KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Ing. Stanislava Správková
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
IP Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny systém minitendrů pro školy Praha.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Pilotní projekt „Centrum podpory NRP“ Projekt Centrum podpory NRP je.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Nadace Sirius Centrum podpory, o. p. s.
Význam odborné praxe v rámci vysokoškolského profesního vzdělávání
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Středisko integrace menšin Opava Husova
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
Metodické vedení BDg PhDr. Jiří Král Praha 28. – Tento projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím.
STŘEP české centrum pro sanaci rodiny Podpůrné služby pro ohrožené a náhradní rodiny z pohledu NNO Nadační fond J &T, PSP ČR,
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Workshop na téma „Realizace politiky přípravy na stárnutí” Pořádaný v rámci projektu „Podpora sociálního začleňování na místní a regionální úrovni“ (reg.
Reforma systému péče o ohrožené děti 25. listopadu 2011 Miloslav Macela Odbor 21 rodiny a dávkových systémů MPSV.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
SPONDEA, o.p.s. Brno Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Spolupráce OSPOD s intervenčními centry Spolupráce OSPOD s intervenčními centry-
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Pěstounská péče na přechodnou dobu Mgr. Kateřina Majerová.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
PREZENTUJÍCÍ Rodinné audity Metodika opatření na podporu slaďování rodinného a pracovního života PhDr. Lada Nováková Mgr. Klára Čmolíková Cozlová.
Standardizace orgánů sociálně-právní ochrany PhDr. Miloslav Macela Odbor rodiny a ochrany práv dětí.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Systémový rozvoj a podpora nástrojů sociálně-právní ochrany dětí
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Místní plán inkluze + OP VVV
Podpora škol v rámci realizace dalšího vzdělávání v JMK
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
QUALITAS PRO PRAXIS 2 Reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_007/
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Budování kapacit pro rozvoj škol II
Komplexní systém hodnocení
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Workshop projektu systémová podpora sociální práce v obcích na téma:
Ing. Stanislava Správková
Konference je financována Nadací Sirius
Podpora začínajících učitelů ze strany ředitele školy Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) reg. číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_052/
náhradní rodinné péče II setkání zástupců KÚ OSPOD a NNO
Náhradní rodinná péče v Moravskoslezském kraji
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Koncepční záměry MPSV v oblasti náhradní rodinné péče
Transkript prezentace:

KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD 3. setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji Systémový projekt MPSV Systémový rozvoj a podpora nástrojů sociálně-právní ochrany dětí KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD Milan Klára je metodička aktivity! ;-)

Základní informace Termín realizace: 2016 - 2019 Počet zapojených krajů: 12 Počet zapojených pracovišť OSPOD: 120 v Ústeckém kraji se zapojilo aktivně zapojilo 15 z 16 OSPODů Projekt je zaměřen na posílení kapacit na pracovištích orgánů sociálně-právní ochrany dětí v oblasti síťování a vytváření sítí služeb pro ohrožené děti a rodiny na lokální úrovni, dále na zajištění kvalitních statistických dat nutných pro výkon sociálně-právní ochrany dětí, nastavení celoživotního vzdělávání a zvyšování kvalifikace pracovníků SPOD a na podporu a rozvoj náhradní rodinné péče s důrazem na pěstounskou péči. Aktivita 3 Celoživotní vzdělávání Aktivita 2 Monitorování a řízení kvality Aktivita 4 Náhradní rodinná péče Aktivita 1 Podpora a rozvoj služeb Milan Přímé a aktivní zapojení krajů v průběhu celé realizace projektu. Nepřímé zapojení krajů, sdílení výstupů, připomínkování, dílčí pilotní ověřování v krajích.

Klíčová aktivita 1- podaktivity, cíle: Podpora lokálních síťařů (LS) pro zapojené OSPOD, kraje Definice a vytvoření této lokální pozice, možnosti implementace pozice do systému Průběžné metodické vedení lokálních síťařů Zajištění sdílení zkušeností, propojování aktérů, podpora komunikace v síti služeb Analýza lokálních sítí služeb, vytváření modelu minimální sítě služeb 1. Podpora síťování služeb na lokální úrovni 2016 - 2019 Analýza preventivních služeb pro ohrožené rodiny a děti v ČR Analýza systémů preventivních služeb v zahraničí, vč. příkladů dobré praxe Vytvoření modelu preventivních služeb v ČR – syntéza obou analýz 2. Preventivní služby na podporu rodiny 2017 – 2018 Analýza inovativních přístupů a služeb pro ohrožené rodiny a děti Vytvoření metodik k vytipovaným potřebným službám Pilotní ověření vytipovaných služeb na vybraném území 3. Inovativní služby na podporu rodiny 2017 - 2018 Zapracování výstupů podaktivit do systému – pilotní oblasti Přenos dobré praxe napříč kraji v ČR 4. Implementace výstupů do systému – v pilotních územích 2018 - 19 Klára Projekt je 3 letý!!

Výstupy aktivity Model minimální sítě služeb, metodika pro vytvoření minimální sítě služeb Metodika lokálního síťování a práce a vedení lokálních síťařů Interaktivní katalog jevů a služeb Analýza preventivních služeb pro ohrožené rodiny a děti v ČR Analýza systémů preventivních služeb v zahraničí, vč. příkladů dobré praxe Model systému preventivních služeb na podporu rodiny v České republice včetně návrhu systémového ukotvení těchto služeb Analýza inovativních přístupů a služeb pro ohrožené rodiny a děti

Děkuji za pozornost, budeme se těšit na spolupráci Interaktivní katalog: katalog.pravonadetstvi.cz Výstupy projektu na: www.pravonadetstvi.cz Prezentovala: Mgr. Světla Veselá Nová svetla.veselanova@mpsv.cz Zpracovala: Mgr. Klára Joklová klara.joklova@mpsv.cz Projektový email: projektspo@mpsv.cz