Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:"— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Jindřiška Tomášková Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_III.CAS17 Vytvořeno: Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Prvouka Tematický okruh: Rozmanitost přírody Určeno pro: 2. ročník Anotace: Hospodářská zvířata - ptáci. Výukový materiál slouží k vyvození či procvičování učiva, popř. i jako opakování během školního roku. K dispozici je prezentace s úkoly určená pro práci na interaktivní tabuli. Jednotlivé snímky lze využít jako pracovní listy k samostatné či skupinové práci žáků. Materiál je zaměřen na poznávání, pojmenování a rozlišování hospodářských zvířat – ptáků. Metodický pokyn: Materiál se hodí pro práci ve skupině (interaktivní tabule), i pro práci samostatnou (pracovní list). Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jindřiška Tomášková. Zdroj obrázků: Galerie MS Office.

2 Hospodářská zvířata PTÁCI

3 Kdo jsem? Jsem vodní pták. Na nohou mám plovací blány.
Chovají mě pro maso, sádlo a jemné peří. Poznáš mě podle dlouhého krku.

4 Kdo jsem? Jsem velmi rozšířený zdomácnělý pták.
Ráda si vyhrabu ze země dobrou žížalku. Naši samci jsou barevnější a mají dlouhá ocasní pera. Jsem všežravec – vedle zrní si pochutnám například na broučcích Chovají mě pro maso a vejce. Mládě je K U Ř E

5 Kdo jsem? Spolu s husou patřím mezi vodní ptáky.
Mám bíle zbarvené peří a plochý zobák. Jsem všežravec. U mých divokých příbuzných je rozdíl mezi zbarvením samce a samičky. Chovají mě pro peří a chutné maso.

6 Kdo jsem? Patřím mezi největší hospodářské ptáky.
Chovají mě hlavně pro chutné masíčko. Samec je větší, na hlavě barevnější a ocas umí rozevřít do krásného vějíře. Samec je bojovný a umí pěkně hudrovat.

7 Kdo jsem? Chovají mě hlavně pro okrasu – často se účastním různých
výstav a soutěží. Mého příbuzného můžete potkat i ve městech. Není zde však příliš oblíben. Říkají mi pošťák.


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google