Hospodaření města Chomutov

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Plánování auditu 3. cvičení.
Advertisements

Účetní závěrka ÚČETNÍ ZÁVĚRKA OBSAHUJE: Rozvahu Výkaz ziků a ztrát
Obec KUNČICE. Obsah  Informace o obci  Struktura obecního úřadu  Rozpočet obce  Závěrečný účet na 2005  Rozpočet pro rok 2006  Rozpočtový výhled:
ROZPOČET Mgr. Michal Oblouk.
Pracovní setkání s účetními obcí Zlínského kraje Schvalování účetních závěrek Zlín, 3. října 2013 Ing. Leona Kočařová Odbor ekonomický Krajského úřadu.
Spolupráce mezi obcemi Spolupráce při výkonu samostatné působnosti a)Na základě smlouvy o splnění konkrétního úkolu b)Na základě smlouvy o vytvoření svazku.
Rozpočtové hospodaření obcí
Řízení a kontrola hospodaření v ekonomických agendách
ÚČETNÍ SYSTÉM PODNIKU.
Zkušenosti s reformou účetnictví státu při kontrolách hospodaření INSTITUT CERTIFIKACE ÚČETNÍCH Ing. Tomáš Bartoš ATLAS AUDIT s.r.o.
Audit seminář CGI duben 2014.
Ing. Lucie Kratochvílová
XII. Celostátní finanční konference Svaz měst a obcí ČR POKLES EKONOMIKY A DOPAD NA HOSPODAŘENÍ OBCÍ Pavel Bém Primátor hl. m. Prahy
Rozpočtové deficity a dluhové krytí Rozpočtové deficity jsou běžné, přebytky vyjímečné. Chyby v minulosti podporují nezodpovědnost v současnosti. Za co.
ROZPOČET 2009 NÁVRH ROZPOČTU 2010 Informace pro VH ČKA 2010,
Ekonomický pokles a hospodaření českých obcí a měst Ekonomický pokles a hospodaření českých obcí a měst Ing. Ivan Černý předseda Finanční komise SMO ČR.
Rozpočet domácnosti II Majetek zdroje financování ekonomiky a účetnictví – 9. ročník Autorem materiálu je Jitka Fialová, ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35,
Jsme tu pro Vás Poznámky pro řečníky: Koho můžete zavolat ? Jsme tu pro Vás.
Současné problémy ve financování obcí Úvodní slovo Ing. Oldřich Vlasák.
Rozpočty územních samosprávných celků
Sociální ekonomika a účetnictví v sociálních podnicích „Sociální podnikání jako efektivní nástroj snižování nezaměstnanosti“, CZ.1.07/3.2.05/ Vzdělávací.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_2_02.
Novela RUD účinná k Novela RUD účinná k Hospodaření ÚSC Jan Zikl Ředitel odboru financování územních rozpočtů a prog. financování Ministerstvo.
Nové volební období a očekávaní obcí a měst Nové volební období a očekávaní obcí a měst XIII. celostátní finanční konference – 2. – 3. prosince 2010 Ing.
11 Tisková konference ČLFA, 13. února 2014 ČLFA - financování podnikatelských subjektů v roce Financování podnikatelských subjektů celkem 2.Leasing.
Ing. Karel Tyll ředitel odboru státního rozpočtu 2. prosince 2010
Hospodaření MAS Šluknovsko Výnosy : - Hlavní činnost: ,94 - Hospodářská činnost: ,86 - Výnosy celkem: ,80 Náklady : - Hlavní činnost:
UZAVÍRÁNÍ ÚČETNÍHO OBDOBÍ. Uzavírání účetního období Uzavírání účetních knih upravuje zákon o účetnictví (§ 17 zákona o účetnictví)
Přezkoumání hospodaření územních samosprávných celků a dobrovolných svazků obcí Ing. Pavla Kvapilová
„Realistický pohled na stav veřejných financí“ Ministerstvo financí ČR Praha květen 2010 Jan Zikl.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Prevence rizikového chování a informace k dotačnímu titulu v MSK Ing. Jan Broda, Odbor školství, mládeže a sportu, KÚ MSK.
Rozpočtová (fiskální) nerovnováha Dagmar Kostrhůnová Dagmar Kostrhůnová Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF.
Financování kapitol státního rozpočtu II
Účetnictví ÚSC, rozpočet ÚSC
Výroční zpráva o hospodaření UTB za rok Výroční zpráva o hospodaření zasedání AS Hospodářský výsledek UTB 2012 Hlavní činnost v.
STATUTÁRNÍ MĚSTO CHOMUTOV Ing. Jan Mareš Závěrečný účet města za rok 2013.
Ekonomické a organizační problémy ve školství Pk v 1. Q 2009 Ing. Ladislav Forman vedoucí odboru školství, kultury, památkové péče a tělovýchovy
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 12. prosince 2013 Ing. Michaela Stříbrná.
* Finanční gramotnost * Hospodaření domácností. ROZPOČET je porovnání příjmů a výdajů na určité období. Rozpočet si může sestavit jednotlivec i domácnost.
Hospodaření rozpočtů územních samosprávných celků za rok 2005 Mgr. Oldřich Hájek.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Rozpočtová a fiskální politika 27. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 27.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek. Téma na dnešní cvičení Příjmy a výdaje obce za léta 2,3,4,5 a 6 –Obecné příjmy a výdaje –Zohledňuje se: Počet obyvatel.
Analýza účetní uzávěrky a závěrky ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Tereza Pálková Vedoucí bakalářské práce: Ing. Romana Píchová, DiS. Oponent.
Pracovní porada ekonomů neškolských příspěvkových organizací
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Inventarizace majetku a závazků
ROZPOČTOVÁ GRAMOTNOST- rodinný rozpočet
Hospodaření obcí v roce 2016
Rozpočtová a fiskální politika
VLIV ZÁKONA O ROZPOČTOVÉ ODPOVĚDNOSTI NA ZADLUŽOVÁNÍ OBCÍ
Rozpočtové právo 2. května 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
POSTOLOPRTY Michaela Hanzlíková.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
SCHVALOVÁNÍ ÚČETNÍCH ZÁVĚREK
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Ekonomický vývoj Pardubického kraje a návrh rozpočtu 2012
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Finanční účetnictví RADNICE
217. Žofínské fórum Setkání primátorů a starostů měst a obcí ČR JITKA HAUBOVÁ Výkonná ředitelka pro Korporátní bankovnictví tel:        
Závěrečný účet a účetní závěrka 2013
Rozpočtová a fiskální politika
Inventarizace majetku a závazků
Rozpočtová a fiskální politika
Odbor školství oddělení školské ekonomiky
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Transkript prezentace:

