Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza controllingu ve vybraném podniku Autor bakalářské práce:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:
Advertisements

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ´. Ústav podnikové strategie CRM v maloobchodní jednotce se sportovním zbožím Autor BP: Jan.
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Monika Deutschová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Vysoká škola.
o Prohloubení dosavadních znalostí o Spolupráce s analyzovaným podnikem o Vhodné podmínky pro dané téma.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Katedra podnikové strategie Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku.
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry Autor: Lucie Nováková, Vedoucí práce: Ing. Radka Vaníčková, Ph.D Oponent práce: doc. Ing. Hana Ezrová,
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autor bakalářské práce: Jitka Macháčková Vedoucí bakalářské práce: Ing.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza marketingového mixu vybrané banky Autor bakalářské práce:
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
Aplikace nástrojů marketingového mixu ve vybrané společnosti
Analýza bankovních produktů bank působících v České republice
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická
Autor: Pavel Maroušek Vedoucí: Ing. Martin Maršík, PhD.
Autor: Zuzana Dvořáková Vedoucí práce: Ing. Ludmila Opekarová, Ph.D.
Merchandising a nákupní atmosféra vybraných obchodních jednotek
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku
Vysoká škola technická a ekonomická
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivační a věrnostní programy jako nástroj budování loajality zákazníků Autor práce: skopalová.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Systém odměňování pracovníků
Aktuální možnosti přímých zahraničních investic v Indii
Procesní management v oddělení logistiky
Analýza konkurenčního prostředí
Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vedoucí práce: Ing. Lenka Ližbetinová, Ph.D.
Analýza dopravní obslužnosti v Mikroregionu Jindřichohradecko
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Optimalizace materiálového a informačního toku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti.
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
Realizace interní benchmarkingové analýzy výkonnosti pracovnic úklidu
Analýza trhu biopotravin
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
Strategická analýza vybraného podniku Orsay s.r.o.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Firemní kultura zahraniční společnosti na území ČR Autor bakalářské.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Moderní trendy v cyklistické dopravě
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Marketingový plán společnosti
Analýza řízení privátní značky v maloobchodní jednotce
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Optimalizace materiálových toků ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická
Analýza konkurenčního prostředí
Marketingový plán společnosti
Marketingový plán společnosti
Jankůjová Natálie Vedoucí: Ing. Roman Švec, Ph.D.
Adaptace jedinců v novém pracovním prostředí
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Komunikace se zákazníky ve vybraném podniku Autor práce: Zuzana.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Zdanění provozu motorových vozidel v České republice Autor Bakalářské práce: Irena Záhorková.
Realizace obchodního případu ve vybrané společnosti
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
Autor bakalářské práce: Jan Zeman 17374
Analýza konkurence na maloobchodním trhu ve zvolené oblasti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ústav podnikové strategie Analýza komunikačních chyb řídících pracovníků ve vybrané společnosti.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry obchodní jednotky C&A
Obhajoba bakalářské práce
Transkript prezentace:

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza controllingu ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Lenka Ruttkayová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Lenka Dvořáková Oponent bakalářské práce: Ing. Petra Pártlová, Ph.D. Únor 2017

Obsah Cíl bakalářské práce Použité metody sběru dat Seznámení s podnikem Výzkumné problémy Výsledky z analýz Návrh opatření Závěrečné shrnutí Doplňující otázky/odpovědi

Cíl bakalářské práce analýza controllingu ve vybraném podniku na základě rozhovoru se zaměstnancem daného podniku a dotazníkového šetření stanovit návrh doporučení na zlepšení stávajícího stavu

Použité metody sběru dat Odborná literatura Vnitropodnikové materiály Výroční zpráva Rozhovor s controllorem firmy Dotazníkové šetření Rozesláno 200 respondentům Vyplněných pouze 146

Seznámení s ponikem DAIKIN Industries Czech Republic s.r.o. Logo Sídlo firmy – Plzeň – Skvrňany Hlavní produkt – výroba klimatizačních a chladících jednotek Spolupráce se Západočeskou Univerzitou

Výzkumné problémy 1. Jsou zaměstnanci firmy Daikin obeznámeni s pojmem controlling ,vědí, k čemu slouží? 2. Dalo by se zavést nějaké opatření k vylepšení práce controllerů? 3. Hrozí controllerovi nějaký postih při zavedení nevhodného opatření?

Výsledky z analýz 1. Jsou zaměstnanci firmy Daikin obeznámeni s pojmem controlling ,vědí, k čemu slouží? A) Odpověď controllora: O controllingu ve firmě skoro nikdo neví. Výroba vůbec, ta se stará, aby se nezastavovaly linky, a finance je vůbec nezajímají. Co se týče mých kolegů, tak ti vědí, co dělám, ale moc do toho nevidí. A to se týká i ostatních lidí v kancelářích. Vyšší post to pochopitelně ví, protože se opírají o moje podklady.

Výsledky z analýz 1. Jsou zaměstnanci firmy Daikin obeznámeni s pojmem controlling ,vědí, k čemu slouží? B) Dotazníkové šetření

Výsledky z analýz 2. Dalo by se zavést nějaké opatření k vylepšení práce controllerů? A) Odpověď controllora: Controlling je pružné reagování na změny. Pořád se mění výstupy, takže i styl práce. Neustále zefektivňuji svoji práci, ale i jiných. Musím umět mluvit anglicky a perfektně pracovat s excelem. Pochopitelně pracovat bez chyb, být svědomitý, proaktivní atd.

Výsledky z analýz 2. Dalo by se zavést nějaké opatření k vylepšení práce controllerů? B) Dotazníkové šetření

A) Odpověď controllera Výsledky z analýz 3. Hrozí controllerovi nějaký postih při zavedení nevhodného opatření? A) Odpověď controllera Postihy žádné nemám. Jenom jakmile najdu chybu, musím ji hned odstranit a udělat opatření, aby se to neopakovalo.

Výsledky z analýz 3. Hrozí controllerovi nějaký postih při zavedení nevhodného opatření? B) Dotazníkové šetření

Návrhy opatření Čtvrtletní semináře nebo přednášky, vedené zaměstnanci na vyšším postu pro kolegy, co jsou na nižším postu řízení. Potvrzení účasti e-mailem např. 14 dní předem

Závěrečné shrnutí Výzkumné otázky zodpovězeny Stanoven návrh opatření Cíl práce splněn

Doplňující otázky/odpovědi Vedoucí bakalářské práce: Jak chápete pojem controlling? Proč jste jako výzkumnou otázku ve své práci stanovila „Hrozí controllerovi nějaký postih při zavedení nevhodného opatření“? Jaká je role controllera v podniku? Zkuste zhodnotit zda jsou Vámi dosažené výsledky objektivní a validní

Doplňující otázky/odpovědi Oponent bakalářské práce: K čemu firma používá controllingový systém a s jakými odděleními nejčastěji oddělení controllingu spolupracuje?

Děkuji Vám za pozornost. Lenka Ruttkayová