„B“ – Příspěvek na obnovu, zajištění a výchovu lesních porostů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Advertisements

1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Hospodářská úprava lesa
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Dotační program Příspěvky na hospodaření v.
Hospodářská úprava lesa Obnova lesních porostů Vlastník lesa je povinen obnovovat lesní porosty stanovištně vhodnými dřevinami a vychovávat je včas a soustavně.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Pravomoc obecních (městských) úřadů při ochraně a povolování kácení dřevin rostoucích mimo les A. Co je lesní zeleň? B.Lesní porosty C.Ovocné dřeviny.
Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm
Lesnictví Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Právní úprava ochrany lesa
Připravované grantové programy Fondu Vysočiny pro rok 2008 Garant odbor životního prostředí Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Název prezentace Nařízení vlády ze dne o stanovení závazných pravidel poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích a na vybrané myslivecké.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Ing. Marcela Strakošová
Hospodářská úprava lesa
Hospodářská úprava lesa
Finanční podpora v oblasti odpadového hospodářství Královéhradeckého kraje.
Seminář č. 3 – PŽP II Právní režim ochrany půdy a lesa JUDr. Jana Tkáčiková, PhD.
Ochrana půdy a lesa.
RP10-16 Dotace na hospodaření v lesích na území Zlínského kraje Zlín, Ing. Marcela Strakošová.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Státní zemědělský intervenční fond. PGRLF 2016 Pokyny pro poskytování podpory a formulář žádosti o podporu – na internetový stránkách v.
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova na období PROJEKTOVÁ LESNICKÁ ENVI OPATŘENÍ Ing. Petr Dušek Odbor environmentálních podpor PRV tel:
Kancelář zmocněnec vlády pro Moravskoslezský a Ústecký kraj.
Program rozvoje venkova ČR 2007 – 2013 Osa II Ing. Ivan Landa, CSc
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č. 115/2000 Sb. Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková.
Veletrh vzdělávání a pracovních příležitostí
Kotlíkové dotace v Olomouckém kraji Bc. Pavel Šoltys, DiS
Výpočet náhrad za újmy omezením lesního hospodaření pomocí SW SKOL
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
VÝPOČET POPLATKU ZA ODNĚTÍ LESNÍCH POZEMKŮ - chybný princip
VÝPOČET POPLATKU ZA ODNĚTÍ LESNÍCH POZEMKŮ - chybný princip
Povolení kácení dřevin rostoucích mimo les
Odbor životního prostředí
o ochraně přírody a krajiny
Ekologie a životní prostředí 2011 Barbora Kněžínková
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Lesy Kontrolní úkol je zaměřen na vlastníky nebo uživatele lesů v souvislých lesních porostech o celkové výměře vyšší než 50 hektarů. Cílem kontroly je.
Programové dotace Olomouckého kraje 2018
AOPK ČR – Regionální pracoviště Správa CHKO Slavkovský les
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
PROGRAMY PŘÍMÉ PODPORY V ROCE 2017
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Ochrana lesa.
Zákon o ochraně přírody a krajiny č. 114/1992 Sb. a zákon č
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Krajský úřad Zlínského kraje
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Zdravý kraj Vysočina Marta Vencovská
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Dotační příležitosti pro obce JMK
Obecné podmínky lesy ve spoluvlastnictví více osob – žadatel je ten, který má většinový podíl nebo je zmocněn písemnou ověřenou plnou mocí dalšími spoluvlastníky.
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Program na podporu lesních ekosystémů
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

Finanční příspěvky na hospodaření v lesích na území Olomouckého kraje pro období 2007 – 2013 „B“ – Příspěvek na obnovu, zajištění a výchovu lesních porostů „D“ – Příspěvek na ekologické a k přírodě šetrné technologie

Příspěvky poskytuje Krajský úřad Olomouckého kraje na základě: Pravidel pro poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích na území Olomouckého kraje pro období 2007 - 2013 a způsobu kontroly jejich využití Žadatelem je vlastník lesa, nájemce, popřípadě podnájemce lesa na území Olomouckého kraje

„B“ – Příspěvek na obnovu, zajištění a výchovu lesních porostů Přirozená obnova a umělá obnova síjí - MZD 15 000 Kč na 1 ha - základní dřevina 10 000 Kč na 1 ha (mimo les hospodářský) - termín podání žádosti do 30.6. běžného roku!

Umělá obnova sadbou – první (zalesnění) - MZD 9 Kč / sazenici - základní dřevina cca 5 Kč / sazenici (mimo les hospodářský) - max. 1,3 násobek min. počtu sazenic na 1 ha stanoveného pro základní dřevinu - termín podání žádosti do 3 měsíců od ukončení prací

Zajištění lesních porostů MZD lesy ochranné 34 000 Kč na 1 ha lesy zvl. určení 20 000 Kč na 1 ha lesy hospodářské 20 000 Kč na 1 ha základní dřevina lesy ochranné 20 000 Kč na 1 ha lesy zvl. určení 10 000 Kč na 1 ha lesy hospodářské 5 000 Kč na 1 ha - termín podání žádosti do 30.6. běžného roku!

Odstraňování lesních porostů v rámci rekonstrukce rekonstrukce je předepsána v hospodářské knize v rámci LHP/LHO 10 000 Kč na 1 ha termín podání žádosti do 3 měsíců od ukončení prací

Výchova lesních porostů do 40 let skutečného věku prořezávky, PÚ-40 prořezávky 4 000 Kč na 1 ha předmýtní úmyslná těžba (PU-40) 3 200 Kč na 1 ha výchovný zásah je předepsán v hospodářské knize v rámci LHP/LHO pouze 1x za 10 let termín podání žádosti do 3 měsíců od ukončení prací

„D“ – Příspěvek na ekologické a k přírodě šetrné technologie Vyklizování nebo přibližování dříví lanovkou lesy ochranné 80 Kč za m3 lesy zvl. určení 80 Kč za m3 lesy hospodářské 50 Kč za m3 termín podání žádosti do 3 měsíců od ukončení prací

Vyklizování nebo přibližování dříví koněm lesy ochranné 30 Kč za m3 lesy zvl. určení 30 Kč za m3 lesy hospodářské 20 Kč za m3 termín podání žádosti do 3 měsíců od ukončení prací

Přibližování dříví strojem bez vlečení po zemi lesy ochranné 30 Kč za m3 lesy zvl. určení 30 Kč za m3 lesy hospodářské 20 Kč za m3 stroj s celkovou hmotností do 10 tun termín podání žádosti do 3 měsíců od ukončení prací

Likvidace klestu štěpkováním nebo drcením 12 000 Kč na 1ha před obnovou lesa termín podání žádosti do 3 měsíců od ukončení prací

Celkový objem finančních prostředků je 19,5 milionu Kč za rok Fyzické a právnické osoby do 200 tis. Kč schvaluje Rada Olomouckého kraje Obce a ostatní žadatele nad 200 tis. Kč schvaluje Zastupitelstvo Olomouckého kraje (cca4x/rok) I. pololetí 24.4.2009 26.6.2009 II. pololetí ?

Kontakt pro podání žádosti a informace: Krajský úřad Olomouckého kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Jeremenkova 40a 779 11 OLOMOUC Ing. František Malý 585 508 403 f.maly@kr-olomoucky.cz Ing. Martin Plhák 585 508 404 m.plhak@kr-olomoucky.cz

Bližší informace: (formuláře, pravidla,…) Krajský úřad Olomouckého kraje www.kr-olomoucky.cz / Životní prostředí a zemědělství / Lesy a myslivost / Finanční příspěvky na hospodaření v lesích