ZŠ Ludgeřovice slaví 50. narozeniny :D
Stoletá válka Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Únor 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 7. ročníku. Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vzdělávací.
Dejmlová Karolína Příběh o dívce a jejích přátelích.
….BÝVÁME Z DĚJIN ČASTĚJI SMUTNÍ NEŽ VESELÍ A NÁŠ SMUTEK SE PROJEVUJE PROKLÍNÁNÍM DOBY, MÍSTA A DĚJE. NELÍBÍ SE NÁM ČAS, VE KTERÉM TU POBÝVÁME, NAŠE.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavel Poštulka. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
H R Á T K Y S P Ř Í R O D O U. Gymnázium Rýmařov připravilo zábavnou soutěž s ekologickou tematikou plnou zajímavých úkolů pro třídy všech škol v našem.
Dětský den v Hájku 2008 Nebudete tomu věřit, ale 1. června se konal dětský den na hřišti v hájku a nejen dětský smích napovídá tomu, jak se povedl.
KrIsTýNa VoLáNkOvÁ Mé StUdIuM nA 4.ZŠ v ChEbU.
Školka.
Práce s Gimpem Začátek  Ještě než začal tento projekt, tak jsme skládali zkoušku z modulu Gimp. Celá naše třída se snažila, ale bohužel uspěl.
Wolfgang Amadeus Mozart Dětství a jeho cesty
Všechno to začalo na náměstí S panem Andersenem a starostou.
22. základní škola Na Dlouhých 49 Plzeň
Milost přijímám od druhého přijímám od druhého můžeme ji druhým předávat můžeme ji druhým předávat spasení je zdarma - vstup dveřmi spasení je zdarma -
Ohlédnutí za třetí třídou. Kdopak to ťuká na dveře? No jo, měsíc září je tady. Máme novou třídu, v prvním patře. Tady půjde učení samo.
Johann Sebastian Bach Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové.
Naše třída od Třída Takhle jsme vypadali v první třídě!:o)Docela jsme zlobili.
Střední průmyslová škola v Písku
Milan Rastislav štefánik.
Jakou událost si Židé o Velikonocích připomínají?
Jaké bylo naše 1.pololetí ? ZŠ Hudcova, t ř ída 6.B.
23. Josef chtěl zjistit, jestli bratři změnili své chování a litují toho, co způsobil.
POSVĚŤ SE JMÉNO TVÉ Centrum pro katechezi Olomouc 2014.
PRINCIP BURŽOAZNÍ REVOLUCE
Jak by si definoval slovo hrdina? Co podle tebe musí člověk dělat, aby si ho označil jako hrdinu? Znáš nějakého hrdinu ve světě? Ve svém okolí? Promysli.
EU-OP VK VY_32_INOVACE_D17
Kateřina de jagerová, Anna rytířová, klára štachová
Jako přispívající občan do našich obecních internetových stránek, bych rád všem, kteří si rádi moje příspěvky četli poděkovat a také všem občanům naší.
ZŠ BUKOVANY U SOKOLOVA 20. a
Začínáme besedou na téma Co s odpadem a zkoušíme recyklaci papíru Touto besedou nás provázel pan učitel Jan Kopřiva. Naučili jsme se tu i papír vyrobit.
Jana Fialková Premiantka, která nesměla studovat.
RISKUJ! KAREL IV..
VÝSTAVA STAVEBNICE MERKUR  Naše škola se zúčastnila výstavy stavebnice Merkur v regionálním muzeu v Chrudimi.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
Tomáš Havlický. Karlova Rodina  Otec: Jan Lucemburský  Matka: Eliška Přemyslovna  Jeho pravé jméno: -Václav IV Eliška Přemislovna Jan Lucemburský.
Příběhy našich sousedů. Josef Očenášek Narodil se 3. května 1925 Jeho otec byl legionář, který bojoval v první světové válce Vystudoval lesnickou školu.
Vláda Lucemburků Vlastivěda 4. ročník
Adéla Harenčáková 7. třída
Příběhy našich sousedů
SLOVENSKO 2016.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Šablona III/2 Božena Němcová Mgr. L. Junová, 1
Vlasta Faktorová rozená Daňková ze Sedlčan
8. ZŠ Most Vítězslava Nezvala 2614.
Život Karla IV. * ✝ Vypracoval: Svrček Matyáš
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
VY_32_INOVACE_04_Literatura 19. století Romantismus
Čteme, i když to neumíme. Pozoruj obrázky a snaž se pomoci paní učitelce se čtením. Nakonec tě čeká pár lehoučkých úloh. Autorem materiálu a všech jeho.
Naše 7 Třída.
Božena Němcová (1820 – 1862).
Doba Pobělohorská.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
Autor.Pigo.Pavel Polách
Transkript prezentace:

