Další písemnosti recepce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Technika cestovního ruchu Péče o hosta v ubytovacím zařízení
Advertisements

Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_HOP_135
Způsoby vedení evidence podnikatelské činnosti I.
Téma: Využití Accessu pro tvorbu evidence našeho podnikání Vypracovala: Jana Wasserbauerová.
Banket Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Účetní doklady II. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední.
Právní subjektivita – s.r.o. Výhoda spočívá v omezeném ručení za závazky společnosti. Relativně nízké hodnotě min. základního jmění. Malé administrativní.
Centrální registr zbraní – změna právní úpravy. Harmonogram novely červenec 2012 rozeslání novely do meziresortního připomínkového řízení předložení.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_20.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017.
Přijímací řízení ve školním roce 2015/ ÚVOD Kde je/bylo možné získávat informace:  Návštěvy SŠ a SOU, dna otevřených dveří  Výstava EDUK ART.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
EU_62_A_sada 1_11_M_Na poště_Pol Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková Anotace Prezentace.
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Řešení spisové služby Statutární město Brno, aneb je třeba ještě něco udělat? Brno, Rostislav Obrlík, vedoucí Organizačního úseku, Magistrát.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_242_TÉMA_ Doklady a evidence Název školy Masarykova střední škola zemědělská a Vyšší.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zmeškalová Název šablonyVY_32_INOVACE UCE Název DUMuUCE S Stupeň a typ.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
VY_32_INOVACE_Vac_I_04 Orientujeme se na planetě Zemi - 2 Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro.
Účetní dokumentace a její náležitosti
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Citace a bibliografické odkazy
Check- in.
Hotel Co to je?.
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky
Správa dokumentů v mezioborových souvislostech
Zpráva o činnosti revizní komise UNIFY ČR v roce 2016
Převzetí, vyhodnocení a vyúčtování pracovní agendy průvodcem CR
Instalace RFID v muzeu Prado v Madridu Ján Rýzek, Pavel Zajíček
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Služby recepce.
Název projektu: Moderní škola
Správa rozhodčího v informačním systému FIS
Kategorie odbytových středisek
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
MVdr.Vratislav Krupka.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Legislativní změny na úseku EO, OP, CD (k datu )
Základy účetnictví změny rozvahových položek
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Centralizované rozvojové projekty 2017
Právní úprava účetnictví, dokumentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
SPISOVÁ SLUŽBA
Na podporu PEK PEK - Písemná a elektronická komunikace je předmět na Obchodních akademiích Jeho obsahem je naučit žáky psát desetiprstou technikou (námaha.
ZŠ Školní náměstí 100/5.
ProQuest Central Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Atestační středisko pro ISVS
SPRÁVNÍ ODBOR MĚSTSKÉHO ÚŘADU NOVÝ BOR
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2018 / 2019.
Matriční úřad.
Přijímací řízení pro školní rok 2019/20
Bibliografické citace
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
ProQuest Central Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Podvojné účetnictví VY_32_INOVACE_44_878
Místní poplatek z ubytovací kapacity
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Fond malých projektů Školení pro Konečné uživatele Zlín
Informační systém základních registrů
Pěstounská péče na přechodnou dobu (PPPD)
Transkript prezentace:

Další písemnosti recepce Abecední seznam hostů – veden počítačem, pomocí terminálů vede k okamžité informaci pracovníků o hostech. Při každé změně musí být aktualizován Kontrolní recepční list – hotelové pokoje uspořádány do řad dle pater. Používá se při kontrole nebo předávání služby na dalších navazujících pracovištích Hotelová legitimace Přihlášení hosta k pobytu

Písemnosti Vzkaz pro hosta – nejčastěji lístek o velikosti A6 s nadpisem ,,Vzkaz´´ nebo ,,Memory´´ Hlášení návštěv na pokoji – musí být registrována v hotelové recepci v ,,knize návštěv v pokoji´´. Zde se uvádí – iniciály dle osobních dokladů včetně čísla dokladu, číslo navštíveného pokoje, čas příchodu a odchodu Evidence nalezených předmětů – datum nálezu, místo, popis předmětu, nálezce, potvrzení o vydání vlastníkovi

Písemnosti 8. Úschovna zavazadel – potvrzení o převzetí zavazadla 9. Buzení hostů 10. Kniha vydaných faktur 11. Evidence pošty přijaté pro hosty Depozitní obálka – pro ukládání cenností hosta do společného trezoru v recepci, nebo pro uložení cenin do pronajatého trezoru Waiting list – čekací list Kniha rezervací – záznamy o přijatých objednávkách Ubytovací seznam – je jmenný seznam hostů sestavený podle druhu pokojů při ubytování organizovaných skupin Kniha VIP hostů Záznamy o věrnostních programech

Sekretářské a telekomunikační služby Ve velkokapacitních hotelech to jsou samostatná pracoviště, která podléhají vedoucímu ubytování nebo vedoucímu recepčních služeb

Náplň práce Podávají informace hostům Zajišťují služby mimo hotel (obstarávání vstupenek, jízdenek, letenek….) Provádí pro hosty služby hostesek Zajišťují tlumočnické služby hostům při jednáních, konferencích….. Zabezpečují korespondenci hostů, překlady do a z cizích jazyků, psaní faxových zpráv Zajišťují služby CK Zprostředkují půjčování novin, časopisů, knih