Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace NA LOUCE Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP.
Advertisements

Smíšené a listnaté lesy
PÍCNINY.
Tematická oblast: Život na Zemi
LOUKY, PASTVINY A POLE Filip Bordovský.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Příroda kolem nás Není –li uvedeno jinak, je tento.
Vysokohorská louka.
Plevele polí a luk Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.18
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Ročník:
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
Elektronická učebnice - I
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Název příjemce: Základní škola a Mateřská škola Řečice, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ / Tematický celek: PŘÍRODOVĚDA.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_168.
Tomáš Mirovský Přírodní společenství Louky.
Název příjemce: Základní škola a Mateřská škola Řečice, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ / Tematický celek: Přírodověda.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Mgr. Lubomír Šára: Kulturní rostliny a traviny
Poznávání rostlin.
ROSTLINY V LÉTĚ Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Jindřiška Tomášková Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_IV.MND5 Vytvořeno:10.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Lenka Lehká Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_II.VL1 Vytvořeno:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.1 Ekosystémy České republiky Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Lenka Lehká Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_II.VL2 Vytvořeno:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Lenka Lehká Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_III.PR7 Vytvořeno:
Ekosystém louka Rostliny
Anotace :Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
LESNÍ KVETOUCÍ ROSTLINY
Hospodářské plodiny.
Léto na louce Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
CZ / / Číslo projektu MŠMT:
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_13_Ekosystém_louka_rostliny.
Autor: Mgr. Eva Procházková Název: VY_32_INOVACE_13_Louka - shrnutí
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření květen 2013
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny a živočichové.
Ekosystém louka I. název: VY_32_INOVACE_18_Ekosystem_louka I
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
ROSTLINY Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
JARO U NÁS VY _32 _ INOVACE _01
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Hospodářské rostliny Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_08_10_Ekosystémy.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Společenstva polí Rostliny
NA LOUCE.
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_25_PRVOUKA
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Helena Petrůvová Název: VY_32_INOVACE_20_PRVOUKA_LÉTO.
Přesličky, plavuně.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Lišejníky.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Sada:Přírodopis,2. stupeň Autor: Mgr. Zbyněk Němec Anotace: PÍCNINY
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Společné znaky a dělení rostlin (opakování)
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, K čemu jsou nám dobré?
VY_52_INOVACE_02_ Ekosystém park - rostliny
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Název materiálu: VY_ , sada č.1, 08 Na louce Zařazení:
ROSTLINY, ŽIVOČICHOVÉ OPAKOVÁNÍ
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Transkript prezentace:

Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1526 Název: VY_32_INOVACE_III.PR16 Vytvořeno: 1. 3. 2013 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Přírodověda Tematický okruh: Na louce - rostliny Určeno pro: 4. ročník Anotace: Výukový materiál seznamuje žáky s tím, co je louka, k čemu slouží a jaké rostliny na ní rostou. Inovace – využití ICT (interaktivní tabule). Metodický pokyn: Materiál je vhodný pro frontální výuku a na závěr pro práci jednotlivců, dvojic, či skupiny. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lenka Lehká.

Na louce - rostliny Na Louce

Louky jsou uměle vytvořená společenstva rostlin a živočichů. Člověk je vytvořil z potřeby píce pro hospodářská zvířata. Využívají se jako pastviny, - zdroj potravy pro různé druhy hospodářských zvířat, jež se zde volně pasou. Louka je tvořená společenstvím různých druhů trav a bylin.

Trávy rostliny, které pokrývají povrch jako zelený koberec. Pokud je příliš chladno nebo sucho, travní porost čili trávník se zbarvuje do hněda. Kostřava Lipnice luční Bojínek luční Srha laločnatá

Byliny velmi často je člověk využívá pro jejich léčivé účinky Jitrocel Zvonek okrouhlolistý Pampeliška

Jetel luční Přeslička luční Kopretina Kohoutek luční

K opakování: Co je louka? K čemu louka slouží? Co jsou trávy? Vrať se k prezentaci a postupně poznávej rostliny.

K opakování – řešení: Co je louka? Louky jsou uměle vytvořená společenstva rostlin a živočichů. K čemu louka slouží? Člověk je vytvořil z potřeby píce pro hospodářská zvířata. Využívají se jako pastviny - zdroj potravy pro různé druhy hospodářských zvířat. Co jsou trávy? Rostliny, které pokrývají povrch jako zelený koberec. Pokud je příliš chladno nebo sucho, travní porost čili trávník se zbarvuje do hněda. Vrať se k prezentaci a postupně poznávej rostliny.

Snímek Použité zdroje Louka Fotografie autorky. Lipnice luční http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/62/Poa_pratensis.jpg Bojínek luční http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f3/Illustration_Phleum_pratense0.jpg Srha laločnatá http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/91/Illustration_Dactylis_glomerata0.jpg Kostřava http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/50/Illustration_Festuca_ovina0.jpg Jitrocel http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/42/Plantago_lanceolata3.jpg Kopretina http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9d/Chrysanthemum_leucanthemum.jpg Zvonek okrouhlolistý http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7d/Campanula_rotundifolia_%28plant%29.jpg Kohoutek luční http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/25/XN_Lychnis_flos_cuculi.jpg Přeslička luční http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b9/Equisetum_pratense.jpeg Pampeliška lékařská http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/b2/Taraxacum_officinale_-_K%C3%B6hler%E2%80%93s_Medizinal-Pflanzen-135.jpg Jetel luční http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ae/Illustration_Trifolium_pratense0.jpg