Katedra zbraní a munice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SYSTÉMY A SUBSYSTÉMY EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ © Prof. ing
Advertisements

Fakulta vojenských technologií Univerzita obrany
doc. Ing. Cyril Klimeš, CSc. vedoucí katedry
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Bakalářský studijní obor Marketing a obchod
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Studijní program Stavební inženýrství
Bakalářský studijní obor Stavba strojů a zařízení Obor je zaměřen zejména na dopravní a manipulační techniku a výrobní stroje. Vysoké učení technické v.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
 New Technologies for Mechanical Engineering – Centrum nových technologií pro strojírenství  regionální výzkumné a vývojové centrum  založeno na kvalitní.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
, předsednictvo RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: Ing. J. Fischer, doc. B. Tremlová,
Veletrh IDET 2007 Motto prezentace: „Armáda České republiky - profesionální, moderní, připravená“ Obsahová náplň prezentace: a) Vycvičenost, odbornost,
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
STARÉ SPLAVY, BŘEZEN 2012 P O D P O R A T A L E N T O V A N Ý C H S T U D E N T Ů A Ž Á K Ů ( Absolventi gymnázií – potenciál pro rozvoj vědy )
Matematické metody v ekonomii (MME)
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2007.
SO – studijní opora podpora výuky BSe a DSe LS2012
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Specifika jazykové přípravy na Univerzitě obrany s podporou ICT
prof. Ing. Hartl Martin, Ph.D.
, 3. sněm RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: doc. B. Tremlová, doc. F. Ježek,
Role znalostí MANAGEMENTU A MARKETINGU v přípravě pracovníků pro řešení vědecko-výzkumných úkolů Doc. RNDr. Eva Grublová, CSc. Mgr. Daniela Navrátilová.
Reaktorová fyzika I pro 3. ročník zaměření TTJR, JEŽP a JZ
Sněm Rady vysokých škol1 ROZPOČET vysokých škol v roce 2005.
Obor: Kybernetika a měření Jaké studium zajišťují katedry typ obor stud./rok bakalářské Kybernetika a měření 150 magisterské Kybernetika a měření - RT,
Sněm Rady vysokých škol1 Informace o financování vysokých škol v roce 2007.
Ústav pedagogických věd Filozofická fakulta Masarykovy univerzity
Doktorské studium na AF
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Osnova kurzu Modul B6 – Informační podpora projektového řízení Ing. Martina Čaputová VŠB-TUO 1.Cíl kurzu Absolvováním kurzu získáte: a) znalost základních.
ČVUT V PRAZE Fakulta stavební ČVUT V PRAZE Fakulta stavební Magisterský studijní program „Budovy a prostředí“ prof.Ing.Karel Kabele,CSc. Katedra TZB.
1 Spolupráce při realizaci projektů inovací na ESF MU Mgr. David Póč, Oddělení pro strategii a rozvoj.
Koordinátoři Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity.
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ EUR. Ing. Petra Bednářová, Ph.D.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Fakulta aplikované informatiky / Nad Stráněmi 4511 / Zlín 1.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Představení Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné Slezské university v Opavě Michal Tvrdoň – proděkan pro vědu a výzkum Zasedání Vědecké rady SU OPF.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
I Ty se můžeš stát důstojníkem!
Fakulta vojenských technologií Univerzita obrany
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Katedra elektrotechniky
KOMUNIKAČNÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY
Ústav světových dějin Historie – obecné dějiny
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Podrobnosti na KVS – doc. Manlig, Ing. Zelený, Ing. Vavruška
Ústav řízení dopravních procesů a logistiky
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Autor bakalářské práce : Karel Ibehej Vedoucí bakalářské práce: Ing
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
MEZIFAKULTNÍ MAGISTERSKÝ STUDIJNÍ PROGRAM INTELIGENTNÍ BUDOVY
prof. Ing. Vojtech Dirner, CSc.
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM
UNIVERZITA PARDUBICE Dopravní fakulta Jana Pernera
Výukové a výzkumné centrum v dopravě
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Studijní obor Management sportu
Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

Katedra zbraní a munice

Historie 1951 - katedra zbraní, munice a pozorovacích přístrojů 1952 – rozdělení katedry katedra konstrukce pěchotních zbraní katedra konstrukce dělostřeleckých zbraní katedra konstrukce PL zbraní katedra balistiky a konstrukce munice katedra konstrukce pozorovacích a zaměřovacích přístrojů 1979 – katedra zbraňových systémů 2005 – katedra zbraní a munice 2006 – dosažení cílové struktury katedry

Organizace katedry Vedoucí katedry: Vedoucí vědecký pracovník: plk. doc. Ing. Róbert JANKOVÝCH, CSc. Vedoucí vědecký pracovník: pplk. doc. Ing. Martin MACKO, CSc. Skupina konstrukce zbraní pplk. doc. Ing. Jiří BALLA, CSc. Skupina munice a balistiky pplk. Ing. Roman VÍTEK, Ph.D. Skupina optických přístrojů pplk. doc. Ing. Teodor BALÁŽ, CSc.

Činnost katedry Výuka nositelka studijního oboru Zbraně a munice garantuje vysokoškolskou přípravu v bakalářských a magisterských studijních programech připravuje studenty v doktorském studijním programu v oboru Vojenská technika, zbraně a munice

Činnost katedry Výuka Absolvent umí: katedra připravuje vojenského profesionála, bakaláře nebo inženýra, strojního zaměření, pro oblast zbraní a munice Absolvent umí: řídit logistickou podporu vojsk na stupni útvar (Bc.), svazek (Ing.) s důrazem na hlavňové zbraně, munici a optické přístroje

Činnost katedry Výuka Absolvent zná: Absolvent je seznámen: principy konstrukce, funkce a zásady používání hlavňových zbraní, munice a optických přístrojů zbraní Absolvent je seznámen: se základy konstrukce a používáním ostatní vojenské techniky pozemního vojska a letectva

Činnost katedry Výzkum zaměření na konstrukci, projektování, analýzu funkce, hodnocení vlastností, funkce a spolehlivosti hlavňových zbraňových systémů a jejich částí, jejich přístrojového vybavení a munice rozvoj teorie konstrukce a používání zbraní, munice a optických přístrojů zbraní

Činnost katedry Výzkum v současnosti orientace zejména do oblastí: malorážových zbraní malorážové munice pasivních průzkumných prostředků

Činnost katedry Výzkum Výzkumný záměr FVT 0000402 Specifický výzkum další činnost (POV, MPO) expertní činnost (EDA, NATO, oponování norem, výzkumných projektů, atd.)

Děkuji za pozornost