Hospodaření města Chomutov

Základní údaje 22. nejvetší město v ČR Obec s rozšířenou působností Primátor: Ing. Daniel Černý Hospodaření zabezpečuje odbor ekonomiky

Přezkum hospodaření (audit) Za období k 31. 12. 2014 Vyhotoveno 13. 5. 2015 NEZÁVISLÝ SUBJEKT Výrok auditora: Podle našeho názoru účetní závěrka podává věrný a poctivý obraz aktiv a pasiv…

Rating hospodaření města V roce 2010 ocenění 2. nejlépe hospodařící město v ČR (město v nejlepší ekonomické kondici) 2015 – velmi nízké riziko neplnění závazků

Rating hospodaření města

Rozpočet obce

2000 - 2013 Stav: -3 586 718 Kč

2014

2000 - 2014 Zvýšení celkového rozpočtového přebytku Stav zahrnující i rok 2014: cca 85 000 000 Kč Součet všech sald ≠ celkový dluh nebo přebytek obce!

Rozpočet pro rok 2015 (plán) Při očištění příjmů z financování by tvořilo plánované závěrečné saldo -61 605 000 Kč Objem příjmů 1 274 190 000 Kč Objem výdajů 1 246 309 000 Kč ROZDÍL 27 881 000 Kč

Skutečný rozpočet k 30. 6. 2015

Dluh obce Úvěr 450 000 000 Kč Předfinancování Integrovaného plánu rozvoje města atd. V současném roce 2015 je v plánu splatit 330 000 000 Kč Dále bez dluhů

Děkuji za pozornost

Zdroje https://www.chomutov-mesto.cz/ http://www.rozpocetobce.cz/ https://is.muni.cz/th/42351/esf_d/DisP_Oplustilova_final.txt https://cs.wikipedia.org/wiki/Hlavn%C3%AD_strana