POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výstupní zařízení – tiskárny, rozdělení
Advertisements

Energetická hodnota potravin (EH)
Další operace s vektory
Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje
Provozovny společného stravování
Netradiční aranžérské materiály
Potřeby a pudy - aktivačně motivační vlastnosti
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Podstatná jména pomnožná, hromadná a látková
Software počítače – opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Grafické programy - opakování
Obecná rovnice přímky - procvičování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Inf Počítač a lidé s handicapem
Vlastnosti kořenů kvadratické rovnice ( Viètovy vzorce)
Aritmetická posloupnost
Předběžná příprava drůbeže
Sušení vlasů – vliv teplého vzduchu na vlasy
Technické prostředky v požární ochraně
Způsoby zápisu algoritmů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
Technické prostředky v požární ochraně
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice a nerovnice III.
Zařízení na přepravu teplých pokrmů a nápojů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Algoritmizace - opakování
Algoritmizace - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Pásma požáru Požár a jeho rozvoj.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice řešené pomocí algebraických vzorců pro druhou mocninu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kategorie odbytových středisek
Výroba nápojových prášků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Představivost a fantazie
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární nerovnice – příklady k procvičování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technické prostředky v požární ochraně
Soustavy dvou lineárních nerovnic o jedné neznámé
Vnitřní paměti počítače
Parametrická rovnice přímky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Paměti počítače, rozdělení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Rovnice s absolutní hodnotou I.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice Opakování na písemnou práci
Teorie Informace, signál
Vodová ondulace - pomůcky a prostředky
Transkript prezentace:

POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH Předmět: Hotelový a restaurační provoz Ročník: 1. čtyřletého maturitního oboru Gastronomie Autor: Mgr. Olga Hrabalová POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH Anotace: Prezentace popisuje podmínky požární prevence v gastronomických provozovnách, členění provozoven podle požárního nebezpečí a jejich povinnosti. Prezentace slouží k výkladu nového učiva. Klíčová slova: požární prevence, požární nebezpečí, hasící přístroje Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 42 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_HR1_02

POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH

Členění podle požárního nebezpečí: bez zvýšeného požárního nebezpečí Obrázek č. 1

se zvýšeným požárním nebezpečím (stavby, které jsou určeny pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace) Obrázek č. 3 Obrázek č. 2

s vysokým požárním nebezpečím (15 a více nadzemních podlaží nebo o výšce větší než 45 m) Obrázek č. 4 Obrázek č. 5

se zvýšeným požárním nebezpečím jsou stanoveny i přísnější podmínky a požadavky na požární bezpečnost

povinnosti provozoven: zabezpečit potřebné množství hasících přístrojů, elektropožární signalizaci reagující na nadměrné teplo, kouř vytvářet podmínky pro hašení požárů (udržovat volné příjezdové komunikace, únikové cesty) Obrázek č. 6

Obrázek č. 7

kontrola hasících přístrojů se provádí nejméně jednou za rok hasící přístroje se umísťují na snadno viditelném místě a musí být volně přístupné kontrola hasících přístrojů se provádí nejméně jednou za rok Obrázek č. 8

PROVOZOVNY SE ZVÝŠENÝM A VYSOKÝM POŽÁRNÍM NEBEZPEČÍM zřizují preventivní požární hlídky, které dohlížejí na dodržování předpisů o požární ochraně a v případě požáru provádí nutná opatření zabezpečují pravidelné školení zaměstnanců o požární ochraně a odbornou přípravu zaměstnanců preventivních požárních hlídek

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje Literatura: CÓN, F. Zařízení provozoven v kostce. 1. vyd. Úvaly: Ratio, [1997]. 125 s. Internetové zdroje: Vyhláška č. 23/2008 Sb., o technických podmínkách požární ochrany staveb [online].[cit.2012-09-09] dostupné na www: <http://www.hzscr.cz/clanek/k-1-7-2008-nabyla-ucinnosti-vyhlaska-c-23-2008-sb-o-technickych-podminkach-pozarni-ochrany-staveb-134631.aspx> Obrázky: č. 1- 6 [online].[cit.2012-09-05] dostupné na www.office.microsoft.com č. 7-8 archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.