Referát kraje ČR Téma: Referát na kraj ČR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Od integrace k inkluzi Mgr. Jitka Topičová , Chomutov.
Advertisements

DUM:VY_32_INOVACE_IX_1_12 Výkon a příkon Šablona číslo: IXSada číslo: IPořadové číslo DUM: 12 Autor:Mgr. Milan Žižka Název školyZákladní škola Jičín, Husova.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Movie Maker uložení a sdílení filmů Co se všechno naučíme???
ANOTACE Materiál je určen k získání poznatků o jižní Evropě. V první části si žáci vytvářejí základní přehled o celé oblasti – o krajině, hospodářství.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jičín, 17. listopadu 109 Název materiálu VY_32_INOVACE_XI_Vl2_11 AutorMgr.
PROČ 28. ZÁŘÍ NECHODÍME DO ŠKOLY – projekt ke státnímu svátku Autor : Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.5 Naše obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jičín, 17. listopadu 109 Název materiálu VY_32_INOVACE_XI_Vl2_13 AutorMgr.
Číslo v digitálním archivu školyVY_32_INOVACE_M6_03 Sada DUMMatematika 6 Předmět Matematika Název materiálu Sčítání a odčítání do bez přechodu desítek.
MĚŘÍTKO MAPY, KILOMETR Autor: Mgr. Ivana Tesařová.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Martina Durinová MAAVOR SLEZ SKO.
Anotace: Žáci se v prezentaci seznámí s pojmem aritmetický průměr a jeho výpočtem. Procvičují si výpočty u tabule nebo na pracovním listě. Snímek 5 je.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová Název DUM: VY_32_Inovace_ Slova neohebná Název sady: Český jazyk 6. ročník Číslo.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
OneNote. Co to je?  OneNote patří k produktům Microsoftu, nyní je ke stažení zdarma  jde o aplikaci pro rychlou, snadnou a přehlednou správu různých.
Projekt: Škola pro život Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_02-informatika 8. třída_021 Základní škola: Základní škola.
VY_32_INOVACE_EV_8A_12M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Využívání informačních a komunikačních technologií, etická.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
RENESANCE STOLETÍ Mgr. Iveta Vališková
Protýkání a plnění hovězího masa
JÁ OBČAN Petra Slámová.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Odborná praxe v Německu
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Od skupiny ke kooperaci
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_15_VLASTIVĚDA
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: Základní škola Pardubice – Spořilov
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Sčítání do 100 (s přechodem přes základ)
JIHOMORAVSKÝ KRAJ – ZAJÍMAVÉ MÍSTO
Autor: Mgr. Eva Procházková Název : VY_32_INOVACE_23_Požár Téma: Požár
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a příroda, Zeměpis, Liberecký kraj Autor: Kamil Bujárek, Bc. Název.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Několik rad, jak si udělat život krásnější …
Škola: Základní škola a Mateřská škola, Kostelní 560, Svoboda n. Úpou,
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_12_soustava vylučovací
MATEMATIKA – GEOMETRIE 7
Zadání seminární práce Marketingový mix vybraného sportovního produktu
VODOJEMY VY_32_INOVACE_25_Vodojemy Vlastivěda, 4.a 5.ročník
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Naše vlast Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se státními symboly ČR, s polohou ČR v rámci Evropy a s našimi nejbližšími.
Pohybové úlohy 2 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska - druhé největší sdružení v ČR ( ) členů - založeno 1990 Základní poslání a cíle Sdružení:
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
Investice do rozvoje dalšího vzdělávání
Věta se skládá ze slov Název školy
Moudra s květinou.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_35
Téma hodiny: Makedonie Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_ INOVACE_ 06_ ČESKÝ JAZYK 3
Rozložení s nadpisem Podtitul
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Naučil jsem se....
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
ydewůd,ůwl registrační číslo projektu CZ /0.0/0.0/16_32/
Technika kolem nás Svět, ve kterém žijeme, se skládá z živé a neživé přírody, ale také techniky. Dokázali byste říct příklad živé a neživé přírody? Do.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
PŘÍRODNÍ POMĚRY ČR – ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Autor: Mgr. Libor Hrbek Název : VY_32_INOVACE_8A13Z6-8_ Dánsko
Transkript prezentace:

Referát kraje ČR Téma: Referát na kraj ČR Adresát: Celá třída 5.A, náhodný kolemjdoucí okolo plakátu. Záměr: Sdělím základní informace o kraji, sdělím, v čem je významný pro ČR, vzbudíme chuť jet na nabízený výlet.

Co se hodnotí Plakát – známka Letáček – známka Prezentace – známka Včasné odevzdání – známka

Plakát - zadání Nejmenší formát plakátu – A2 Kde leží, počet obyvatel kraje, krajské město, počet obyvatel krajského města. Pohoří/nížiny – nejvyšší vrchol, vodstvo, města Průmysl/zemědělství/služby – čím je kraj významný Známé osobnosti, které jsou s krajem spjaté (3) Významné památky (3) + vyber si jednu významnou historickou památku a popiš, jaký příběh se k ní váže. Tip na výlet + přibližná cena výletu. (vstupné, cena dopravy…) Obrazový materiál – Erb kraje, mapa kraje, historická památka, osobnosti, obrázky z výletu Zdroje – z jakých stránek a knížek jsme čerpali

Tip na výlet - zadání Dokument vyroben elektronicky v textovém editoru a zaslán učiteli e-mailem Nadpis Popis výletu – informace o tom, co účastníka čeká se záměrem navnadit Fotka z výletu Obrázek mapky, kudy se tam jede (kde to je) Cena cesty, cena vstupného Doporučená výbava – co si s sebou mám vzít

Prezentace - zadání Prezentujeme kraj 8 minut. Tři čtvrtiny času v prezentaci zabere povídání o: Historie – vyber si jednu významnou historickou památku a popiš, jaký příběh se k ní váže. Tip na výlet + přibližná cena výletu. (vstupné, cena dopravy, nutná výbava…) Hovoříme o tom, jak jste při práci postupovali. – Kdo co dělal, kdy a kde jste práci tvořili, kolik času to zabralo, co bylo nejnáročnější, co jste si u práce uvědomili, s jakými zdroji se dobře pracovalo, s jakými obtížně… Prezentují všichni tvůrci

Možné podoby letáčku

Doporučení Pro tvorbu plakátu Pro tvorbu letáčku Pro prezentaci Tvořit plakát je možné ve studovně. Ve studovně Ti poradí a pomůže Anička, když poprosíš. Práci můžeš dělat na listy menšího formátu a pak je na plakát nalepit. Pokud chceš, požádej učitele o papíry, nebo o vytisknutí barevných obrázků. Pokud chceš s čímkoliv poradit nebo pomoct, popros učitele, po vyučování se Ti může věnovat. Pro tvorbu letáčku Pokud nemáš doma textový editor, využij studovnu. Pokud budeš chtít, můžeš poslat letáček učiteli, ještě před tím, než ho dokončíš. Třeba ti dobře poradí, co vylepšit. Pro prezentaci Vyzkoušej si mluvit nahlas třeba před zrcadlem. Zkus se nahrát na mobil a pak se přehraj, ať vidíš, jak to zní, co jde vylepšit. Změř si čas tvojí promluvy.

Kritéria hodnocení Mysli vždy na záměr činnosti a zadání. S podrobnějšími kritérii tě seznámí učitel na požádání.