STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1. setkání Řídícího výboru MAP rozvoje vzdělávání území SO ORP Nýřany Nýřany
Advertisements

Rozvojový program obce Tisá Úvodní prezentace zpracovatele pro veřejnost
Integrovaná strategie rozvoje území MAS Hrubý Jeseník pro roky Shrnutí dosavadních výstupů.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Srpen 2013 Společné setkání Komunitní plánování v Děčíně Projekt „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně, CZ.1.04/3.1.03/ Listopad.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB - ŘÍČANY. CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB  Navázání na meziobecní spolupráci  Školství  Sociální služby  Odpadové hospodářství.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
„Integrované dopravní systémy – informační systémy pro podporu rozhodování veřejné správy při výstavbě a provozování IDS v České republice“ Výzkumný projekt.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
Zkušenosti města Valašské Meziříčí s rozvojovými projekty Město Valašské Meziříčí Zdeněk Studeník Praha
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Zvyšování kompetencí vedoucích pracovníků Liberec 20. srpna 2012 Hodnocení.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Role dobrovolných svazků obcí (DSO) v ČR při centrálním zadávání 1 Ing. Lukáš Vlček starosta města Pacova předseda Regionální komise Svazu měst a obcí.
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice 2. Setkání Řídícího výboru MAP Neratovice 20. června 2016, MěÚ Neratovice.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
CZ  Územní plán  Evropské indikátory udržitelného rozvoje  Analýza brownfieldů  Studie udržitelné MHD ve Vsetíně  Přenos dobré praxe a zkušeností.
Ustavující zasedání Řídícího výboru MAP Tanvaldsko Tvorba Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání na území ORP Tanvald.
Zlín, Jana Vodáková Krajský akční plán rozvoje vzdělávání pro území Zlínského kraje Seznámení s výsledky analýzy potřeb ve ZK.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
12. října 2016 Bělá pod Bezdězem Strategický plán rozvoje města Bělá pod Bezdězem Strategický plán rozvoje města Bělá pod Bezdězem Vstupní seminář pro.
Jsou venkovské školy horší než městské?
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Hodnocení kvality vzdělávání škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem EDUCA 2011 MY JOBS Porada ředitelů Liberec
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
Pracovní skupina č. 2: Strategický skelet
Jednání pracovních skupin k tvorbě Ročního akčního plánu (RAP)
Program rozvoje Jihomoravského kraje 2018–2021
Pracovní skupina č. 2: Strategický skelet
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Ekonomika Finanční řízení neziskových organizací 3.
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2018 – Mgr. Hana Bodnarová.
Koordinační výbory Národního strategického referenčního rámce
Vedoucí odboru strategického rozvoje města Vsetín
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
KOMUNITNÍ PLÁN PRO MĚSTO NOVÝ BYDŽOV (NOVOBYDŽOVSKO)
Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Pozemkové úpravy.
Program rozvoje Jihomoravského kraje 2018–2021
Spolupráce ASZ a města Břeclav Mgr. Břetislav Fiala
Základní informace o programu
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen 2017 Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání.
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Informace k tezím rekodifikace
PROCES STANDARDIZACE SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOVOSICÍCH
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Podpora sociální práce na území Statutárního města Kladna
Vzdělávací program pro širší vedení škol
Tento projekt je spolufinancován EU: CZ /0.0/0.0/17_047/
Dotazníkové šetření II – koncepce a nastavení
Klíčové aktivity projektu
„Postup města Chrudim k udržitelnému rozvoji pomocí MA 21“
(Zasedací místnost MAS Království – Jestřebí hory, o.p.s., Úpice)
Transkript prezentace:

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA Ing. Zdeněk Šilhan RNDr. Ondřej Šerý, Ph.D. GaREP, spol. s r.o. www.garep.cz 1. veřejné projednání 12. 5. 2016

Co nás dnes čeká? Úvodní informace o strategickém plánu Seznámení se s procesem tvorby strategického plánu Základní statistická data Představení průběžných výsledků dotazníkového šetření mezi obyvateli Diskuze nad hlavními problémy a rozvojovými možnostmi města

K ČEMU SLOUŽÍ STRATEGICKÝ PLÁN MĚSTA? Je nástrojem koordinace rozvoje v území Zachycuje hlavní problémy a rozvojové možnosti města a formuluje možná řešení Formulace rozvojových záměrů a projektů Slaďuje představy jednotlivých subjektů o rozvoji města Podporuje vytvoření systému spolupráce subjektů ve městě Zvyšuje připravenost města k podání žádostí o dotační podporu a zvyšuje šance získat vnější finanční prostředky Je podkladem pro rozhodování orgánů města Je podkladem pro průmět aktivit v územním plánu Východisko pro tvorbu městského rozpočtu a rozpočtového výhledu Lze využít jako marketingový nástroj

Struktura Strategického plánu Analytická část Charakteristika města (území, obyvatelstvo, hospodářství, infrastruktura, vybavenost, životní prostředí, správa obce) Vyhodnocení dotazníkových šetření (mezi obyvateli, neziskovými organizacemi a podnikateli) Analýza vazeb na jiné strategické dokumenty, přehled dotačních možností pro město SWOT analýza Návrhová část Vize, cíle, opatření Strategický rámec (návrh dílčích tematických koncepcí doporučených k pozdějšímu zpracování) Akční plán Implementační část

Proces tvorby strategického plánu klíčové subjekty Realizační tým (pracovníci společnosti GaREP a osoby z města, které jsou v průběžné komunikaci s dodavatelem, zajišťují informace, první zpětnou vazbu a pomáhají koordinovat proces tvorby..) Pracovní skupiny (zástupci různých aktérů rozvoje města, diskutují závěry z analytické části, formulují opatření a možné aktivity rozvoje města..) Zastupitelstvo (schvaluje Strategický plán, rozhoduje ve sporných otázkách..) Veřejnost (veřejné setkání, dotazníkové šetření mezi obyvateli, připomínkování..) www.garep.cz/clipa, www.mucl.cz

Postupové kroky tvorby strategického plánu

Zapojení studentů Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity Pomoc s realizací dotazníkového šetření mezi obyvateli Asistence při veřejném projednání Tvorba mentálních (pocitových) map Zjišťování informací o místních částech

Základní statistické údaje Od roku 2001 úbytek obyvatel o více než 2 500 Poměrně „mladé“ obyvatelstvo

Základní statistické údaje

Základní statistické údaje

Základní statistické údaje

PRŮBĚŽNÉ VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ MEZI OBYVATELI

PRŮBĚŽNÉ VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ MEZI OBYVATELI

PRŮBĚŽNÉ VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ MEZI OBYVATELI

Diskuze hlavních problémů města a jeho a rozvojových možností Podklad pro analytickou část Jeden z podkladů pro tvorbu návrhové části Témata pracovních stolů Doprava a technická infrastruktura Školství, veřejné a komerční služby (sociální, maloobchod a komerční služby, zdravotnictví) Životní prostředí, zeleň a veřejná prostranství Život ve městě, bezpečnost, kultura a volný čas

Problém Řešení

Děkujeme za pozornost WWW.GAREP.CZ/CLIPA WWW.MUCL.CZ