Příběhy našich sousedů

TEAM ZŠ Libina

Ahoj jsme ze ZŠ Libina Vybrali jsme si pana Miroslava Lišku Do projektu se zapojili žáci ze 7. a 8. třídy -Míša Kobzová -Pavel Janoš -Adéla Lišková

V Rozhlase Při natáčení v rozhlase jsme se bavili, i když jsme ze začátku měli trému a namlouvali to nejméně desetkrát :D

Pan Miroslav Liška Pan Miroslav Liška se narodil 30.Listopadu 1949. Nyní je mu 66 let Byl čtvrté dítě z šesti V roce 1975 se oženil a měl dva syny Jeho otec se jmenoval Jan Liška

Kolektivizace Z Volyně utekli před znárodňováním půdy, tzv. kolektivizací. A bohužel s podobným osudem se museli potýkat i ve své staronové vlasti

1948 Rok 1948 je jedním z nejdůležitějších roků naší historie . Komunisté získali všechnu moc ve státě a nastolili totalitní režim. Komunisté převedli pozemky do státního vlastnictví. To se ale otci pana Miroslava Lišky nelíbilo….

Dětství I když se pan Miroslav Liška narodil do doby, která nepatří zrovna k těm nejlepším, dokázal se při svém vzpomínání usmívat a zavzpomínal jak na ty smutné tak i veselé historky ze svého života.

Restituce po roce 1989 Nakonec se pan Liška dočkal navrácení pozemků. Ale toho se bohužel nedožil jeho otec pan Jan Liška, který o navrácení pozemků tak bojoval.

Porovnání 20 let 66 let

Děkovačka Tímto bychom chtěli poděkovat za pozornost. Děkujeme že jsme se mohli zúčastnit projektu Příběhy našich sousedů. Dále bychom chtěli poděkovat naší paní učitelce Zahradníkové. A také paní magistře Zuzaně Ouhrabkové, která nás do tohoto projektu zasvětila a celou dobu nám pomáhala. A v neposlední řadě Panu Miroslavu Liškovi za jeho ochotu a čas, který nám věnoval

Zdroje http://www.bing.com/search?q=P%C5%99%C3%ADb%C4%9Bhy+na%C5%A1ich+soused%C5%AF&qs=n&form=QBRE&pq=p%C5%99%C3%ADb%C4%9Bhy+na%C5%A1ich+soused&sc=0-21&sp=-1&sk=&cvid=27BADE79 DEBC4906B5C94533A476B533http://www.bing.com/search?q=google&qs=n&form=QBRE&pq=google&sc=8-6&sp=-1&sk=&cvid=DC1C7F646FAB4E54A433ECBA38EBF62 http://www.bing.com/search?q=pamet+naroda&qs=n&form=QBRE&pq=pamet+naroda&sc=1-12&sp=-1&sk=&cvid=A969E607E55945A1945A1728182C6566 Šimek, V., Volyňáci. OM Sokolov 1995. Benda, J., Opomenutí Hrdinové. Obec Rapotín 2009.