Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PSANÍ ÚŘEDNÍHO DOPISU KROK ZA KROKEM
Advertisements

Elektronická učebnice - II
Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_07.
Hromadná korespondence
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Princip fungování pošty Vnitřní členění zpráv Protokoly
SIPVZ – úvodní modul P Elektronická komunikace metodické poznámky (3 h)
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
Zásady elektronické komunikace
Informatika Internet.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Elektronická pošta Autor: Mgr.
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Hromadná korespondence
Elektronická komunikace
Co je to Elektronická pošta, zkráceně je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické systémy. K širokému rozšíření u.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: březen.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Základy počítačových sítí elektronická pošta Základy počítačových sítí Lekce 5 Ing. Jiří ledvina, CSc.
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_ 3.18 Tematická oblast: Aplikační software pro práci s informacemi II. Internet – E. pošta Typ: DUM - kombinovaný.
European Computer Driving Licence Modul 7 – Služby informačních sítí Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Poštovní klient 3. ročník oboru Sociální péče Thunderbird.
Internet ale velmi výrazně slouží i pro komunikaci, přičemž jednoznačně nejpoužívanějším komunikačním prvkem je . Význam slova lze přeložit.
Elektronická pošta Název školy
MS Word Hromadná korespondence v MS Word 2007.
ANOTACE Prezentace obsahuje informace o etickém chování při elektronické komunikace a nebezpečí při elektronické komunikaci. Druh učebního materiáluDUM.
David Klíma- 1 - Elektronická pošta Slouží k přenosu zpráv po internetu Každý uživatel má - zavináč Klimad – uživatelské.
Elektronická pošta Autor: Eva Trávníčková, ZŠ Gabry a Málinky Štítná nad Vláří Informatika 5. ročník.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Poštovní klient 3. ročník oboru Sociální péče Nový .
Obchodní korespondence
Výhody u Rychlost Spolehlivost Je to levné Může obsahovat přílohy.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.1 Komunikace Aplikací VEMA G1 s Microsoft Windows Martin Šustr.
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1
VY_I/2_INOVACE_70_ Miroslav Kaňok. OBSAH Způsoby práce s em Příklad registrace Příjem pošty Odeslání pošty Úkoly.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_233.
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
Počítačová bezpečnost
Co to je? je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy. Lze ho udělat např. u seznam.cz, centrum.cz,
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
 je to zp ů sob odesílání, doru č ování a p ř ijímání zpráv p ř es elektronické komunika č ní systémy  ová adresa:
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
VY_32_INOVACE_01-52 Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor: Informatika Tematický okruh: Vyhledávání.
8. ročník PRÁCE S INTERNETEM. Všechny www stránky jsou napsány kódem HTML – HyperText Markup Language. Prohlížeč tento kód přeloží a výsledek zobrazí.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S1_10.
Elektronická pošta Základní škola a Mateřská škola, Szkoła Podstawowa, Przedszkole Košařiska, příspěvková organizace Projekt: EU OP VK - CZ.1.07/1.4.00/
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_17_Obsah ové zprávy Téma: Obsah ové zprávy.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
Základní pojmy při používání Internetu
PSANÍ ÚŘEDNÍHO DOPISU KROK ZA KROKEM
BEZPEČNĚ NA INTERNETU VY_32_INOVACE_13
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
INTERNET, POhYB PO WEBU VY_32_INOVACE_14
NETIKETA – správné chování na internetu
Informační a komunikační technologie
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Elektronická pošta.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Základy počítačových sítí elektronická pošta
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.1405 Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_08_E-mail Autor Hartmannová Hana

E - mail Autor: Mgr. Hana hartmannová

E - mail elektronická pošta rychlost, spolehlivost mnoho poskytovatelů – mnoho prostředí, jednoduchá orientace (např. seznam.cz, tiscali.cz, centrum.cz, volny.cz) prohlížení pošty: přes webové stránky poskytovatele přes poštovního klienta (např. Outlook Expres)

E-mailová adresa uzivatelske.jmeno@domena.cz obsahuje tzv. zavináč @ Např. josef.novak@seznam.cz klara123@centrum.cz zavináč uzivatelske.jmeno@domena.cz jméno, které si každý libovolně zvolí jméno internetového serveru

přijatou zprávu můžeme na ni odpovědět ji přeposlat dalšímu adresátu ji odstranit si ji uchovat pro další potřebu vytisknout ADRESÁŘ či KONTAKTY – můžeme si vytvořit seznam e-mailových adres

psaní nové zprávy KOPIE e-mailová adresa příjemce adresát dostane tutéž zprávu můžeme také do řádku příjemce napsat více e-mailových adres a oddělit je čárkou e-mailová adresa příjemce předmět - stručný popis obsahu zprávy kopie – nepovinná prostor pro text zprávy

zásady psaní zprávy Záleží na osobě příjemce zprávy popř. úřední e-mail: vždy vyplnit předmět oslovení psát bez hrubých chyb (funkce kontroly pravopisu) vhodné a výstižné vyjadřování podpis

E-maily z neznámých a podezřelých adres neotvírat! nebezpečí vir (při otevření může poškodit soubory v počítači) spam (= nevyžádaná pošta, většinou reklamní nabídky různých firem) hoax (= poplašná zpráva, varuje, prosí o pomoc, žádá o rozeslání co nejvíce lidem) E-maily z neznámých a podezřelých adres neotvírat!

zpráva, která ničí soubory Co je hoax? nevyžádaná zpráva poplašná zpráva zpráva, která ničí soubory kontrola – klikni na @

Zdroje vlastní zdroje Informatika pro základní školy a víceletá gymnázia 2., Jiří Vaníček, ISBN 80-251-0630-6