Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kauza domény nespaltese.cz Časový sled. 1. fáze Na doméně www.nespaltese.cz byla zahájena lživá negativní kampaň osočující R. Johna.www.nespaltese.cz.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kauza domény nespaltese.cz Časový sled. 1. fáze Na doméně www.nespaltese.cz byla zahájena lživá negativní kampaň osočující R. Johna.www.nespaltese.cz."— Transkript prezentace:

1 Kauza domény nespaltese.cz Časový sled

2 1. fáze Na doméně www.nespaltese.cz byla zahájena lživá negativní kampaň osočující R. Johna.www.nespaltese.cz

3 2. Fáze Na základě šetření u národního registrátora domén, bylo zjištěno, že doména je registrovaná na p. Petra Paroubka (viz. Přiložený obrázek). Po kontaktováni p. Petra Paroubka bylo zjištěno, že o tom že je na jeho jméno zapsaná tato doména nic neví a přislíbil nám spolupráci ve věci stažení či převedení domény. 1. Podvod protistrany. Doména byla na pana Petra Paroubka zaregistrovaná bez jeho vědomí. Pan Petr Paroubek dodal plnou moc opravňující nás změnit email přes který se tato doména kontroluje. Po dovezení plné moci do společnosti Active 24, skutečně došlo ke změně emailu na email pana Petra Paroubka. Na tento email jsme chtěli ve spolupráci se společností Voksys zaslat nastavující zprávu, která by doménu definitivně převedla na nás. Což jsme skutečně provedli. Bohužel to samé provedla protistrana a zaslala email ze stejné adresy jako my (noreply@active24.cz, je to adresa ze které chodí všechny nastavující emaily zaregistrovaných uživatelů společnosti Active 24) Kolega p. Petra Paroubka, který byl pověřen potvrzením změny, kliknutím na link v email (p. Paroubek to z časových důvodů nemohl potvrdit sám, tak tím pověřil kolegu) bohužel potvrdil email protistrany a né naš. Pan Petr Paroubek podal na základě výše zmíněných informací trestní oznámeni na neznámého pachatele.noreply@active24.cz 2. Podvod protistrany. Doména byla očividně sledovaná a když protistrana zjistila, že došlo ke změně kontrolního emailu, vygenerovali nastavující email (ovšem s nastavením takovým aby se doména převedla ne na nás, ale p. Jana Paroubka).Jejich email byl zaslan minutu před našim (možný únik informací na naši straně či straně Active 24), tudíž ho kolega p. Paroubka obdržel jako první a také ho potvrdil. Tento email byl zaslán na základě falešné registrace u společnosti Active 24 a byl zjevným podvodem na p. Paroubka, který chtěl doménu převést na Věci veřejné a ne Jana Paroubka. V tuto chvíli jsme se na p. Jana Paroubka dívali stále ještě jako na další oběť podvodu.

4 3. Fáze Po zjištění, že byl pan Petr Paroubek znovu podveden a potvrdil falešný email, kterým doménu převedl na Jana Paroubka (viz. Obrázek) jsme kontaktovali pana Jana Paroubka staršího a chtěli sjednat nápravu. Pan Jan Paroubek starší opět o celé záležitosti s doménou nevěděl a přislíbil spolupráci. Po několika ověřovacích telefonátech se, ale zjistilo že doména je registrovaná na jeho syna, p. Jana Paroubka mladšího, p. Jan Paroubek starší nám přislíbil, že spolupracovat bude i jeho syn, protože se také cítil poškozen a dal nám na svého syna kontakt. Pan Jan Paroubek mladší po kontaktovaní přislíbil, že bude spolupracovat a dodá nám opět plnou moc ke správě domény, s tím že za 5 minut zavolá kam si máme pro plnou moc zajet. Poté co se p. Jan Paroubek mladší neozval 15 minut a byl opět kontaktován, p. Jan Paroubek mladší sdělil, že stránku www.nespaltese.cz vytvořil on a že doména je již převedena na stranu Stranu důstojného života.www.nespaltese.cz 3. Podvod protistrany. Pan Jan Paroubek mladší lhal v tom, že s námi bude spolupracovat a čas, který si vyžádal na oznámení místa, kde bychom si mohli přijet pro plnou moc, využil na převod domény na Stranu důstojného života. Pan Jan Paroubek opakovaně lhal a uváděl lživá tvrzení při registracích, na tomto základě těžko věřit panu Janu Paroubkovi mladšímu v tom, že doménu na p. Petra Paroubka zaregistroval omylem už jen z toho důvodu, že přístup na email, kterým se doména kontroloval měl celou dobu on.


Stáhnout ppt "Kauza domény nespaltese.cz Časový sled. 1. fáze Na doméně www.nespaltese.cz byla zahájena lživá negativní kampaň osočující R. Johna.www.nespaltese.cz."

Podobné prezentace


Reklamy Google