WordArt, SmartArt, Tvary

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Advertisements

Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Digitální učební materiál
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
VY_32_INOVACE_E3-13 KRESLÍME RASTROVOU GRAFIKOU I. AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ZÁŘÍ 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU KRESBY RASTOVOU.
Objekty mohou být vytvořeny buď pomocí prostředků Wordu nebo je můžeme vytvořit na jiném místě a do dokumentu Wordu vložit. Všechny objekty se vloží na.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Jak vytvořit prezentaci
Tvorba - PREZENTACE Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/4.
Textový procesor (MS Word)
Kreslíme rastrovou grafikou I. v programu MALOVÁNÍ
Vkládání kreslených útvarů
Jak vytvořit prezentaci
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Tvorba prezentace Rozložení snímků Vkládání obrázků do snímků
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
EXCEL 2010 Obrazce 1. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava.
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Iveta Konvičná Dostupné z Metodického portálu ISSN , financovaného.
Ořez fotografie v Adobe Photoshop Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka a MgA. Eliška Jílková. Dostupné z Metodického.
Výběr pomocí nástrojů v Adobe Photoshop Základní práce s výběrem dané oblasti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lukáš Veverka.
wordart wordart wordart wordart wordart wordart
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS Word Číslo DUM: III/2/VT/2/2/30 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Ořez a rámeček fotografie Číslo DUM: III/2/VT/2/3/51 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická.
JAK NA MALOVÁNÍ ZÁTIŠÍ V PC
Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Počítačová grafika Zoner Callisto Import a export – práce se soubory a tisk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Počítačová grafika Zoner Callisto – tabulky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu.
Tabulkový procesor Použití nejběžnějších funkcí v Excelu, datové funkce, funkce uvnitř funkcí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Počítačová grafika Vektorový a grafický editor Zoner Callisto Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné.
Tabulkový procesor Operace s řádky a sloupci, filtry – výběrová kriteria Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Tabulkový procesor Základní informace o kontingenčních tabulkách a grafech Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Úpravy fotografií v Adobe Lightroom II.
Štětce v Adobe Photoshop
WordArt Autor: Mgr. Jiří Maršík
Vkládání grafických objektů
Transformace obrazu v Adobe Photoshop
Úpravy fotografií v Adobe Lightroom II.
Vektorové a rastrové grafické programy
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
Tabulkový procesor Formát buňky
Počítačová grafika Zoner Callisto Efekty
Písmo v Adobe Photoshop
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
Převod objektů mezi formáty
Ostatní manipulace s objekty II.
Zoner Callisto křivky, nástroje alternativního panelu
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
Podmíněné formátování
Výběr pomocí nástrojů v Adobe Photoshop
EU_12_sada1_16_Inf_Word_WordArt1_Šeb
Zoner Callisto Pracovní prostředí editoru
Vrstvy v Adobe Photoshop I.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
České mince Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jaroslava Strejčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Tvorba webových stránek na google – Sites (4.)
Obrazový materiál pro pracovní list – Změna velikosti obrázků
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Export fotografií v Adobe Lightroom
Nový dokument v Adobe Photoshop
POČÍTÁME DO 5 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Mudrová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Prezentace určena pro názornou ukázku toho, co je více a co je méně.
Transkript prezentace:

WordArt, SmartArt, Tvary Tabulkový procesor WordArt, SmartArt, Tvary Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz; ISSN 1802-4785. Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

P řestože se tabulkový procesor zabývá více vkládáním „matematických, statistických, vyhledávacích“ funkcí, nabízí i možnost vytvořit ozdobné písmo, hierarchické vztahy nebo vkládat různé tvary.

Víš o jaké funkce se jedná? Funkce WordArt Funkce SmartArt Funkce Tvary

Vložit – Text – WordArt (obr. 1) Popiš funkci WordArt WordArt najdeme na kartě Vložit – Text – WordArt (obr. 1) vytváříme texty s různými efekty měníme již vytvořený text měníme výplň textu, obrys, efekty měníme vzhled, řez a velikost písma

pomocí Nástroje kreslení – Formát můžeme: propojit text s různými tvary (obr. 2) měnit styly tvarů (obr. 3) měnit styly WordArtu (obr. 4) měnit uspořádání (obr. 5) měnit velikost (obr. 6)

obr. 1

Vkládání Tvarů obr. 2

Změna Stylů tvarů obr. 3

Změna Stylů WordArtu obr. 4

Změna textových efektů WordArtu obr. 8

Změna uspořádání a velikosti obr. 5 a 6

Ukázky z nabídky WordArtu obr. 8

Využití v tabulkovém procesoru (obr. 9)

Kde uplatníme objekty SmartArt? pomocí objektů SmartArt můžeme vytvářet organizační diagramy, různé seznamy, procesy (obr. 10) ve vytvořených objektech můžeme měnit barvy, styly, tvary, obrysy, velikost

obr. 10

Na které kartě SmartArt najdeš? Vložit – Ilustrace – SmartArt tato funkce je na kartě Vložit – Ilustrace – SmartArt můžeme vybírat ze široké nabídky funkcí vždy volíme vhodný obrázek pro naše účely text vkládáme do podokna (obr. 11, 12, 13)

obr. 11

obr. 12

obr. 13

Popiš postup vkládání SmartArtu přepneme na kartu Vložit – Ilustrace – SmartArt (obr. 14) z nabídky vybereme objekt (obr. 15) zobrazí se nabídka Nástroje pro obrázky SmartArt – Návrh – Formát (obr. 16) do otevřeného podokna obrázku vkládáme text (obr. 17)

obr. 14

obr. 15 obr. 16

obr. 17

Na kartě Nástroje pro obrázky SmartArt – Návrh – Vytvořit obrázek můžeme snížit nebo zvýšit úroveň textu (obr. 18) SmartArt – Návrh – WordArt můžeme vkládat WordArt styly (obr. 19)

obr. 18 obr. 19

Jaké úpravy můžeme provádět s již vytvořeným návrhem SmartArt obrázku? vkládat text do obrázku měnit rozložení obrázku měnit styl obrázku obr. 20

Jak můžeme formátovat již vytvořený návrh SmartArt obrázku? u vytvořeného návrhu obrázku můžeme v panelu Formát měnit: tvar styl text na WordArt zarovnání velikost obr. 21

Popiš možnosti vkládání a úpravy Tvarů. na kartě Vložit – Ilustrace – Tvary zvolíme Tvary (obr. 22) z otevřené nabídky použijeme Tvar pro své účely (obr. 22a) některé tvary mají aktivní bod – žlutý nebo oranžový čtvereček, pomocí něj můžeme měnit vzhled

Vkládání Tvarů obr. 22

Možnosti Tvarů obr. 22a

obr. 23 – Čáry obr. 24 – Obdélníky

obr. 25 – Základní tvary

obr. 26 – Plné šipky obr. 27 – Tvary rovnic

Obr. 28 – Vývojové diagramy obr. 29 – Hvězdy a nápisy obr. 30 – Popisky

Autorkou textů a grafického uspořádání je Růžena Hynková Autorkou textů a grafického uspořádání je Růžena Hynková. Veškerý obrazový materiál je vytvořen pomocí screenshotů v programu MS Office Word a Excel 2007 a je zpracován autorkou textu.